ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κατηγορούνται για εκβίαση

Ποινική δίωξη στον εκδότη και στους δύο δημοσιογράφους

Ποινική δίωξη  δίωξη για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση  με σκοπό οικονομικό όφελος, εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατά συναυτουργία καθώς και για δωροδοκία άσκησε ο εισαγγελέας στον εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτη Μαυρίκο και στους δύο δημοσιογράφους  Τάκη Μουσσά και  Χρήστος Φράγκο.

Νωρίτερα μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια ο εκδότης διεμήνυσε πως αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του με την υπόθεση. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Κούγιας επεσήμανε πως απ’ όσα έχει διαβάσει μέχρι στιγμής από το κατηγορητήριο «δεν δικαιολογεί τη σπουδαιότητα της υπόθεσης όπως έχει αναδειχθεί από τα μέσα ενημέρωσης», σημειώνοντας πως «συμπληρώνονται στοιχεία, περιμένω την ολοκλήρωση της δικογραφίας».

Ο κ. Κούγιας εξέφρασε την άποψη πως από τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει υπόψη του «δεν δικαιολογείται η σπουδαιότητα της υπόθεσης όπως έχει αναδειχθεί από τα ΜΜΕ», ενώ αμφισβήτησε και το υλικό καταγεγραμμένων συνομιλιών που περιλαμβάνεται στη δικογραφία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι συνομιλίες μου θυμίζουν περισσότερο… σενάριο». Ο δικηγόρος του εκδότη έκανε λόγο για «ερμηνεία συνομιλιών που καταγράφονται αποσπασματικά», εκ μέρους των αστυνομικών ενώ ειρωνευόμενος την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης είπε πως εντολέας του φέρεται μέλος εγκληματικής οργάνωσης «που απαρτίζεται από τρεις εκ των οποίων τον έναν δεν τον γνωρίζει».

Απέδωσε επίσης την όλη εμπλοκή του εντολέα του σε «προσπάθεια κάποιων που έχουν θιγεί από δημοσιεύματα, να μετατρέψουν τον εκδότη σε εκβιαστή ενώ είναι μάχιμος δημοσιογράφος που ασχολείται με πολιτική, κοινωνία και αθλητικά».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. freeman 15:27 23/02/2016

    Γ.Παπανδρέου, 2009 : Στην Ελλάδα υπάρχει εκτεταμένη και συστημική διαφθορά .
    ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΗ Τζέφρυ , ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΣ να σπάς την ΔιαΚομματική & ΔιαΤαξιακή ΟΜΕΡΤΑ ΜΑΣ που κυβερνά από την εποχή του Καποδίστρια ?
    . . . έκτοτε , ΟΛΟΙ ΣΑΣ τον μισήσατε θανάσιμα . . . ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ !!!
    Τα πασοκόσκυλα που τον ψήφισαν το 2009, νόμιζαν πως ο . . . Γιωργάκης θα είναι υπάκουος διαχειριστής του status quo της Μεταπολίτευσης και πως το : ή ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ή ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ , ήταν απλά κενό περιεχομένου προεκλογικό τσιτάτο όπως το : ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ του ΚΡΑΤΟΥΣ του Ραφήνιου λιποτάκτη . Τώρα γλύφουν τα ΓαποΜνημόνια που έφτυναν και αριστεροδεξιοί ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ για την άφιξη- έλεγχο -αξιολόγηση των υπαλλήλων της Τρόικας που το 2010-2011 Τ-ΣΥΡΙΖΑΝ υποκριτικά ως ΕΣΧΑΤΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.