ΚΟΣΜΟΣ

Παράλληλα ξεκινά «πόλεμο» κατά των «οκνηρών δημοσίων υπαλλήλων»

Διαγωνισμό για πρόσληψη 63.000 εκπαιδευτικών αναγγέλλει ο Ρέντσι

Την διεξαγωγή διαγωνισμού για την πρόσληψη 63.000 εκπαιδευτικών ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι.

Ο διαγωνισμός αναμένεται να διεξαχθεί τον Μάρτιο, ώστε οι καθηγητές να μπορέσουν να αρχίσουν να διδάσκουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

«Η όλη επιλογή θα συνδεθεί με την ποιότητα των ανθρώπων που επιθυμούν να διδάξουν στα σχολεία. Τους διαθέτουμε το πολυτιμότερο αγαθό, διότι τους αναθέτουμε την μόρφωση των παιδιών μας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι η διδασκαλία στα σχολεία αποτελεί δικαίωμα», τόνισε ο Ρέντσι, προσθέτοντας ότι «από σήμερα και πέρα, για την δουλειά αυτή, θα επιλέγονται μόνον οι καλύτεροι καθηγητές».

Παράλληλα η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει σκληρότερα μέτρα κατά των δημοσίων υπαλλήλων που απουσιάζουν χωρίς βάσιμη αιτία από τον χώρο εργασίας τους.

Όταν διαπιστώνεται η αδικαιολόγητη απουσία τους θα τίθενται αυτόματα σε διαθεσιμότητα, ενώ μέσα σε ένα μήνα, σύμφωνα με τα νέα αυτά μέτρα, θα μπορούν να απολύονται.

«Μέχρι τώρα, για την απόλυση ενός οκνηρού δημόσιου υπάλληλου χρειάζονται τουλάχιστον 100 ημέρες, ενώ στο εξής δεν θα ξεπερνούν τις 30», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Corriere dela Sera.

Ο Ιταλικός Tύπος γράφει ότι με το νέο αυτό μέτρο -σύμφωνα με ειδικές τεχνικές εκθέσεις εμπειρογνωμόνων- η δημόσια διοίκηση της χώρας μπορεί να καταφέρει να εξοικονομήσει σοβαρά ποσά.

Τα ιταλικά συνδικάτα όμως καταγγέλλουν ότι χρησιμοποιούνται και πάλι οι δημόσιοι υπάλληλοι ως εξιλαστήρια θύματα και υπενθυμίζουν ότι επί έξι χρόνια οι μισθοί των εργαζομένων στον κρατικό μηχανισμό είχαν «παγώσει», ενώ μόνο φέτος τους δόθηκε αύξηση η οποία δεν ξεπερνά τα έξι ευρώ τον μήνα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.