ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια

ΣτΕ: Όχι στο αίτημα της Vodafone να ακυρωθεί το πρόστιμο για τις υποκλοπές

«Όχι» στο αίτημα της εταιρείας Vodafone να ακυρώσει το πρόστιμο που της είχε επιβληθεί για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών είπε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι ανώτατοι δικαστές απέρριψαν την αίτηση της εταιρείας με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί το πρόστιμο των 50,6 εκατ. ευρώ που της είχε επιβληθεί το 2013 από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) .

Αρχικά η ΑΔΑΕ επέβαλε πρόστιμο 76 εκατ. ευρώ στην Vodafone για παράβαση της νομοθεσίας περί απορρήτου των επικοινωνιών, καθώς δεν έλαβε όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που επιβάλλονται, προκειμένου να προληφθούν και να αποτραπούν οι τηλεφωνικές υποκλοπές.

Το 2010 όμως, το πρόστιμο ακυρώθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας , καθώς κρίθηκε ότι οι συνεδριάσεις της ΑΔΑΕ δεν ήταν δημόσιες όπως επιτάσσει η Διεθνής και ελληνική νομοθεσία, αλλά κεκλεισμένων των θυρών και αναπέμφθηκε η υπόθεση στην ΑΔΑΕ προκειμένου να εκδώσει άλλη νέα νόμιμη απόφαση.

Στην συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2013 η ΑΔΑΕ, αφού η νομοθεσία για την εγκατάσταση και λειτουργία δημοσίου δικτύου τηλεπικοινωνιών τροποποιήθηκε επέβαλε στην Vodafone νέο πρόστιμο 50,6 εκ. ευρώ .

Από την πλευρά της η Vodafone προσέφυγε εκ νέου στο ΣτΕ ζητώντας και πάλι την ακύρωση του προστίμου.

Η Ολομέλεια, με μια απόφαση 80 και πλέον σελίδων, απέρριψε ως αβάσιμους όλους του ισχυρισμούς της Vodafone και επικύρωσε την απόφαση της ΑΔΑΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.