ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ο Έλληνας έχει «κοντή» μνήμη… Πράγματι…

Εντάξει είπαμε «ο έλληνας έχει κοντή μνήμη», αλλά είναι αστείο -όταν ξέρεις γιατί απλά τα έχεις ζήσει από … μέσα- να ακούς και να ξανακούς από μέλη της Κυβέρνησης τσουβαλιάζοντας τους δημοσιογράφους των ΜΜΕ «μας πολέμησαν εμάς ενώ για τα όσα είχαν προηγηθεί δεν έλεγαν κουβέντα»…

Προφανώς τα συγκεκριμένα στελέχη θα έχουν ξεχάσει τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου (για να πάμε πιο παλιά), τα πανωτόκια στις τράπεζες, για το Μνημόνιο, για το «κούρεμα» των ομολόγων, τα ρεπορτάζ στις τηλεοράσεις για την ακρίβεια στην αγορά, για το «τσεκούρι» στους μισθούς και τις συντάξεις …

Και για να μην γυρίζουμε τόσο πίσω στο παρελθόν, ας θυμηθούν τα ίδια στελέχη, επί Πρωθυπουργίας ποίου τα ΜΜΕ –ή έστω ορισμένα από αυτά- αποκάλυψαν ότι «θάφτηκε» η λίστα Λαγκάρντ και έφερναν στην επιφάνεια τα ονόματα που περιελάμβανε η λίστα ! Και όταν μιλάμε για ονόματα λέμε για τα «τρανταχτά» !! Ας θυμηθούν και πότε αποκαλύφθηκαν και άλλες λίστες και από ποιους όπως αυτή των εμβασμάτων στο εξωτερικό, του Λιχτενστάιν, των ακινήτων στο Σίτι του Λονδίνου, των «σκαφάτων» στην Ολλανδία και εάν ήταν τα ΜΜΕ εκείνα που διαρκώς τις επανέφεραν στην δημοσιότητα σχεδόν «κραυγάζοντας» ότι μένουν αναξιοποίητα τα στοιχεία που περιλαμβάνουν «καυτές» υποθέσεις φοροδιαφυγής. «Κραυγές» βέβαια που «έστρωσαν» τον δρόμο προς την εξουσία, στην νυν Κυβέρνηση.

Μια περιήγηση στο διαδίκτυο μέσω των σχετικών μηχανών αναζήτησης αποδεικνύει στον καθένα του λόγου το αληθές: Και βέβαια ενδεχομένως να υπήρξαν και «δημοσιογράφοι» από αυτούς που αποκαλούμε στο ίδιο μας το «σινάφι» «στρατευμένους κονδυλοφόρους». Αυτό όμως δεν επιτρέπει σε κανέναν να «τσουβαλιάζει» μία ολόκληρη επαγγελματική τάξη ή να αποδομεί το λειτούργημα γιατί έτσι τον «βολεύει».

Και γιατί τον «βολεύει»; Μα επειδή το να «τσουβαλιάζεις» και να εκτοξεύεις «κορώνες» και απειλές για «δημοσιογράφους» ή «τραπεζίτες» ή κάθε λογής «νταβατζήδες» ενδεχομένως βοηθά στο να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος από την πραγματικότητα. Ποια είναι αυτή; Τόσες λίστες στα συρτάρια με «καυτά» ονόματα και εδώ και χρόνια ακούμε δύο ή τρεις που έχουν πιαστεί στην «τσιμπίδα». Και αναλόγως της απόχρωσης της εκάστοτε Κυβέρνησης βγαίνει στον «αέρα» το τάδε ή το δείνα όνομα.

Τι θα ήταν τίμιο, απέναντι στον έλληνα πολίτη; Καμία συζήτηση στην Βουλή που απλώς αναλώνεται σε ύβρεις και υπονοούμενα… Αποτελέσματα κύριοι: Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες ονόματα σε όλες τις λίστες.. Και κυρίως σε αυτή με τα εμβάσματα που εστάλησαν στο εξωτερικό. Τι γίνεται εκεί; Όλοι όσοι τα κατέθεσαν σε τράπεζες του εξωτερικού με εμβάσματα από ολόκληρη την χώρα.. τα είχαν δηλωμένα στην Εφορία; Εάν όχι.. δεν θέλουμε ονόματα. Δεν μας ενδιαφέρουν απλά για να κάνουμε ένα σόου και από «τηγανίτα» τίποτε.. Μόνον που την ώρα που οι δανειστές σας ζητούν μέτρα, μέτρα και ξανά μέτρα δισεκατομμυρίων ευρώ… χτυπήστε το χέρι στο τραπέζι και πείτε τους: «Δεν χρειάζεται ούτε φόρους να επιβάλλουμε, ούτε συντάξεις να κουρέψουμε. Τα λεφτά που μας ζητάτε τα βρήκαμε γιατί πιάσαμε ουκ ολίγους φοροφυγάδες από τις δεκάδες λίστες που έχουμε και τα εισπράξαμε».

Όλα τα άλλα είναι για «λαϊκή κατανάλωση»: Αλλά είπαμε… Ο έλληνας έχει «κοντή μνήμη» και το αποδεικνύει… Γιατί υιοθετεί τις εύκολες ρητορικές και δεν διαπιστώνει, αναλύει, απαιτεί..

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. N Bράχος 10:56 01/04/2016

    ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ ΑΘΛΙΟΙ ….!!!

    ΝΙΑΟΥ ΒΡΕ ΓΑΤΟΥΛΑ ..ΛΙΣΤΟΥΛΑ ΜΟΥ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ??????

    1. Καμμένος: «Ο Παπακωνσταντίνου έχασε τη λίστα και έφυγε ελεύθερος ,
    ο Βαξεβάνης τη βρήκε και διώκεται» ? 2012-10-28
    **Η απόφαση της Εισαγγελίας για δίωξη Βαξεβάνη προκάλεσε την αντίδραση και
    του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου. «Ο Παπακωνσταντίνου που «έχασε» την λίστα και έφυγε ελεύθερος συνοδεία φρουράς απο την Βουλή, ο Βαξεβάνης δημοσίευσε ονόματα και διώκεται..» γράφει στο Twitter του ο Πάνος Καμμένος.
    ΣΧΟΛΙΟ: Νάτα μας !!! Γι αυτό προκαλούσε ο Βαξεβάνης τον Βενιζέλο να του πεί για την Λίστα?
    **Η λίστα Λαγκάρντ ήλθε στην Ελλάδα αρχές Οκτώβρη του 2010.
    ** ΤΗΝ ΙΔΙΑ λίστα, είχε ο Βαξεβάνης απο τις 10 Αυγούστου του 2010.

    2. Τώρα γιατί το 2012, ο καΜένος εντελώς
    ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ τον Βαξεβάνη, και γιατί ο Βαξεβάνης που είχε ΤΗ ΛΙΣΤΑ απο τις 10 Αυγούστου του 2010 δεν κλήθηκε στο δικαστήριο, να αποκαλύψει ΠΟΙΟΣ την έδωσε?
    Είχε τη λίστα ΔΥΟ μήνες πριν έλθει στην Ελλάδα και δεν τον κάλεσαν να ομολογήσει την καμένη πληροφορία του?
    ΡΕ ΚΑΜΜΕΝΕ ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ? ΞΕΡΕΙΣ..ΤΙΠΟΤΑ?
    3. Βαξεβάνη στικ δημιουργήθηκε 4.8.2010.
    Απορρίφθηκε αίτημα για κλήση Νικολούδη και Βαξεβάνη στη δίκη Παπακωνσταντίνου
    Απορριπτική ήταν η απόφαση των δικαστών στη δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο αίτημα της εισαγγελέως για κατάσχεση υπολογιστών -με κωδικό «Σοφία» και του γραφείου υπουργού του υπουργείου Οικονομικών- και στο αίτημά της να κληθεί ο τέως εισαγγελικός λειτουργός και υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Παναγιώτης Νικολούδης.
    4. ΑΙΤΗΜΑ ,ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΦΤΗΚΕ,
    είχαν καταθέσει και οι συνήγοροι υπεράσπισης του Γ. Παπακωνσταντίνου, να κλητευθεί να καταθέσει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης ο οποίος δημοσίευσε στο περιοδικό που εκδίδει (σ.σ. ΗΟΤDOC) την «λίστα Λαγκάρντ», αλλά και ο πραγματογνώμονας που έκανε την σχετική πραγματογνωμοσύνη στο στικάκι που έχει στην κατοχή του ο δημοσιογράφος.
    5. Το συγκεκριμένο usb, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη, δημιουργήθηκε 4.8.2010.
    Το δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Δευτέρα και θα συνεχίσει την κατάθεσή του ο πραγματογνώμονας της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, Απόστολος Δελτσίδης.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64151549

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.