ΕΛΛΑΔΑ

Ηλιοφάνεια και χαμηλές θερμοκρασίες

Βελτίωση του καιρού σε Ροδόπη και Ξάνθη

Αισθητή βελτίωση παρουσιάζουν οι καιρικές συνθήκες στη Θράκη από το πρωί, καθώς επικρατεί ηλιοφάνεια αλλά και χαμηλές θερμοκρασίες.

Το χιόνι που έπεφτε μέχρι και τα μεσάνυχτα στην Κομοτηνή και την Ξάνθη αφήνει σήμερα το πρωί πίσω του παγωμένους δρόμους-παγίδες για οδηγούς και πεζούς, αφού σε πολλά σημεία μέσα στις πόλεις αλλά και στο επαρχιακό δίκτυο των νομών Ξάνθης και Ροδόπης δεν έχει πέσει αλάτι, με συνέπεια ο παγετός σε πολλά σημεία του οδοστρώματος να είναι έντονος.

Η Εγνατία Οδός παραμένει ανοιχτή, αλλά η διέλευσή της χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ιδιαίτερα από το ύψος του κόμβου της ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης μέχρι και το συνοριακό φυλάκιο των Κήπων, όπου η αστυνομία συνιστά τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στους οδηγούς.

Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αλυσίδες σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Ξάνθης και Ροδόπης. Οι δήμαρχοι και οι υπηρεσίες των ορεινών δήμων Αρριανών και Ιάσμου στην Ροδόπη καθώς και των δήμων Μύκης και Τοπείρου στην Ξάνθη αλλά και οι κεντρικοί δήμοι Κομοτηνής και Ξάνθης, έδωσαν μάχη για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς στα πιο δυσπρόσιτα σημεία τους και να μην αποκλειστούν χωριά, ιδιαίτερα στις περιοχές του Εχίνου, του Κέχρου και της Οργάνης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.