ΕΛΛΑΔΑ

Τι μέτρα έλαβε το ΚΕΕΛΠΝΟ

Δύο νεκρά βρέφη από μηνιγγίτιδα στο Ζεφύρι

Εγρήγορση προκαλεί στους επιστήμονες ο θάνατος δύο βρεφών από μηνιγγίτιδα στο Ζεφύρι. Το Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ενημερώθηκε, την Τετάρτη 30/3/2016, σχετικά με 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου σε βρέφη Ρομά -εκ των οποιών τα δύο κατέληξαν- που διέμεναν στη περιοχή του Ζεφυρίου Αττικής και νοσηλεύτηκαν στα νοσοκομεία Γ.Ν.Π. «Π. & Α. Κυριακού» και Γ.Ν.Π. «Αγ. Σοφία».

«Η μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος είναι σοβαρή λοίμωξη που οφείλεται στο βακτήριο Neisseria meningitides,το οποίο μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα ή και σηψαιμία, σοβαρές επιπλοκές ακόμα και θάνατο» υπενθυμίζει το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. , που, από την πρώτη στιγμή, ενημέρωσε τις αρμόδιες Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, προκειμένου να μεριμνήσουν για την άμεση χορήγηση χημειοπροφύλαξης σε όλα τα άτομα πο ήρθαν σε επαφή με τα βρέφη που εμφάνισαν μηνιγγίτιδα.

Κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. πήγε στο τόπο εμφάνισης των κρουσμάτων και προέβη σε επιδημιολογική επιτήρηση, αναζήτηση επαφών των κρουσμάτων και χορήγηση χημειοπροφύλαξης σε όλους τους άμεσα εκτεθειμένους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.