ΚΟΣΜΟΣ

Αστυνομική βία στην Αίγυπτο

Τον σκότωσε γιατί διαφώνησε με την τιμή του τσαγιού!

Ένας αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν πλανόδιο πωλητή στο Κάιρο μετά από έναν καυγά με αφορμή την τιμή του τσαγιού που πουλούσε το θύμα, όπως ανακοίνωσε  το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, σε μια περίοδο που οι υπηρεσίες ασφαλείας κατηγορούνται ότι διαπράττουν βιαιότητες και απολαμβάνουν ατιμωρησία.

Ο αστυνομικός συνελήφθη. Μερικές δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του πωλητή, σε ένα προάστιο του ανατολικού Καΐρου, φωνάζοντας συνθήματα όπως «οι αστυνομικοί είναι αλήτες».

Η αστυνομική βαρβαρότητα ήταν μία από τις αφορμές που πυροδότησαν τη λαϊκή εξέγερση εναντίον του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, τον χειμώνα του 2011.

«Κατά τη διάρκεια μιας αστυνομικής περιπολίας, ξέσπασε μια διαφωνία μεταξύ ενός αστυνομικού και ενός πωλητή ροφημάτων όταν διαφώνησαν για την τιμή» του τσαγιού, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών Ο αστυνομικός «άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας τον πωλητή και τραυματίζοντας δύο περαστικούς».

Στις αρχές Απριλίου, ένας αστυνομικός καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη επειδή σκότωσε μετά από καυγά έναν οδηγό που επρόκειτο να του παραδώσει κάποια εμπορεύματα. Πέρσι, πολλοί άλλοι αστυνομικοί συνελήφθησαν για βίαιες ενέργειες ή ακόμη και για δολοφονίες κρατουμένων. Ορισμένοι καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές κάθειρξης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.