ΕΛΛΑΔΑ

Αγνοούνται τρία άτομα

Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού έπεσε στο Αιγαίο - Εντοπίστηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου

Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού με τρεις επιβαίνοντες αγνοείται από τις 2.45 τα ξημερώματα στο Αιγαίο.

Στις 8 το πρωί εντοπίστηκε συντρίμμια που ελικοπτέρου. Στην περιοχή σπεύδει η φρεγάτα ΥΔΡΑ.

Το στίγμα του ελικοπτέρου, που είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο άσκησης «ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16», χάθηκε από τα ραντάρ στην περιοχή Κίναρος, δυτικά της Λέρου. Το ελικόπτερο εκτελούσε άσκηση εντοπισμού στόχου και πετούσε σε χαμηλό ύψος.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ακόμη δυστυχώς δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος του πληρώματος.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέπεσε το ελικόπτερο δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς ο εντοπισμός είναι εξαιρετικά δύσκολος τη νύχτα καθώς το ελικόπτερο δίνει πολύ μικρό στίγμα στα ραντάρ, εφόσον βέβαια, βρίσκεται ακόμη στην επιφάνεια της θάλασσας.

leros

Η ανακοίνωση από το Γενικο Επιτελείο Ναυτικού

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.