ΚΟΣΜΟΣ

Επλήγησαν τρία χωριά

Υεμένη: Πέντε νεκροί από βομβαρδισμούς

Πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας οδηγός ασθενοφόρου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) σκοτώθηκαν ενώ άλλοι 35 τραυματίστηκαν σε αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, στη βόρεια Υεμένη.

Οι επιθέσεις αυτές είχαν στόχο τρία χωριά, τα Ντάχιαν, Μπακίμ και Τζάουφ στην επαρχία Σάαντα, το προπύργιο των σιιτών ανταρτών Χούτι, ανέφερε η εκπρόσωπος των MSF Μάλακ Σάχερ.

Ο οδηγός του ασθενοφόρου, ο οποίος εργαζόταν για τη μη κυβερνητική οργάνωση αλλά και για το δημόσιο νοσοκομείο της πόλης Τζαμχούρι, σκοτώθηκε ενώ κατευθυνόταν σε ένα από τα χωριά αυτά για να παραλάβει τραυματίες.

"Τα πλήγματα (...) προκάλεσαν τον θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό 35. Ένας οδηγός ασθενοφόρου των MSF σκοτώθηκε", ανέφερε εξάλλου η οργάνωση μέσω του Twitter.

Στις αρχές Ιανουαρίου αεροσκάφη του συνασπισμού έβαλαν στο στόχαστρο ένα από τα νοσοκομεία της οργάνωσης στην επαρχία Σάαντα, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους. Στα τέλη του 2015, σε άλλο βομβαρδισμό στην πόλη Τάεζ, τραυματίστηκαν εννέα άνθρωποι μεταξύ των οποίων και δύο μέλη των MSF.

Ο διεθνής συνασπισμός που συγκροτήθηκε τον Μάρτιο του 2015 για να στηρίξει τον πρόεδρο της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι στον πόλεμο ενάντια στους αντάρτες Χούτι, επιμένει ότι δεν βάζει στο στόχαστρο πολίτες, όμως ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για τους βομβαρδισμούς αυτούς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.