ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ο πονεμένος υπουργός

Μάνα μου πονάω, είπε ο υπουργός την ώρα που μιλούσε στη Βουλή και έπεσε αναίσθητος χαμαί! Τρέξαμε όλοι να δούμε τι έπαθε το παιδί και τον ρωτούσαμε «πού πονάει κι από τι;». Αλλά αυτός κουβέντα δεν έβγαζε από το στόμα του, μόνο πονάω βογκούσε κάθε τόσο και λιποθυμούσε. Είχε πάρει ένα χρώμα σαν πολυκαιρισμένο χαρτί: κίτρινο και στεγνό.

Υπάρχουν επτά πόνοι που πρέπει να προσέχουμε, λένε οι γιατροί.
1) Αν, λοιπόν, είχε τον χειρότερο πονοκέφαλο της ζωής του, τότε πιθανότατα έχει ιγμορίτιδα , αιμορραγία στον εγκέφαλο, όγκο στον εγκέφαλο ή ανεύρυσμα.
2) Αν όμως είχε πόνο στο στήθος, στη γνάθο, στον ώμο, στο μπράτσο και στην κοιλιά, τότε μπορεί να οφείλεται σε πνευμονία ή έμφραγμα.
3) Αντίθετα, ο πόνος χαμηλά στη ράχη ή ανάμεσα στις ωμοπλάτες οφείλεται σε αρθρίτιδα, αλλά και σε έμφραγμα και σε διαχωρισμό της αορτής, πράγμα πολύ επικίνδυνο για τη ζωή.
4) Ο πολύ δυνατός πόνος στην κοιλιά μπορεί να οφείλεται σε σκωληκοειδίτιδα, χοληδόχο κύστη, πάγκρεας, έλκος και αποφράξεις του εντέρου.
5) Εξουθενωτικός πόνος στη γάμπα μπορεί να οφείλεται σε θρόμβωση στη φλέβα που σχετίζεται με παχυσαρκία, καρκίνο και εγκυμοσύνη. Αν ο θρόμβος απελευθερωθεί και πάει στην καρδιά, τότε γίνεται εμβολή που απειλεί τη ζωή του…
6) Ο καυστικός πόνος στα πόδια μπορεί να είναι διαβήτης. Ένα στα τέσσερα άτομα πάσχει από διαβήτη και δεν το ξέρει. Πρέπει, λοιπόν, να πάει στο γιατρό ο υπουργός για να προλάβει την ασθένεια.
7) Τέλος, αν έχει ασαφείς και διάχυτους πόνους σε διάφορα σημεία του σώματος τότε μπορεί να πάσχει από κατάθλιψη γιατί έδωσε τα 14 αεροδρόμια στους Γερμανούς –ποιος, αυτός που έχει τον Άρη Βελουχιώτη πάνω από το κεφάλι του. Τέτοιος εξευτελισμός.
Υπάρχει όμως και ο πόνος στο δόντι, που μπορεί να έγινε κουφάλα, όπου μπαίνουν τροφές και πονάει. Αν όμως δεν πονάει το δόντι αλλά το δοντάκι του, τότε ο υπουργός είναι ερωτευμένος με καμιά καλλίγραμμη κι αιθέρια ύπαρξη. Τότε μια λύση υπάρχει: να καλέσει τη σκορδόπιστη (δεν πιστεύω να είναι σκορδόπιστος!) για καφέ ή δείπνο και εκεί γονατιστός να της εξομολογηθεί τον έρωτά του. Βέβαια, αν δεν ανταποκριθεί στον έρωτά του η σκορδόπιστη, ο υπουργός θα μείνει μπακούρι ή θα γίνει καψούρης και θα πνίγει τον καημό του στις μπόμπες, στα σκυλάδικα που ανοίγουν δίπλα σε εθνικούς δρόμους.

Τέλος αν έχει πόνο στον πισινό, τότε είναι σίγουρο ότι έχει αιμορροΐδες και να προσέχει διότι στην έξαρσή τους αιμορραγούν και λερώνουν το σώβρακο, όπως και η διάρροια στον απλό πονόκοιλο.

Εκτός πια κι αν δεν πονάει, αλλά το κάνει για να μαζέψει ψηφαλάκια, ώστε να είναι πάλι βουλευτής και υπουργός με γραφειάρα, με ωραίες γραμματείς στον προθάλαμο, με Mercedes και οδηγό που κάνει και τα ψώνια του σπιτιού και το ελεύθερο να βγαίνει στην τηλεόραση, όποτε γουστάρει , να λέει τις παπάρες του…

…Αλλά, τότε είναι λαμόγιο που κάνει όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια για να μας ξεγελάσει και να τον ξαναψηφίσουμε!

Όμως δεν σφάξανε.

*Ο Θάνος Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.