ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Με τις λίστες …νέας εσοδείας ανά χείρας

Καλά Χριστούγεννα, κάθε χαρά !! Και … καλά μυαλά στους Κυβερνώντες: Εκείνους που -πέρα από όλα τα άλλα- αρχίζουν και πάλι να επιδίδονται στο παλιό γνωστό σπορ της «λίστας της φοροδιαφυγής» υποσχόμενοι καταιγιστικές εξελίξεις…

Βέβαια, κατά το …πολύ πρόσφατο παρελθόν ένα μάτσο από δαύτες (λίστα εμβασμάτων στο εξωτερικό, λίστα Λαγκάρντ, λίστα σκαφάτων στην Ολλανδία, λίστα Λιχτενστάιν, λίστα ακινήτων ελλήνων στο Σίτι του Λονδίνου) δεν απέφεραν παρά ελάχιστα χρήματα στον Κρατικό κορβανά σε σχέση με τον ωκεανό «μαύρου χρήματος» που διακινήθηκε επί δεκαετίες στην Ελλάδα.

Μάλιστα, κάποιες από αυτές ίσως και να μην πρόλαβαν καν να τις ανοίξουν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες… Με την ελπίδα να μην ξεχαστούν οι προηγούμενες λίστες (όπως αυτή για παράδειγμα με τα εμβάσματα ή τα ακίνητα στο Λονδίνο) σε κάποιο «συρτάρι» τα βλέμματα όλων στρέφονται στις λίστες νέας …εσοδείας!

Η λίστα Ρηνανίας – Βεστφαλίας και η νέα λίστα Φαλσιανί  μονοπωλούν το ενδιαφέρον και υπόσχονται να φέρουν στο …φως τα «καυτά» ονόματα  της αφρόκρεμας των ελλήνων φοροφυγάδων που διατηρούσαν λογαριασμούς εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό.

Αν και υπάρχει και η αίσθηση ότι όλος αυτός ο θόρυβος με τις λίστες φοροφυγάδων στο εξωτερικό ξεσηκώνεται ενόψει της κατάθεσης νομοσχεδίου που ουσιαστικά θα δίνει το δικαίωμα σε όσους έχουν βγάλει «μαύρο χρήμα» εκτός συνόρων  να το νομιμοποιήσουν και …ούτε γάτα, ούτε ζημιά, το ευτυχές θα ήταν πράγματι να πιαστούν -αν όχι όλοι- τουλάχιστον οι περισσότεροι από εκείνους που έκλεβαν το δημόσιο και κατ΄επέκταση και τις τσέπες των συνεπών.

Αλλά όταν λέμε να πιαστούν, δεν εννοούμε κάμερες, «βραχιολάκια» και άιντε στην φυλακή να τους ταΐζουν και πάλι οι έλληνες φορολογούμενοι μέχρι να αποκτήσουν εκ νέου την ελευθερία τους και να πάνε μετά με την ησυχία τους να σκορπίσουν τα λεφτά που κατάφεραν να «κρύψουν»..

Ούτε σόου ούτε τίποτε: Μια καταγραφή του τι αποφέρουν οι λίστες ανά τακτά χρονικά διαστήματα: Πχ., «Από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, μετά την έρευνα της δεύτερης δεκάδας καταθετών της λίστας, βρέθηκαν: Ο κ. Μπουμπούκης με λογαριασμούς προϊόν παράνομου πλουτισμού ύψους 33 εκατ. ευρώ. Το σύνολο της περιουσίας του μαζί με τα ακίνητα 75 εκατ. ευρώ. Δεσμεύθηκαν όλα και κατασχέθηκαν υπέρ του Δημοσίου. Η κ. Λελούδη, πρώην δημόσια υπάλληλος, εντοπίστηκε με 15 εκατ. ευρώ προϊόν «λαδωμάτων». Η συνολική της περιουσία ήταν 23 εκατ. ευρώ. Δεσμεύτηκαν όλα και κατασχέθηκαν υπέρ του Δημοσίου».

Και στο εξάμηνο επάνω άλλη μία λιτή ανακοίνωση: «Από τις έρευνες των ελεγκτικών αρχών στα περιεχόμενα της λίστας των εμβασμάτων, της λίστας Λαγκάρντ και της λίστας Ρηνανίας – Βεστφαλίας κατέστη δυνατό να εισπραχθεί για τα Κρατικά Ταμεία ποσό 4 δισ. ευρώ ως προϊόν φοροδιαφυγής. Ως εκ τούτου το ήμισυ του ποσού η Κυβέρνηση αποφασίζει να το διαθέσει για την αύξηση των συντάξεων έως 1.200 ευρώ, κατά 150 ευρώ.  Το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί για την κατασκευή δημοσίων έργων που ανοίγουν 3.000 νέες θέσεις εργασίας».

Ποιος θα προτιμούσε το σόου με τα «βραχιολάκια» από το να δει απτά αποτελέσματα για την τσέπη του από τον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής;

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.