ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

«Δυστυχώς επτωχεύσαμεν»… Και με τη «βούλα»!

Νομίζω πλέον πως τα συμπεράσματα μπορούν να είναι ασφαλή: Και βλέποντας την πρόταση της Αθήνας για τις φορο-ανατροπές που σχεδιάζει (ανεξάρτητα από το εάν περιμένει το «πράσινο φως» των θεσμών) μπορείς να το πεις με σιγουριά ότι και αυτό το Κυβερνητικό σχήμα διέπεται από φορο-εισπρακτική λογική όπως όλα τα προηγούμενα..

Και επιπλέον, τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μοιάζει να έχουν και «τιμωρητική» διάθεση απέναντι σε όλους όσοι έχουν την τύχη να βγάζουν … χρήματα και μάλιστα παραπάνω  από τους υπόλοιπους.

Εκείνο που δεν πρέπει να ξεχνάμε σε καμία περίπτωση είναι ότι αυξάνοντας τους φορολογικούς συντελεστές δεν χτυπάς την φοροδιαφυγή: Ναι για αυτή την περιβόητη φοροδιαφυγή λέμε που η νυν Κυβέρνηση θα την έβαζε κάτω και θα της άλλαζε … τα «φώτα».

Ποια είναι η επιλογή της λοιπόν με αυτούς τους φορο-συντελεστές που κατέθεσε ως πρόταση στους δανειστές; Ξεκάθαρα να … «πιούμε» ότι έχει απομείνει από το «αίμα» εκείνων που τα δηλώνουν!

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτοί που θα πληρώσουν τον φόρο είναι οι ίδιοι που είναι αναγκασμένοι να δηλώνουν όλα τους τα εισοδήματα. Μισθωτοί, συνταξιούχοι ..άντε και όσοι εισπράττουν ενοίκια: Γιατί αυτές είναι οι κατηγορίες των φορολογουμένων που δεν μπορούν να κρύψουν ότι βάζουν στην τσέπη. Και τώρα για ακόμη μία φορά όχι μόνον καλούνται να δώσουν περισσότερα όσοι τα ΔΗΛΩΝΟΥΝ (αξίζει να το υπενθυμίζουμε αυτό και να το φωνάζουμε), αλλά «τιμωρούνται» και όσοι έχουν την τύχη να ξεπερνούν ποσά της τάξης των 25.000 ευρώ και συνθλίβονται όσοι ξεπερνούν τα 60.000 ευρώ με συντελεστή 50%!

Τα έκλεψε βρε παιδιά; Όχι τα δούλεψε και κυρίως τα ΔΗΛΩΝΕΙ και σας ΠΛΗΡΩΝΕΙ!!!  Δηλαδή τι του λέτε;; «Άστο μεγάλε μην κυνηγάς τα πολλά δεν αξίζει. Κάτσε στα αυγά σου και μην προοδεύεις»;;;

Και θα πει κάποιος: «Και ποια είναι η πρότασή σου ρε μεγάλε;; Πως θα κάνουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις εταιρίες να τα δηλώνουν όλα»;

Απλό είναι το πράγμα.. Αλλά μάλλον όλοι «βολεύονται» με το να κάνουν ότι αγνοούν το προφανές. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Τι έχει ένα νοικοκυριό; Έσοδα και έξοδα..

Ωραία.. Όπως δηλώνει κάθε νοικοκυριό τα έσοδά του, ας δηλώνει και ΟΛΑ τα έξοδα που κάνει:  Και στο τέλος της χρονιάς αφαιρείς από τα εισοδήματα τις δαπάνες που έγιναν και ας πούμε μένουν «καθαρά» 100 ευρώ.. Πάνω σε αυτά τα 100 ευρώ παίρνεις φόρο 10%. Σε «περίσσευμα» 1.000 ευρώ βάζεις φόρο 20% στα 2.000 ευρώ 30% και πάει λέγοντας.

Ναι.. θα πει ο «πονηρός» και γιατί να δηλώνουμε όλα μας τα έξοδα; Μα είναι απλό βρε «κουτέ»: Αν δεν δηλώσεις τις δαπάνες σου τόσο περισσότερα θα φαίνεται πως είναι τα χρήματα που σου περισσεύουν και τόσο μεγαλύτερος ο συντελεστής που θα σου επιβληθεί!

Και πάλι ο «πονηρός»: «Ναι, ρε μεγάλε μου; Και πως θα αναγκάσεις έτσι και όλους όσους φοροδιαφεύγουν γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, αγρότες και λοιποί και λοιποί»;;

Μα και πάλι «κουτέ» μου είναι τόσο απλό το πράγμα: Κάνεις αποδεκτά τα έξοδα, τις δαπάνες μιας οικογένειας, μόνον εφόσον έχουν γίνει μέσω καρτών πιστωτικών ή χρεωστικών ή ηλεκτρονικής τραπεζικής.. Και θα λες στον γιατρό, πχ: «Γιατρέ πόσο;  250 ευρώ.. Ωραία γιατρέ μου το ..μηχανάκι σας να περάσω την κάρτα μου». Και με αυτό τον τρόπο και θα φαίνονται όλα και ο «γιατρός» και κάθε «γιατρός» δύσκολα θα μπορεί να κρύψει εισόδημα…

Αλλά δυστυχώς, ουδείς σκέφτηκε να καταθέσει μία τέτοια πρόταση: Όχι αρνούμαι να δεχτώ ότι δεν είναι αρκετά ευφυείς.. αλλά πιθανότατα το μόνο που ενδιαφέρει σήμερα δεν είναι να πάει μπροστά ο τόπος και να γυρίσει σελίδα, αλλά να «ξεζουμίσουμε» όσους τα ΔΗΛΩΝΟΥΝ και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΡΥΨΟΥΝ γιατί αυτοί ήταν είναι και παραμένουν ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΘΥΜΑΤΑ! Και εάν η λογική παραμένει η ίδια με αυτή που ζήσαμε δεκαετίες ..τότε συγγνώμη «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» και με την «βούλα»!

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Β.Δ. 16:21 08/02/2016

    Εάν το διαβάσετε λίγο καλύτερα η πρόταση δεν λέει κάντε απλά δαπάνες …για να κάνετε: Απλά η συλλογιστική είναι αφενός να δηλώνουν οι φορολογούμενοι τις πραγματικές τους δαπάνες (δόση δανείου, δόσεις εφορίας, φως, νερά, τηλέφωνα, παρεχόμενες υπηρεσίες από επαγγελματίες, super market, κλπ, κλπ) και αφετέρου να «αποταμιεύουν».. Γιατί ότι περισσεύει δεν θα το παίρνει ολόκληρο η Εφορία, αλλά σε ένα ποσοστό του.. Έτσι και οι πραγματικές δαπάνες φαίνονται και άρα οι αντοχές του κάθε νοικοκυριού και δεν θα «χάνεται» ο φορολογούμενος να τρέχει να καλύπτει φόρους που δεν ξέρει γιατί τους πληρώνει και κάποια ποσό ως αποταμίευση θα μένει.. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ για την ανάγνωση και την παρατήρηση..

  2. freeman 12:52 08/02/2016

    ΔΗΛΑΔΗ , σε μια ΧΏΡΑ που εισάγει μέχρι και οδοντογλυφίδες , ή τα τρώς όλα ΣΕ ημιΑΧΡΗΣΤΗ εισαγόμενη ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ , ή στα τρώει το ΚΡΑΤΟΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ?
    Τρομερή ιδέα ! Ακόμα και έτσι , απαιτεί απαγόρευση ΜΕΤΡΗΤΩΝ !
    ΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ σαν Πολίτες, ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ , ΚΆΤΙ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΜΕ από το φτηνό ευκολο χρήμα .
    Το … ταχα τα επενδύω σε ΤΟΥΒΛΑ μαιζονέτας που θα μείνω μέσα , ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ !
    Μια επένδυση έχει 3 χαρακτηριστικά . Το ρίσκο για την ασφάλεια του Κεφαλαίου . Την Προσδοκόμενη Απόδοση . Την δυνατότητα Ρευστοποίησης της επένδυσης .
    Στο Ελλάντα ο μέσος Ελληναράς ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΑΕΙ (τα τελευταία 50 χρόνια ) ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ . ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σαν πρόβατα ή όλα σε Κρατικά Ομόλογα ή όλα σε Μετοχές ή όλα σε Τούβλα -Γή . ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ . ΑΥΤΌ πληρώνουμε σαν οικογενειακές μονάδες . ΦΑΝΤΑΣΟΥ να ΜΗΝ αγοράζαμε καινούργιο 4άρι 120 τμ σε υψηλό όροφο (250.000 €) , ΑΛΛΑ 20ετίας 75 τμ στον 1ο- 2ο όροφο ( 100.000 €) .
    ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ανά οικογένεια ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ ή ΜΗ ΧΡΕΟΣ 150.000 € (μόνο οι Τραπεζίτες και το κύκλωμα της οικοδομής θα έχανε ) .
    ΑΠΛΑ σαν κοινωνία ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΕΛΙΚΑ . .. ΟΛΑ ΣΕ ΤΟΥΒΛΑ που ΔΕΝ μπορούμε να ρευστοποιήσουμε .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.