LIFESTYLE

Ο Μπάουι επηρέασε όσο κανένας άλλος καλλιτέχνης τη βρετανική βιομηχανία μόδας

Ο Λευκός Λεπτός Δούκας άφησε τη σφραγίδα του στην ανδρική μόδα

Ο Ταγματάρχης Τομ του Space Oddity αφήνει πίσω το στίγμα του καθώς εξαφανίζεται στο αχανές διάστημα.

Ο Ντέιβιντ Μπάουι επηρέασε όσο κανένας άλλος καλλιτέχνης τη βρετανική βιομηχανία μόδας επί τέσσερις δεκαετίες. Η είδηση του θανάτου του συνέπεσε με το «κλείσιμο» των ανδρικών επιδείξεων μόδας στο Λονδίνο. Αρκετοί σχεδιαστές έσπευσαν να αποτίσουν φόρο τιμής στη μοναδικότητά του.

Διάσημοι ντιζάινερ δήλωσαν ότι τα τραγούδια του Λεπτού Λευκού Δούκα, το πνεύμα και το στιλ του επηρέασαν και τα ρούχα που παρουσιάστηκαν την συγκεκριμένη ημέρα.

dddviddboowiieee7

«Το timing είναι παράξενο, σίγουρα-είναι μια πολύ θλιβερή μέρα για όλους μας», δήλωσε ο σχεδιαστής Πολ Σμιθ, του οποίου δημιουργίες είχε φορέσει πάμπολλες φορές ο Μπάουι. «Είμαι πολύ τυχερός που ο Μπάουι ήταν ταυτόχρονα φίλος και πελάτης». Από τη φίρμα Πολ Σμιθ κυκλοφόρησε και το μπλουζάκι με το μαύρο αστέρι και το γραφιστικό σχέδιο με τμήματα αστεριών για την προώθηση του τελευταίου άλμπουμ του Μπάουι υπό τον τίτλο «Black Star».

Μετά το σόου της Burberry o Κρίστοφερ Μπέιλι σχολίασε ότι με την ομάδα του κοιτούσαν, μόλις την περασμένη εβδομάδα, μια φωτογραφία του Μπάουι, όπου ο καλλιτέχνης φορούσε μια καπαρντίνα του οίκου, τότε στη δεκαετία του '60. Τα μοντέλα στη διάρκεια της επίδειξης του οίκου Burberry, όπου ακούστηκαν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του όπως το «Space Oddity» και το«Starman» είχαν γράψει με γκλίτερ «Bowie» στις παλάμες τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.