ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ

Η... Δράση του Κυριάκου και οι αντιδράσεις

Το άνοιγμα στο μεταρρυθμιστικό χώρο και οι φωνές περί «τοξικότητας»...

Η επιλογή του Προέδρου της ΝΔ να μιλήσει στο 4ο τακτικό Συνέδριο της Δράσης δεν προκάλεσε έκπληξη. Άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης έχει εξ αρχής θέσει ως βασικό στόχο το άνοιγμα του κόμματος σε μεταρρυθμιστικές δυνάμεις ενώ είναι γνωστή η σύμπτωση απόψεων, σε πολλά σημεία, που έχει με το συγκεκριμένο χώρο.

Άλλωστε, η παρουσία στελεχών άλλων τάσεων στην ίδια εκδήλωση, όπως οι Στ. Θεοδωράκης, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Φλωρίδης έδωσε όχι μόνον ένα καλό άλλοθι αλλά σχηματοποίησε και το μέτωπο που θα ήθελε, υπό ιδανικές συνθήκες, να διαμορφώσει ο Πρόεδρος της ΝΔ. Όλοι οι προαναφερόμενοι, μαζί με τον επικεφαλής της Δράσης Θοδ. Σκυλακάκη άνετα θα μπορούσαν να χωρέσουν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και να στείλουν το μήνυμα της πανστρατιάς.

Αυτή είναι, όμως, η μία όψη του νομίσματος.

Διότι, υπάρχουν και οι αντιδράσεις. Άλλωστε, οι περισσότεροι στο χώρο μεταξύ ΝΔ και Δράσης είναι γνωστοί χρόνια και οι μεταξύ τους εντάσεις δεν λείπουν.

Η κριτική που άσκησε ο Στέφανος Μάνος στις κυβερνήσεις Καραμανλή έκανε αρκετούς καραμανλικούς να θυμηθούν ότι κατέβηκε υποψήφιος στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ. Παπανδρέου ενώ η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να χαιρετίσει το Συνέδριο καθιστώντας το, μαζί με τους υπόλοιπους πολιτικούς που συμμετείχαν, πολιτικό γεγονός επίσης σχολιάστηκε. Όπως ενδεικτικά από το μέλος της Πολ. Επιτροπής της ΝΔ Φιλ. Ταυρή, που σχολίασε: «Συνέδριο πολιτικής λέσχης με κοινωνική απήχηση 0% & ακροδεξιές νεοφιλελεύθερες θέσεις για την οικονομία μπορεί να είναι πολιτικό γεγονός;».

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. πάντως επιμένει, και ορθώς, στη γραμμή κατάκτησης του κέντρου της πολιτικής σκηνής. Κι όσο εμφανίζεται ως ο νομοτελειακά επόμενος Πρωθυπουργός, όποτε κι αν στηθούν οι κάλπες, τότε και οι αντιδράσεις στις
πρωτοβουλίες του θα είναι χαμηλής έντασης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.