ΕΛΛΑΔΑ

Μεγαλώνει η λυκο-παρέα

Τρεις λύκοι από τη Σερβία «μετακομίζουν» στο καταφύγιο του «Αρκτούρου»

Μεγαλώνει η λυκο-παρέα στο Καταφύγιο του «Αρκτούρου» στις Αγραπιδιές Φλώρινας, με την άφιξη τριών λύκων από τη Σερβία, δύο θηλυκών και ενός αρσενικού που ζούσαν σε χώρο φιλοξενίας αδέσποτων σκύλων στο Pancevo, περιοχή πολύ κοντά στο Βελιγράδι.

Οι λύκοι, ένας λευκός, ένας μαύρος και ένας γκρι, ζούσαν μαζί ως αγέλη για αρκετά χρόνια. Οι δύο θηλυκές είναι πρώην αιχμάλωτες, η λευκή είναι 10 περίπου ετών και γεννήθηκε στο ζωολογικό κήπο του Βελιγραδίου και η μαύρη, 8 ετών, κατασχέθηκε από ιδιώτη. Ο αρσενικός λύκος είναι περίπου 10 ετών και φιλοξενούνταν από πολύ μικρή ηλικία στο καταφύγιο αφού είχε βρεθεί τραυματισμένος με σπασμένο πόδι, πιθανότατα σε τροχαίο ατύχημα.

Σύμφωνα με τον "Αρκτούρο", τη μεταφορά των λύκων ζήτησαν οι ίδιοι οι υπεύθυνοι του καταφυγίου σκύλων και το υπουργείο Περιβάλλοντος της Σερβίας επειδή αδυνατούσαν να τους εξασφαλίσουν ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης.

Η ένταξή τους στο Καταφύγιο θα γίνει σταδιακά τις προσεχείς εβδομάδες, προκειμένου να προσαρμοστούν στο καινούριο τους περιβάλλον.

Το Καταφύγιο των Λύκων με τους 11, πλέον, συνολικά λύκους, λειτουργεί όλο το χρόνο κάθε Σαββατοκύριακο και αργίες από τις 10 έως τις 16.30.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.