LIFESTYLE

Δοκιμάστε τις γεύσεις του κόσμου

Τα «γευστικά» πρωινά του κόσμου

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μας κρατάει υγιείς και μας δίνει ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της καθημερινότητας.

Από το γλυκό πρωινό της Γαλλίας μέχρι το «ανατρεπτικό» πρωινό της Κορέας, υπάρχουν πολλές γεύσεις ανά τον κόσμο που οι άνθρωπο αρέσκονται να τρώνε το πρωί.

Στις ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία το πρώτο γεύμα της ημέρας είναι κάτι πρόχειρο μαζί με μια ισχυρή δόση καφεΐνης. Αντίθετα στις χώρες της Ανατολής το πρωινό είναι πληρέστατο και μοιάζει περισσότερο με το δείπνο των δυτικών.

Τελευταία μέρα του χρόνου σήμερα και προτείνουμε να υποδεχτείτε το νέο χρόνο με έναν διαφορετικό τρόπο. Ξεχάστε λοιπόν τις ελληνικές εκδοχές του πρωινού και δοκιμάστε τις γεύσεις του κόσμου. Είτε τις ετοιμάσετε μόνοι σας, είτε σας τις ετοιμάσουν για σας.

Κίνα: Το πρωινό στην Κίνα διαφέρει από περιοχή σε περιοχή, αλλά τα τηγανητά μπαστούνια ζύμης «you tiao», μαζί με ζεστό γάλα σόγιας αποτελεί το αγαπημένο εκατομμυρίων Κινέζων. Ένα επίσης αγαπημένο πρωινό είναι οι ζεστές σούπες και τα dim sum (γεμιστά πουγκιά ζύμης στον ατμό).

Αυστραλία: Οι Αυστραλοί λατρεύουν το Vegemite, τόσο που μπορούν να το τρώνε κάθε μέρα. Αυτή η περίεργη αλμυρή «μαρμελάδα» μαγιάς αποτελεί το βασικό συστατικό του αυστραλιανού πρωινού και ίσως μόνο αυτοί και γενικότερα οι Αγγλοσάξονες μπορούν να την καταναλώνουν σε τέτοιες ποσότητες. Αν δεν… φοβάστε, τολμήστε το...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.