ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ο χυλός... οι φίλοι και συγγενείς και τα… παιχνιδάκια

«Όποιος καεί και στο χυλό...»;  Προσπάθεια να παρακαμφθούν διαδικασίες και να αναζητηθεί ο εκλεκτός μέσα από την δεξαμενή «φίλων και συγγενών»; Ή άλλου είδους «παιχνιδάκια»; Ο διαγωνισμός για την θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων έφτασε στην τελική του φάση και ήδη ο φάκελος με τις τρεις υποψηφιότητες βρίσκεται στο γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Οι κακές γλώσσες όμως λένε πως υπάρχει ..εμπλοκή που απειλεί τα τινάξει τον διαγωνισμό στον «αέρα» και να πάμε σε μια νέα και ίσως… πιο «στοχευμένη» διαδικασία.

Αυτή την στιγμή το δεδομένο είναι πως έχουμε δύο στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τον Φώτη Κουρμούση και τον Ηλία Ξηρουχάκη, αλλά και έναν δικηγόρο με ειδίκευση στα φορολογικά θέματα, τον Γιώργο Πιτσιλή, πέρασαν στην τριάδα των τελικών διεκδικητών της θέσης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Υπό κανονικές συνθήκες τον λόγο πλέον θα είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος για την επιλογή του νέου Γραμματέα, αν και σημαντικό ρόλο στις τελικές αποφάσεις δεν αποκλείεται να έχει και η άποψη του αναπληρωτή υπουργού ΟικονομικώνΤρύφωνα Αλεξιάδη.

Άλλωστε, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης είναι εκείνος ο οποίος θα συνεργαστεί στενά με τον νέο επικεφαλής της ΓΓΔΕ και όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, οι σχέσεις ανάμεσα στους «ενοίκους» του τρίτου και του όγδοου ορόφου της Καραγιώργη Σερβίας είναι καθοριστικές για την αποτελεσματικότητα της Φορολογικής Διοίκησης και του ελεγκτικού μηχανισμού. Είναι αυτό που λέγαμε για το «όποιος καεί στον χυλό..»

Μετά την «ζύμωση» που ενδεχομένως να υπάρξει εντός των τειχών του υπουργείου Οικονομικών η τελική απόφαση θα πρέπει να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο με στόχο να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Μόνον που σε αυτόν τον σχεδιασμό, όπως λένε οι «κακές γλώσσες» ίσως βάλει «φρένο» η Επιτροπή Αξιολόγησης που σύμφωνα με την σχετική φημολογία ζήτησε να «τσεκάρει» εκ νέου τους υποψηφίους καθώς οι δύο εξ αυτών δεν πληρούν απολύτως τις προϋποθέσεις. Όμως υπάρχει και άλλο ζήτημα: Εκείνος που μένει να τις πληροί δεν είναι αρεστός στο …κόμμα λόγω πρότερης ενασχόλησής του. Σε αυτή την περίπτωση, εάν δηλαδή δεν γίνουν τελικά αποδεκτές οι υποψηφιότητες πάμε σε νέο διαγωνισμό… Και κάπου εδώ «κολλάει» το  «φίλοι και συγγενείς» ή το «παιχνιδάκια»…

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.