AUTO - MOTO

Mini John Cooper Works Cabrio

Μικρό ανοικτό αυτοκίνητο με μόλις 231 ίππους!

Η νέα γενιά του Mini, απέκτησε και εκδόσεις κάμπριο.

Η τελευταία προσθήκη στη γκάμα του αυτοκινήτου που δημιούργησε πριν από περίπου έξι δεκαετίες ο Αλεκ Ισιγόνης, είναι το νέο Mini John Cooper Works Cabrio. Ένα εντυπωσιακό μικρό αυτοκίνητο, το οποίο απευθύνεται στους λάτρεις των ανοικτών κατασκευών υψηλών επιδόσεων. Η νέα τεχνολογική μελέτη που φέρει την υπογραφή του οίκου βελτιώσεων John Cooper Works εξασφάλισε την ιδιαίτερα υψηλή ισχύ των 231 ίππων.

Η υψηλή ισχύς προέρχεται από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.000 κ.εκ. Η αύξηση της ισχύος σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο είναι 20 ίπποι. Η μέγιστη ροπή ξεπερνά τα 32 χλγμ. Εξοπλίζεται με τα τελευταία ηλεκτρονικά συστήματα διαχείρισης της ισχύος και της ροπής. Η ισχύς μεταφέρεται στους μπροστινούς τροχούς από ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων είτε από ένα εξάρι σπορ κιβώτιο Steptronic(προαιρετικό). Το τυπικό τεστ 0-100χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 6,6΄΄ ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 240 χλμ./ώρα.

Παρά την υψηλή ισχύ, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στο μέσο κύκλο καταναλώνει 6,5 λίτρα βενζίνη/100 χλμ. ενώ με το αυτόματο κιβώτιο η κατανάλωση περιορίζεται στα 5.9 λίτρα/100χλμ. Εκπομπές CO2 152 γραμ./χλμ., 138 γραμ./χλμ. με αυτόματο κιβώτιο.

Η νέα υφασμάτινη οροφή προσφέρει καλύτερη ηχομόνωση και διαθέτει πλήρη ηλεκτρικό μηχανισμό τελευταίας γενιάς. Η διαδικασία για το άνοιγμα είτε το κλείσιμο της οροφής ολοκληρώνεται σε 18’’ και είναι δυνατή η χρήση της με ταχύτητα έως 30χλμ./ώρα.

Οι αυξημένες εξωτερικές διαστάσεις επέτρεψαν την παροχή μεγαλύτερων εσωτερικών χωρών για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Με την οροφή κλειστή η χωρητικότητα στον αποθηκευτικό χώρο φθάνει τα 215 λίτρα και με ανοικτή στα 160 λίτρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.