ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα ενόψει Ασφαλιστικού-προϋπολογισμού

«Πιέσεις» Τσίπρα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τα διακυβεύματα του επόμενου διμήνου θα θέσει σήμερα ο πρωθυπουργός στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των δύσκολων αποφάσεων και των ακόμη δυσκολότερων ψηφοφοριών που έρχονται στη Βουλή.

Ενόσω τα σενάρια για το κατά πόσον μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση και να «σηκώσει» η συμπολίτευση στη Βουλή την ασφαλιστική μεταρρύθμιση οργιάζουν, ο πρωθυπουργός θέλει να στείλει σαφές μήνυμα πειθαρχίας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του βασικού κυβερνώντος κόμματος.

Καρότο και μαστίγιο

Αν και επισήμως η ατζέντα της συνεδρίασης δε θα είναι το Ασφαλιστικό, αλλά η προετοιμασία Βουλής και κυβέρνησης για την ψήφιση του προϋπολογισμού, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να θέσει τους βουλευτές προ των ευθυνών τους και να τους επαναλάβει ότι εκείνοι κρατούν στα χέρια τους τα κλειδιά της επιβίωσης της κυβέρνησης, αλλά και των πολιτικών εξελίξεων. Ο πρωθυπουργός θα τονίσει πως εάν η κυβέρνηση αποσταθεροποιηθεί και η δεδηλωμένη χαθεί, τότε «θα γίνει πραγματικότητα η επιδίωξη κυρίαρχων κέντρων για οικουμενικά σχήματα και αριστερή παρένθεση», καλώντας τους εμμέσως πλην σαφώς να μην συμβάλουν σε αυτές τις επιδιώξεις.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να στείλει και σε όλους ένα μήνυμα πειθαρχίας, σύμφωνα με το οποίο όποιος δεν μπορεί να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική, οφείλει να παραιτηθεί και να δώσει την έδρα του στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάντε το όπως ο Γαβριήλ»

Μ’ άλλα λόγια, η κυβέρνηση ήδη προβάλλει το παράδειγμα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, που παρέδωσε την έδρα του, αντί να κάνει τον «αριστερό αντάρτη» εντός του Κοινοβουλίου. Μάλιστα, το Μαξίμου ήδη χρησιμοποιεί προς τους βουλευτές το επιχείρημα πως όσοι εντάχθηκαν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές, ήξεραν τις δεσμεύσεις της χώρας δια του υπογεγραμμένου και ψηφισμένου Μνημονίου και, άρα, ήξεραν τι… τους περιμένει. «Η κοινωνία το αντιλαμβάνεται, παρά την συστηματική παραπληροφόρηση από μερίδα των μίντια. Και, φυσικά, το γνωρίζουν οι 153 βουλευτές που, συνεπείς σε ο΄σα δημόσια και ξεκάθαρα συμφωνήσαμε –όλοι μας- με τον λαό στις εκλογές του Σεπτέμβρη, στηρίζουν την μόνη κυβέρνηση που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση», επισήμανε χθες στην ιστοσελίδα real.gr η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη. Παράλληλα, στο ραδιόφωνο Real εξέφρασε τα ίδια μηνύματα προς τους βουλευτές και ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας. «Δεν υπάρχει φόβος. Όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζανε τη συμφωνία όπως και ο ελληνικός λαός», επισήμανε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας στους βουλευτές του κόμματος ότι ήξεραν τι έρχεται πριν τις εκλογές. «Ξέρουν ότι πρέπει να υλοποιήσουμε αυτή τη συμφωνία και να βρούμε τρόπους ανάκαμψης της οικονομίας και προστασίας των αδυνάτων», είπε προσθέτοντας ότι «θα τιμήσουμε όλοι την προσπάθεια που γίνεται, και την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο ελληνικός λαός».

Μάλιστα, ο Παναγιώτης Ρήγας εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη που έχει στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έστειλε μήνυμα σε όσους τυχόν θελήσουν να διαφοροποιηθούν πως στην περίπτωση αυτή, οφείλουν να ακολουθήσουν τον δρόμο της παραίτησης, κατά το παράδειγμα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη. «Όταν δεν μπορείς να συμβάλεις στην κοινή προσπάθεια δεν την υπονομεύεις», σχολίασε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, εξάλλου, μιλώντας για τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο, υπογράμμισε με έμφαση πως παρέδωσε την έδρα στο κόμμα όταν παραιτήθηκε, «σύμφωνα με τις αξίες της Αριστεράς, κάτι που είναι τιμητικό για τον ίδιο».

 

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. NB 13:53 01/12/2015

    Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΕΛ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
    Η ώρα της ‘’πληρωμής’’ έφτασε.

    Γράφει ο Ν Βράχος

    Δεν μας άρεσε το λογικό και βιώσιμο πρόγραμμα του Γιώργου Παπανδρέου και αποφασίσαμε να τον εξοστρακίσουμε και αυτόν και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. *Δεν μας άρεσε να πληρώσουν αυτοί που έχουν και αυτοί που πρέπει, αυτοί που ουσιαστικά θα πλήρωναν με τις αλλαγές του Πασοκ, αλλά ‘’αναθέσαμε’’ στον Σαμαρά να τους..μαλώσει. Μα ο Σαμαράς, είτε ..ιδεολογικά , είτε σαν σύζυγος μεγαλοβιομηχάνου (ΚΥΚΝΟΣ), θα προστάτευε τα συμφέροντά του. Εξ άλλου αυτό ήταν γνωστό. Είδατε τι έγινε με όσους ‘’έβγαλαν’’ χρήματα στο εξωτερικό. Ούτε γάτα ,ούτε ζημιά και τα ‘’φόρτωσε’’ και στον Παπακωνσταντίνου.
    *Τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, και αφού η οικονομική μας κατάσταση χειροτέρευσε τρομακτικά εξ αιτίας της καταστροφικής προσπάθειας να ρίξουν τον Παπανδρέου, καθέν χρόνο βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, αναπολούμε τα πρώτα οικονομικά μέτρα του Παπανδρέου και αναρωτιόμαστε. Δεν ήξεραν όλοι οι πολιτικοί καιροσκόποι και τυχοδιώκτες την πραγματική κατάσταση; Τότε γιατί κατέβασαν την Ελλάδα σε γενική απεργία και ανεργία; Γιατί διέλυσαν τον οικονομικό μας ιστό και μας οδήγησαν σε αυτή την καταστροφή;
    *Γιατί ο Τσίπρας ‘’κάρφωσε πισώπλατα’’ την Ελλάδα, αρνούμενος και παροτρύνοντας κάθε τρομοκρατημένο έλληνα να ΜΗΝ πληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στο κράτος?
    *Το πόσο θα ‘’πληρώσουμε’’ την εγκληματική προσπάθεια του Σαμαρά , του Βενιζέλου, του Τσίπρα και των λοιπών .. υπολειμμάτων , θα φανεί ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ! τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο, μόλις παραλάβουμε τα πρώτα εκκαθαριστικά της εφορείας και τα έντυπα με τους επί πλέον φόρους, για την ακίνητη περιουσία. Οι μεγάλοι, ζουν κάτω από ‘’ειδικό καθεστώς’’ πατριδοκαπηλίας και ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗΣ! Δεν πληρώνουν φόρο γιατί ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ από το σύστημα.
    *Βέβαια το μεγάλο γενοκτονικό φορολογικό πακέτο, που ήδη ψηφίζεται κατά το πρώτο μέρος και ήδη ‘’προετοιμάζεται’’ και για το δεύτερο στάδιο, θα αποτελέσει την ταφόπετρα των συνταξιούχων, τον ΑΦΑΝΙΣΜΟ των μικρομεσαίων και τέλος την αρχή της γενοκτονίας αφού ελάχιστοι νέοι θα μπορούν να επιβιώσουν στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο να δημιουργήσουν οικογένεια με παιδιά, στις νέες απάνθρωπες και εθνοκτόνες συνθήκες που συνειδητά δημιουργούν οι προδότες της ‘’αριστεράς’’.
    * Τώρα θα αντιληφθούμε πόσο ΛΑΘΟΣ κάναμε που ‘’διώξαμε’’ τον Γιώργο και επί πλέον ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ και την Ελλάδα. Σύντομα έρχεται η ώρα που θα νιώσουμε όλοι πόσο κακό κάναμε στα παιδιά μας ‘’ψάχνοντας’’ την …ΣΩΤΗΡΙΑ των 18 !!! …προγραμμάτων του Αντώνη την ξεφούσκωτη ρεζέρβα του Βαγγελάκη και την πρωτόγνωρη ΑΠΑΤΗ και προδοσία του Τσίπρα και όλων όσων ‘’υπηρετούν’’ τα συμφέροντα αυτών που τους ‘’έφεραν’’ στην κυβέρνηση.
    Τώρα, που η πατρίδα μας ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ! και όχι στους Έλληνες.
    Και μη ψάχνετε για ενόχους και εξιλαστήρια θύματα. Ο καθρέφτης είναι αμείλικτος !!!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.