ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Το Τριώδιο του Αλέξη

Μάλλον έχει δίκιο ο Λοβέρδος που λέει ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα όπως αναπνέει. Το επιβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός επιστρέφοντας από την σύνοδο κορυφής ΕΕ-Τουρκίας. Πλήρης υπερηφάνειας ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε θριαμβευτικά ότι οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων με τις πολιτικές των τειχών απομονώθηκαν, ενώ επιβραβεύτηκε η Ελλάδα! Δυο μόλις ημέρες αργότερα ο Ντόναλντ Τουσκ τόνισε με ξεκάθαρη ανάρτησή του ότι το κλείσιμο του Βαλκανικού δρόμου για τους πρόσφυγες « δεν είναι θέμα μονομερών δράσεων, αλλά κοινή απόφαση της ΕΕ των 28».

Τα γεγονότα του που ακολούθησαν με το  απαράδεκτο, παράνομο και μονομερές κλείσιμο των συνόρων από τους «απομονωμένους» επισφράγισαν  με τη βούλα των Βρυξελλών και την ανοχή του Βερολίνου τα λεγόμενά του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Πράγμα που σημαίνει ότι ο Τσίπρας είτε δεν κατάλαβε τι υπέγραψε στις Βρυξέλλες, είτε ότι κοροϊδεύει κατάμουτρα τον Ελληνικό λαό. Τρίτη ερμηνεία δεν υπάρχει.

Και αν δεν κατάλαβε, πράγμα απαράδεκτο, η στάση του πρωθυπουργού  ισοδυναμεί   με παραίτηση της χώρας από την νόμιμη εκπροσώπηση της στις Ευρωπαϊκές αποφάσεις. Αν πάλι αντιλήφθηκε τι παίζεται και έκανε τη πάπια, η συμπεριφορά του δεν απέχει από εκείνη του κοινού υποκριτή. Ειδικότερα όταν πλασάρει στο εγχώριο ακροατήριο διαστρεβλωμένες και με περισσή κομπορρημοσύνη τις επιζήμιες, για τα συμφέροντα της χώρας, ευρωπαϊκές αποφάσεις.

Ακόμη και η δήλωση Μέρκελ περί ανοιχτών συνόρων, που θα χρησίμευε ως πιθανό δεκανίκι των ισχυρισμών του Μαξίμου, συνιστούσε ένα ανέξοδο ευχολόγιο  το οποίο  δεν έχει την παραμικρή επίπτωση στις χώρες που, παραβιάζοντας κάθε ίχνος διεθνούς δικαίου, κλείνουν τα σύνορα τους.

Το κακό, πλέον, για τη Ελλάδα δεν είναι μόνο ότι θα παραμείνει για χρόνια ένας ελεεινός καταυλισμός εξαθλιωμένων ψυχών, περιχαρακωμένος με συρματόπλεγμα ασφαλείας προς όφελος την ησυχίας των εταίρων της. Το χειρότερο είναι ότι ο πρωθυπουργός της αγνοεί τις  επιπτώσεις επί ζητημάτων εθνικής κυριαρχίας εξ αιτίας και της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Ήδη η Τουρκία θεωρεί ανύπαρκτο το FIR Αθηνών υπό τη νατοϊκή ομπρέλα και  απαιτεί  να αποκαλούνται πλέον από τη Βορειοατλαντική συμμαχία  τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου με «γράμματα ή και αριθμούς». Την ίδια στιγμή ο εκτός τόπου, χρόνου και με πενιχρά διπλωματικά εφόδια ο Έλληνας πρωθυπουργός αβάνταρε με την επίσκεψη του στην εξ ανατολών γείτονα την δεσποτική πολιτική του λαθρέμπορου και νταραβεριτζή του ISIS, Ερντογάν .

Εν γνώσει του, μάλιστα, ότι η Τουρκία θα ανοιγοκλείνει την στρόφιγγα των προσφύγων κατά το δοκούν και ανάλογα με το προσοδοφόρο παζάρι στο οποίο θα επιδίδεται κάθε φορά με τους Ευρωπαίους, συμμετείχε σε επικοινωνιακές  φιέστες με τριαντάφυλλα και σουσαμένια κουλούρια. Με αποτέλεσμα η συνεισφορά του να τύχει επιβράβευσης, που δεν απείχε πολύ από την ειρωνική ταπείνωση, με την αναγόρευση του σε  επίτιμο διδάκτορα Πολιτικής Οικονομίας από ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Σμύρνης. Ότι  έπρεπε για να σηματοδοτήσει ως ανέκδοτο το τέλος του Τριωδίου

Προφανώς ένας αδαής, ανιστόρητος και επιπόλαιος πολιτικός που δεν ξεχωρίζει τη Λέσβο από τη Μυτιλήνη , ισχυρίζεται πως η θάλασσα δεν έχει σύνορα και αγνοεί πως το casus belli χρονολογείται από το 1995(όταν  εκδηλώθηκε η τουρκική απειλή αν ασκηθεί το δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων) και όχι, όπως είπε,  από το1960,  έχει κάθε δικαίωμα να προταθεί μέχρι και για Όσκαρ υποκριτικής.  Δυστυχώς, όμως, είναι ανεπαρκέστατος να διαχειριστεί, όπως οτιδήποτε πλην του παραμυθιού, τα γεωπολιτικά συμφέροντα της χώρας.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. FRIDA. 21:47 14/03/2016

    Ό Τσίπρας δεν είναι μόνο ο χειρότερος Πρωθυπουργός της νεότερης Ελληνικής ιστορίας, μετά τον κατοχικό Πρωθυπουργό Τσολάκογλου.Είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης πολιτικός απατεώνας που γνώρισε τον τελευταίο αιώνα η Ευρώπη.Τα ψέματα που έλεγε συνεχώς προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά δεν του στοίχιζαν τίποτα.Στοίχησαν στην Ελλάδα και τους Έλληνες που είδαν την ζωή τους να γκρεμίζεται.Και επειδή η απόκριες τελειώνουν με το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου, η μόνη λύση είναι να κάψουμε πολιτικά και για πάντα τον καρνάβαλο Τσίπρα.Είναι ένας καρνάβαλος που δεν φέρνει χαρά και γέλιο, αλλά δυστυχία και καταστροφή.

  2. Mνήμων 22:28 13/03/2016

    Είναι απίστευτος ο κυνισμός του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου.
    Ενώ η χώρα χάνεται, η χρεοκοπία είναι προ των πυλών, δεν υπάρχει φράγκο και περνάνε νομοσχέδια για δήθεν αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αυτοί υπογράφουν αμυντικές δαπάνες 500 εκατ. δολάρια και μάλιστα δίνουν και προκαταβολή 45 εκατ. ευρώ. Λεφτά υπάρχουν για όπλα αλλά όχι για… βούτυρο για τα παιδιά που πεινάνε. Έτσι δε λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ότι υπάρχουν στα σχολεία παιδιά που λιποθυμούν; Πώς δίνει λεφτά στην αμερικανική εταιρεία Lockheed και δεν τα μοιράζει στον κόσμο; Δεν είναι αριστερή κυβέρνηση; Και γιατί κατηγορούσε τους προηγούμενους για τις αμυντικές δαπάνες και τώρα κάνει το ίδιο; Και τέλος: Το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ και η πρόταση για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου είχε ως κερασάκι στην τούρτα και 500 ψωροεκατομμύρια;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.