ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Κερδίζει χρόνο η κυβέρνηση

Μετατίθεται για τα μέσα Ιανουαρίου το Ασφαλιστικό

Στην απόφαση να μεταθέσει την ψήφιση του Ασφαλιστικού για το δεύτερο 15νθήμερο του Ιανουαρίου οδηγήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από συζητήσεις με υπουργούς, κυβερνητικά στελέχη, αλλά και βουλευτές.

του Γιώργου Μελιγγώνη

Με τον τρόπο αυτό, μετατίθεται χρονικά και μία σοβαρή κοινοβουλευτική δοκιμασία για την κυβέρνηση, από την οποία μπορεί να εξαρτηθεί ακόμη και η δεδηλωμένη στη Βουλή.

Παρά το γεγονός ότι η αρχική απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου ήταν «να έχουν τελειώσει όλα ως τα Χριστούγεννα», εν τέλει πολλοί λόγοι οδήγησαν τον πρωθυπουργό στην χρονική μετάθεση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Χθες συνεχίστηκαν οι συσκέψεις σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο, ενώ το Μαξίμου επισκέφθηκε εκ νέου και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος, κατά πληροφορίες, ζήτησε επιπρόσθετο χρόνο από τον Αλέξη Τσίπρα. Χρόνο τον οποίο χρειάζεται προκειμένου αφενός να εξεταστούν όλες οι παράμετροι των αλλαγών που έρχονται, αφετέρου να εξαντληθούν τα περιθώρια διαπραγματεύσεων και διαλόγου με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Πολιτικός χρόνος

Συν τοις άλλοις, φιλοδοξία του Μεγάρου Μαξίμου είναι να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί των βουλευτών και της κοινωνίας, αλλά να έρθει η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στη Βουλή όταν η κοινή γνώμη, αλλά και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουν «χωνέψει» την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα. Επί της ουσίας, η κυβέρνηση παίρνει επιπρόσθετο πολιτικό χρόνο –εκμεταλλευόμενη και το «πράσινο φως» του κουαρτέτου επ’ αυτού- για να «ζυμώσει» το νέο Ασφαλιστικό στην κοινωνία. Άλλωστε, αφ’ ης στιγμής ο μήνας έχει ήδη 3, αν η κυβέρνηση επιχειρούσε σε 15 ημέρες να εισαγάγει το Ασφαλιστικό προς ψήφιση στη Βουλή, θα κατηγορείτο ότι αφήνει ασφυκτικά μικρά περιθώρια για διεξαγωγή διαλόγου. Ωστόσο, πλέον, με το νέο χρονοδιάγραμμα, το Ασφαλιστικό θα ενταχθεί στον Εθνικό Διάλογο και θα συζητηθούν με εκπροσώπους κομμάτων, αλλά και με κοινωνικούς φορείς, όλες οι νέες αλλαγές που σχεδιάζονται.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. N Bράχος 13:15 03/12/2015

    ΑΛΗΘΕΙΑ: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ‘’ΒΟΛΕΥΤΕΣ’’ ΜΑΣ?
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ???

    Με Πάκηδες, καΜένους Χαϊκάληδες και Τερενσίες , θα σωθούμε?

    Και ο Χαϊκάλης υπουργός …για το ασφαλιστικό !
    Και ο Τερενσίας ο ..γρήγορος υπεύθυνος για το κυβερνητικό… ‘’έργο’’!

    Ο κωμικός ‘’καυλολόγος’’ ηθοποιός και βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης εξασφάλισε μια υπουργική θέση, υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων. Ηθελε να ψηφίσει Οχι στη συμφωνία, τον μετέπεισαν και κατόρθωσε, έτσι, να πάρει υπουργείο!
    Ο κ. Χαϊκάλης συμμετέχει στο υπουργικό σχήμα, στον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπεύθυνος για τις κοινωνικές ασφαλίσεις, κάτω από τον Γιώργο Κατρούγκαλο
    Ο ‘’καυλολόγος’’ συμπαθής κωμικός είχε εκδηλώσει την σθεναρή πρόθεση να καταψηφίσει την συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση στη βουλή.
    Τελικά, ο κ. Χαϊκάλης ψήφισε Ναι στη συμφωνία, αλλά φαίνεται ότι εδόθη ως αντάλλαγμα υπουργικός θώκος για να μεταπειστεί.
    To μήνυμα του κ. Χαϊκάλη στο fb για την υπουργοποίησή του:
    Παύλος Χαϊκάλης

    Με βαθύ αίσθημα ευθύνης αποδέχτηκα την πρόταση του πρωθυπουργού προκειμένου να αναλάβω τα καθήκοντα του Υφυπουργού Εργασίας με αρμοδιότητα τα θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων.
    Έχοντας διατελέσει τα τρία τελευταία χρόνια τομεάρχης κοινοβουλευτικής ευθύνης για θέματα εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία θα δώσω τη μάχη προκειμένου να συμβάλλω στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό στην δημιουργία κατάλληλων συνθηκών, ώστε να διαμορφωθεί ένα εργασιακό περιβάλλον ισονομίας και αξιοκρατίας με κύριο γνώμονα την εργασιακή ειρήνη και την εργασιακή ηθική.
    ΣΧΟΛΙΟ: Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα του Τσίπρα για το ασφαλιστικό? Οι γνώσεις του κ. Χαϊκάλη για το χρηματιστήριο, τη φοροδιαφυγή, την πολιτική και όχι μόνο ‘’καυλολογία’’τον καθιστά ‘’μοναδικό’’ και ασυναγώνιστο υποψήφιο για την εκπόνηση της μελέτης του ασφαλιστικού προβλήματος. Επί πλέον, οι οικονομικές και διαστημικές γνώσεις του κ. Τέρενς θα μπορούσαν να συμβάλουν στην προσγείωση του κ. καΜένου εντελώς στον Άρη και στη συνέχεια στον..Ηρακλή.! Γιατί λοιπόν ο κ.Τσίπρας δεν χρησιμοποιεί το άφθονο ανθρώπινο υλικό που έχει στα ..πόδια του, παρά αγωνιά και προκαλεί προβλήματα και στον κ.Πάκη που έχει, ως συνήθως , μπερδέψει την βούρτσα με την Κυψέλη?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.