ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Να μιλήσουμε χωρίς υπεκφυγές;

Μήπως πρέπει κάποια στιγμή όλοι να μιλήσουμε ευθέως και χωρίς υπεκφυγές; Μήπως επιτέλους ο καθένας μας να αναλάβει την ατομική του ευθύνη και αφού το πράξει να απαιτήσει αυτό που πρέπει για τον ίδιο, το παιδί του αλλά και την κοινωνία ολόκληρη; Γιατί βλέπαμε από παλιά ..απίθανα πράγματα, αλλά πλέον το πράγμα μάλλον έχει τραβήξει πολύ… Τι θέλουμε τελικά για τους πολίτες αυτής της χώρας;

Το σχέδιο είναι να τους προσλάβουμε άτακτα και χωρίς πλάνο στο δημόσιο είτε χρειάζονται στις θέσεις που προσλαμβάνονται είτε όχι;;

Θέλουμε να δείξουμε κοινωνικό προφίλ συντηρώντας στην φτώχεια τους, τους ανέργους, τους άκληρους ή τους Ρομά και τους μετανάστες δίνοντάς τους κάτι ψευτοεπιδόματα, χωρίς ταυτόχρονα να δημιουργούμε συνθήκες τέτοιες που να τους επιτρέπουν να διεκδικήσουν μια θέση για δουλειά;

Εκτός εάν θέλουμε να προσλάβουμε όλον τον κόσμο στο Δημόσιο.. Αυτό μήπως είναι το πλάνο;; Γιατί εάν είναι αυτό κάποιος πρέπει να συντηρεί το Κράτος.. Και ως τώρα τον οβολό τους στον κρατικό κορβανά εισφέρουν όσοι έχουν κάποιους αξιοπρεπείς μισθούς πάνω από 1.200 ευρώ, οι μικροεπαγγελματίες που δηλώνουν αυτά που εισπράττουν και ορισμένες λίγες μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να είναι εντάξει ως ένα βαθμό με τις υποχρεώσεις τους..

Μέχρι σήμερα πάντως το μόνο σχέδιο που δείχνει να υπάρχει για τους πολίτες με τους αξιοπρεπείς μισθούς που εμφανίζονται κανονικότατα στην  Εφορία ή για εκείνες τις μικρές ή μεγάλες εταιρείες που πασχίζουν να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, δεν είναι άλλο από το «βάλτε τους να πληρώνουν όσο ποιο πολλούς φόρους μπορούν ή ΤΕΒΕ ή ΙΚΑ ή μυκα ή σύκα» οτιδήποτε τέλος πάντων..  Αλλά εάν αυτό είναι το σχέδιό σου για εκείνους που σε συντηρούν, χωρίς ταυτόχρονα να τους δίνεις την δυνατότητα αν μη τι άλλο να επεκτείνουν τις δουλειές τους .. τότε συγγνώμη αλλά μοιραία απειλείσαι με μια νέα και ακόμη πιο βαρύγδουπη κατάρρευση.

Και αυτό γιατί στους ήδη φτωχούς θα προσθέσεις και άλλους εξωθώντας σε φτωχοποίηση και ότι ζωτικό σου έχει απομείνει.. και τότε δυστυχώς δεν θα μπορείς να συντηρήσεις ούτε εκείνους με ψευτοεπιδόματα, ούτε να κρατήσεις όρθιο το δημόσιο που -εφόσον μένει και άπραγο χωρίς να εκμεταλλεύεται την περιουσία του- δεν θα έχει πόρους να εισπράξει για να συντηρήσει τις στρατιές των υπαλλήλων του.

Ας πούμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομά τους και ας σταματήσουμε και πάλι να ψάχνουμε εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς.. Εάν βέβαια θέλουμε την πρόοδο αυτής της χώρας.. Και ο Γιάννης Στουρνάρας έκανε ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.. Να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Να θυμάστε καλά ένα νούμερο από την συνέντευξη που παρέθεσε σε εφημερίδα. Ίσως κάποτε το ανακαλέσετε και καταλάβατε τι πραγματικά συνέβη όλο το προηγούμενο διάστημα. Λέει λοιπόν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας: «Οι παρατεταμένες διαπραγματεύσεις και η συνεχής και μεγάλη εκροή καταθέσεων από το τραπεζικό σύστημα (από τη συνολική μείωση των καταθέσεων που κατεγράφη από το 2009 έως σήμερα, το 40% κατεγράφη το πρώτο εξάμηνο του 2015) οδήγησαν στις 28 Ιουνίου στη θέσπιση τραπεζικής αργίας και στην επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, για να διασφαλιστούν η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και οι καταθέσεις».

Για να το ξαναπούμε μία ακόμη φορά: «Από τη συνολική μείωση των καταθέσεων που κατεγράφη από το 2009 έως σήμερα, το 40% κατεγράφη το πρώτο εξάμηνο του 2015».

Και έτσι για να αρχίσουμε να καταλαβαινόμαστε λίγο παραπάνω σε αυτή την χώρα και να μιλάμε χωρίς περιστροφές ας δούμε και ένα νούμερο που αφορά την Ιρλανδία.. άλλη μια χώρα που «δοκίμασε» Μνημόνιο: Το ιρλανδικό κράτος λοιπόν με 4,5 εκατ. πληθυσμό έχει δαπάνες περί τα 12,9 δισ. ευρώ και έσοδα περί τα 13,5 δισ. ευρώ και το ελληνικό κράτος με 10 εκατ. πληθυσμό έχει δαπάνες και έσοδα περί τα 45 δισ. ευρώ!!!

Με άλλα λόγια η Ιρλανδία δαπανά ως Κράτος περί το 2.870 ευρώ για κάθε πολίτη της και η Ελλάδα 4.500 ευρώ !!!

Ναι καλά το διαβάσατε… Εάν η Κυβέρνηση μοίραζε σε κάθε έναν έλληνα το ποσό που δαπανά ετησίως το Δημόσιο κάθε πολίτης αυτής της χώρας θα έβαζε στην τσέπη 4.500 ευρώ… όταν στην Ιρλανδία εάν γινόταν κάτι ανάλογο το χρήματα που θα έπαιρναν στα χέρια τους ο κάθε πολίτης εκεί θα ήταν μόλις και μετά βίας 2.870 ευρώ !!

Γιατί όπως αντιλαμβάνονται όλοι βεβαίως.. εδώ με τα λεφτά του Κράτους (δηλαδή των χρημάτων που εισφέρουν στον κρατικό κορβανά όσοι έχουν ακόμη την …χαρά να έχουν δουλειά με μισθό που φορολογείται ή ανοιχτή ακόμη την επιχείρησή τους) είμαστε «λάρτζ» και τι να μας πουν βεβαίως οι «τσιγκούνηδες» οι Ιρλανδοί..

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. AlexV 8:46 05/01/2016

    Το ιρλανδικό κράτος λοιπόν με 4,5 εκατ. πληθυσμό έχει δαπάνες περί τα 12,9 δισ. ευρώ και έσοδα περί τα 13,5 δισ. ευρώ και το ελληνικό κράτος με 10 εκατ. πληθυσμό έχει δαπάνες και έσοδα περί τα 45 δισ. ευρώ!!! … Κάποιο λάθος έχει γίνει στις προσθέσεις και στις διαιρέσεις παρουσιάζοντας δαπάνες και έξοδα μαζί για την Ελλάδα ενώ για την Ιρλανδία μόνο τα έξοδα, και έτσι προκύπτουν αντίστοιχα τα νούμερα 4500€ και 2890€.. Δε γνωρίζω τη σκοπιμότητα του λάθους, που βεβαίως απαιτεί διόρθωση ή εξηγησεις, το συνολικό περιεχόμενο του άρθρου είναι διαπιστωτικό από αυτά που τα τελευταία 6 χρόνια έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε επαναλαμβανομενα που ενδεχομένως πολλές φορές επιπλέον παραπληροφορούν!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.