ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Goldman Sachs

Ξανά στο προσκήνιο το Grexit-Κρίσιμη ημερομηνία η 20η Ιουλίου

Επαναφέρει τα σενάρια περί Grexit.

Κρίσιμη ημερομηνία για την Ελλάδα είναι η 20η Ιουλίου, οπότε η Αθήνα θα πρέπει να αποπληρώσει ομόλογα ύψους 2,2 δισ.ευρώ προς την ΕΚΤ, όπως εκτιμά η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.

Παράλληλα στο νέο της σημείωμα αναμένει νέες εντάσεις  ανάμεσα στην Ελλάδα, τη ΔΝΤ και τη Γερμανία.

«Παρότι η Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό δεν αποτελεί συστημικό κίνδυνο για την Ευρωζώνη και μια τέτοια συζήτηση δεν συνιστά είδηση για τους επενδυτές, εντούτοις είναι σημαντικό να λάβει κανείς υπ’ όψιν πως οι πολιτικές εντάσεις πιθανότατα θα κορυφωθούν τους επόμενους μήνες» αναφέρει χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας, ότι καθώς οι διαπραγματεύσεις παρατείνονται χωρίς να διαφαίνεται συμφωνία, θα πληθαίνουν οι ανησυχίες και τα δημοσιεύματα περί Grexit.

«Όσο οι διαπραγματεύσεις παρατείνονται, η αξιολόγηση δεν ολοκληρώνεται και η πολιτική αβεβαιότητα εντείνεται, καλό θα ήταν οι επενδυτές να ''μετρήσουν'' και όλα τα παραπάνω εάν ετοιμάζονται να τοποθετηθούν στο ευρώ», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην έκθεση του αμερικανικού ομίλου.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΝΜαν. 0:42 07/04/2016

  Παπανδρέου : Να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετοχές

  Υπερασπιζόμενος τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, ο τέως πρωθυπουργός τόνισε πως έδωσε μάχη ενάντια σε ισχυρά συμφέροντα. Συνεχίζοντας την προσπάθεια η νέα κυβέρνηση, «έχει το χρέος και ευκαιρία να εμπεδώσει στη χώρα την αυτοπεποίθησή της, να κτυπήσει την αδιαφάνεια, την αδικία, την φοροδιαφυγή, να εξασφαλίσει την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με κοινές μετοχές και όχι σε βάρος του ελληνικού λαού. Να εξυγιάνει τον τομέα των μέσων ενημέρωσης όπου
  =========================================
  πολλές επιχειρήσεις επιβιώνουν με εκβιασμούς, να κτυπήσει το λαθρεμπόριο τσιγάρων και ποτών, να συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκινήσαμε για τη μείωση της τεράστιας σπατάλης με ηλεκτρονικές προμήθειες».

 2. ΝΜαν. 22:56 06/04/2016

  ΕΝΑΣ ‘’ΗΛΙΘΙΟΣ’’ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
  ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

  Πόσα ψέματα και πόση υποκρισία θα ακούσουμε πάλι, από τον «ΗΛΙΘΙΟ» και αποτυχημένο ψευτοπροπαγανδιστή , ώστε να μην αντιληφθούμε ότι η αναξιοπιστία και η πανθομολογούμενη ανικανότητά του, ήταν οι αφορμές και οι αιτίες να θέλουν ΟΛΟΙ ! (18 κατά – 1 υπέρ) να μας εξωπετάξουν, αφού καταφέραμε να τους κάνουμε όλους εχθρούς , με τις ‘’χαρτοταινίες’’ της στιγμής , που παρουσιάζαμε κάθε φορά σαν «προτάσεις» στην επίλυση της χρεοκοπίας μας ?

  Πόσο ΔΙΚΙΟ είχαν και έχουν οι ξένοι να χαρακτηρίσουν τον Αλέξη ..καΜένο εντελώς, ως τον πιο ανίκανο και τον πιο ακατάλληλο πολιτικό της χρονιάς 2015 για μια τόσο δύσκολη στιγμή και διαπραγμάτευση.
  Είναι πια φανερό και ΓΝΩΣΤΟ σε όλο τον κόσμο, ότι η Ελλάδα μόνο..τυχαία θα μπορούσε να επιτύχει λύση , σε κάποια από τα πολλαπλά και δισεπίλυτα προβλήματά της. Δεν είναι λοιπόν τυχαία η επιλογή και ‘’πρωθυπουργοποίηση’’ του Τσίπρα γιου του Χουντολάτρη πατέρα, ώστε οι ξένοι να ΑΡΜΕΞΟΥΝ κυριολεκτικά και ‘’νομιμοφανή’’ κάθε σπιθαμή ευφόρου και προσοδοφόρου Ελληνικού εδάφους.
  Ήξεραν και ξέρουν, ότι οι άθεοι ‘’αριστεροί’’ του Τσίπρα , δεν γνωρίζουν , δεν έχουν διδαχτεί και δεν νοιάζονται τι σημαίνει Ελλάδα, τι σημαίνει ΠΑΤΡΙΔΑ. Έτσι με κυνισμό και αδιαφορία ξεπουλούν, παραχωρούν τα πάντα σε αυτούς που τους ‘’έφεραν’’ προσπαθώντας να ‘’μονιμοποιηθούν’’ αλά Τσαουσέσκου- Μπερίσα – στην εξουσία.
  Και φυσικά για όλα ‘’φταίει’’ ο Παπανδρέου.

  Διαβάστε τί έλεγε,
  όταν ο πρωθυπουργός Γ Παπανδρέου ζήτησε να προσφύγει στο λαό για ένα ΓΝΗΣΙΟ δημοψήφισμα που θα μας είχε σώσει από τότε.
  ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ:
  Το Δημοψήφισμα για το μνημόνιο είναι τρικ θα προκαλέσει bankrun πριν φτάσουμε στην κάλπη
  Όχι τώρα που το επικαλείται βέβαια ο ίδιος, αλλά το 2011,
  ο Τσίπρας εξηγεί, με αφορμή το σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα του ΓΑΠ, γιατί αυτό που ζητάει σήμερα είναι μια απάτη για τα πρόβατα που τον ψηφίζουν: «Δημοψήφισμα με εκβιαστικά διλήμματα θα προκαλέσει…
  bankrun και κατάρρευση των Τραπεζών πολύ πριν φτάσουμε σε κάλπη… έλεγε το 2011
  λοπόν για το δημοψήφισμα του ΓΑΠ… σήμερα λέει ότι αν κυβερνήσει θα κάνει δημοψήφισμα με «εκβιαστικό δίλημμα» όπως του ΓΑΠ… δεν το συζητάμε ότι ο ξευτίλας σήμερα αμφισβητεί ότι τα έλεγε τότε.
  ΣΧΟΛΙΟ: Σύμφωνα με τις δηλώσεις των Ευρωπαίων, αλλά και του Βαρουφάκη, Ο Παπανδρέου είχε ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ και ανετράπη ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ να του αρπάξουν την εξουσία ανατρέποντας τον.
  Τι άλλο θα ακούσουμε και θα δούμε?
  Φτάσαμε εδώ από τον Καραμανλή και ανατρέψαμε τον Παπανδρέου, καταστρέφοντας την Ελλάδα χωρίς λόγο ???

 3. ΝΒ 22:40 06/04/2016

  ΤΣΙΠΡΑΣ : Ο ‘’ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ’’ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΣ …

  Τι γράφει η γερμανική εφημερίδα για την εμφάνιση του Έλληνα Πρωθυπουργού –
  *Μετά το «ηλίθιος» του Σόιμπλε η Die Welt χαρακτήρισε τον Τσίπρα «περίγελο» του Νταβός
  *Δεν έφτανε το “stupid” του Σόιμπλε για τον Αλέξη Τσίπρα, τώρα έρχεται και η γερμανική εφημερίδα Die Welt, η οποία σε άρθρο της, χαρακτηρίζει τον Πρωθυπουργό «περίγελο του Νταβός».
  *Βέβαια, είχαν προηγηθεί τα δημοσιογραφικά και πανεπιστημιακά επιτελεία των ΗΠΑ, που είχαν εκφράσει δημοσίως και παγκοσμίως τόσο την ακαταλληλότητα και αγραμματοσύνη του ‘’Αλέξη’’, όσο και τον μέγιστο κίνδυνο καταστροφής και χρεοκοπίας της Ελλάδας από την αδεξιότητα, την άγνοια και επιπολαιότητα των χειρισμών του στα διάφορα φόρουμ, που ‘’αναγκαστικά και άφρονα’’ συμμετέχει ως ο ’’περίγελος’’ του Νταβός.
  *Η γερμανική εφημερίδα ασκεί σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την εμφάνισή του σε πάνελ του οικονομικού φόρουμ και αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε την εντύπωση ενός «ξεροκέφαλου» ηγέτη που δεν έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.

  *Το άρθρο τιτλοφορείται «Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος του Νταβός»,
  =========================================================
  και στον υπότιτλό του σχολιάζεται με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο η «μονομαχία» του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
  *«Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξετέθη με την ελλιπή κατανόηση των οικονομικών όρων και την κατά μέτωπο επίθεση στον κ. Σόιμπλε, ο οποίος, όμως, πέρασε στην αντεπίθεση επιδέξια» γράφει ο υπότιτλος του δημοσιεύματος.
  Την ίδια ώρα, το άρθρο αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας παίζει «δευτερεύοντα ρόλο» και πως είναι ένας «ισχυρογνώμων πρωθυπουργός που δεν είναι σε θέση να βγάλει την χρεωμένη του χώρα από την κρίση».
  *Τονίζεται δε, ότι αυτή την περίοδο, η Ευρώπη έχει εντελώς διαφορετικά προβλήματα. Μάλιστα, σχολιάζει δηκτικά την έκκληση του Αλέξη Τσίπρα για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στο θέμα του προσφυγικού, μεταφράζοντας αυθαίρετα το σχόλιο του πρωθυπουργού σε «περισσότερα χρήματα για την καταχρεωμένη χώρα του».
  Τελικά ,
  *Πότε θα καταλάβουν οι Έλληνες, ότι αυτά συνέβησαν και συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα και στην γύρω περιοχή, είναι τα αποτελέσματα της ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ των ‘’ΗΛΙΘΙΩΝ’’ φύσει και θέσει συγκυβερνητών, η, και της συμπεφωνημένης ,(αδύνατη με κανονικές συνθήκες) εκλογής τους ?
  *Όλοι μας βρίζουν και ΟΛΟΙ!! γελάνε εις βάρος μας, βλέποντας ένα λαό, χωρίς κυβέρνηση, χωρίς θέληση να δέχεται όλους αυτούς τους βρώμικους ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ και να παραδίδει ιερά και όσια, ξεπουλώντας κάθε εύρωστη δημόσια οικονομική μονάδα, αντί πινακίου φακής, στους ντόπιους και διεθνείς νταβατζήδες.
  Δεν υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ σήμερα στην Ελλάδα ?
  N Bράχος

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.