ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εκνευρίστηκε η πρόεδρος

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καθυστερήσεις και κωλύματα διέκοψαν τη δίκη

Με καθυστέρηση δυο ωρών άνοιξε η αυλαία της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής καθώς ο συνήγορος του Γ. Ρουπακιά, Ε. Ρουμπέκας άργησε να φτάσει στο δικαστήριο.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη παρατήρησε τον συνήγορο υπεράσπισης:

«Δεν είναι δυνατόν 100 άνθρωποι να σας περιμένουμε τόσες ώρες, είναι αδιανόητο. Ή θα συνεννοηθείτε με τους συναδέλφους σας να σας αντικαθιστούν όταν απουσιάζεται ή θα ορίσουμε εμείς έναν δεύτερο συνήγορο». «Υπάρχει απροθυμία» απάντησε ο συνήγορος αφού προηγουμένως ζήτησε συγνώμη για να ακούσει την πρόεδρο να του δίνει περιθώριο λίγων ημερών για να αποφασίσει
τι θα γίνει τελικά.

Αμέσως μετά τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της αποχής των δικηγόρων που ξεκινά αύριο. Διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων με τους συνηγόρους της οικογένειας Φύσσα να δηλώνουν ότι έχουν, ήδη, ζητήσει άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο
για να παραστούν στη δίκη ενώ μια συνήγορος πολιτικής αγωγής ενημέρωσε το δικαστήριο πως έχει λάβει άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.

«Το δικαστήριο πρέπει να συνεχίσει. Να αποταθείτε στο σύλλογο σας, να εκθέσετε τις ειδικές συνθήκες της δίκης και να ζητήσετε άδεια. Δεν μπορεί η να καθυστερεί αυτή η δίκη» είπε η πρόεδρος .

Ωστόσο, συνήγορος πολιτικής αγωγής πρότεινε να οριστούν δυο νέες ημερομηνίες για να συνεδριάσει το δικαστήριο ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην αποχή . «Θα πρέπει να αποφασίσουν κατά συνείδηση οι συνάδελφοι» είπαν χαρακτηριστικά.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, πήραν και πάλι το λόγο, για να καταγγείλουν για μια ακόμη φορά το περιστατικό βίας που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο περιθώριο της δίκης με εμπλεκόμενο τον συνήγορο υπεράσπισης, Θ.Καρυδομμάτη .

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο το πρωί στο 10 προκειμένου να δοθεί στους συνηγόρους ο χρόνος για να ζητήσουν άδεια από τους συλλόγους τους και να παραστούν στη δίκη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.