ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Δικαστήριο καταδίκασε Βρετανό

Απελάθηκε, επειδή έγραψε στο Facebook πως στο Κιργιστάν τρώνε...πέος αλόγου!

Ένας Βρετανός που είχε συλληφθεί στο Κιργιστάν επειδή αποκάλεσε «πέος αλόγου» ένα παραδοσιακό έδεσμα, καταδικάστηκε σήμερα από τοπικό δικαστήριο που διέταξε την απέλασή του από τη χώρα.

Σε βάρος του Μάικλ Μακφίτ είχε ασκηθεί δίωξη για «υποκίνηση σε ρατσιστικό μίσος». Δικαστήριο του Καρακόλ, μιας πόλης στο ανατολικό Κιργιστάν, τον διέταξε τελικά να φύγει από τη χώρα μέσα σε 24 ώρες καθώς διαπίστωσε ότι εργαζόταν χωρίς να έχει λάβει άδεια από τις αρχές. Δεν παρουσιάστηκαν επαρκείς αποδείξεις που να τεκμηριώνουν την αρχική κατηγορία.

Ο Βρετανός κινδύνευε να καταδικαστεί σε φυλάκιση 3-5 ετών επειδή την περασμένη Πέμπτη ανάρτησε στο Facebook μια φωτογραφία στην οποία εικονίζονταν Κιργίζιοι συνάδελφοί του να τρώνε. Στη λεζάντα έγραψε ότι στους εορτασμούς για την Πρωτοχρονιά ορισμένοι κάτοικοι της χώρας σπεύδουν να αγοράσουν και να φάνε «μια ιδιαίτερη λιχουδιά, πέος αλόγου».

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για το «τσουτσούκ», ένα τοπικό σουτζούκι με κρέας αλόγου, το οποίο είναι περιζήτητο στο Κιργιστάν και το Καζακστάν, δυο χώρες με ισχυρές νομαδικές παραδόσεις.

Η ανάρτηση του Μακφίτ, ο οποίος εργάζεται για την καναδική εταιρεία Centerra Gold, την ιδιοκτήτρια του χρυσωρυχείου του Κούμτορ, "πάγωσε" τους συναδέλφους του οι οποίοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας προχώρησαν σε απεργία το Σάββατο και την Κυριακή.

«Περισσότεροι από 120 εργαζόμενοι στο ορυχείο του Κούμτορ» υπέγραψαν μια αίτηση ζητώντας να συλληφθεί ο Βρετανός, διαβεβαίωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Λίγο πριν τη σύλληψή του ο Μακφίτ πρόλαβε να αναρτήσει ένα άλλο μήνυμα με το οποίο ζητούσε συγγνώμη από τους Κιργίζιους.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ο.κ 2:00 05/01/2016

    Τι είναι πιο περίεργο: η είδηση από το Κιργιστάν, ή η φωτογραφία της τουρκοκρατούμενης Λευκωσίας που «ντύνει»το άρθρο;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.