ΚΟΣΜΟΣ

Σφοδρές συγκρούσεις

Πάνω από 200 οι νεκροί στο Χαλέπι

Περισσότερα από 200 μέλη διαφόρων ενόπλων οργανώσεων έχουν σκοτωθεί από την Κυριακή στις συγκρούσεις που μαίνονται στην επαρχία του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μεταξύ των θυμάτων είναι 82 στρατιώτες και φιλοκυβερνητικοί πολιτοφύλακες, 94 τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νόσρα -του παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη Συρία- καθώς και 34 μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Πρόκειται για μια από τις σκληρότερες και πολυπλοκότερες μάχες που έχει δοθεί ποτέ στη χώρα καθώς εμπλέκονται σ' αυτήν σχεδόν όλες οι δυνάμεις που πολεμούν τα τελευταία χρόνια στη Συρία.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, 50 φιλοκυβερνητικοί μαχητές και 61 αντάρτες και μέλη της Αλ Νόσρα σκοτώθηκαν κοντά στο Αλ Εΐς, μια κοινότητα που ελέγχεται από τους αντάρτες, στη νότια επαρχία του Χαλεπιού.

Άλλα 20 μέλη του Αλ Νόσρα και 20 φιλοκυβερνητικοί μαχητές σκοτώθηκαν στο Χανταράτ, στα βόρεια της πόλης του Χαλεπιού ενώ κοντά στο Χανάσερ, στα ανατολικά, έχασαν τη ζωή τους 18 στρατιώτες και 10 τζιχαντιστές του ΙΚ. Τέλος, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, στα βόρεια της επαρχίας, σκοτώθηκαν σε μάχες 13 αντάρτες και 24 μέλη του ΙΚ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.