ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η «σπίθα» δεν είναι δύσκολο να ανάψει…

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια .. αλλά και να φαίνεται:  Όταν σε 6 χρόνια Μνημονίου, διάχυτη είναι η αίσθηση πως το Δημόσιο έχει υποστεί τις ελάχιστες δυνατές απώλειες (… περικοπές αποδοχών που για κάποιους επανήλθαν μετά από δικαστικές αποφάσεις και κατάργηση επιδομάτων , ενώ απολύσεις… ούτε κατά διάνοια) με την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος να μην μπορεί να πει κανείς με σιγουριά πως έχει περιοριστεί !!

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα «πλαστά» ή «παράτυπα» -όπως θέλετε πείτε το- πτυχία κυρίως εκείνων που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια εργασιακές συνθήκες «ζούγκλας», δούλευαν ατελείωτες ώρες χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς να πληρώνονται καν μισθό και φυσικά ζουν κάθε μέρα με το άγχος της απόλυσης ή του «λουκέτου» οπουδήποτε και εάν δουλεύουν…

Το «ρεζουμέ» ίσως συνοψίζεται σε μία φράση που ανήρτησε ένας εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα: «Η αξιοκρατία της παράνοιας: να έχεις 1,2 εκατ. άνεργους και να προσπαθείς να καλύψεις 2,5 χιλ ανίκανους και απατεώνες»..

Βεβαίως, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων οφείλει να μελετήσει με προσοχή το σοβαρότατο ζήτημα των πτυχίων Ιδιωτικών ΤΕΕ για την περίοδο 2004-2008, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, θέλοντας προφανώς να διευκρινίσει πως δεν πρόκειται για πλαστά στοιχεία… αλλά δύσκολα κάποιος που δεν εργάζεται στο δημόσιο, αλλά επί σειρά ετών έχει την ανασφάλεια του ιδιωτικού τομέα και σηκώνει και τους βαρύτατους φόρους του Δημοσίου, μπορεί να ξεχωρίσει την αλήθεια από το ψέμα..

Είναι τόσο προκατειλημμένος με το πώς λειτουργεί και «βολεύει» τα δικά της παιδιά η Κρατική μηχανή –χώρια τις υπηρεσίες τις οποίες εντέλει εισπράττει από αυτή- που τελικά δεν μπορεί να διακρίνει ποια παρέμβαση μπορεί να θεωρηθεί δίκαια και ποια όχι!!

Λογικές όπως η πρόσληψη «ανειδίκευτων» συμβούλων που φέρουν όμως πτυχίο «κολλητού» ή η αδιάκριτη επαναπρόσληψη υπαλλήλων του Δημοσίου χωρίς να προηγηθεί  οποιαδήποτε αξιολόγηση, αλλά και η επιλογή των μέχρι τώρα Κυβερνώντων για βροχή φόρων, αντί για σοβαρή αξιολόγηση των κρατικών υπαλλήλων και δημιουργία ενός ευέλικτου και αποτελεσματικού δημοσίου τομέα, θα προκαλεί διαρκώς τριβές ανάμεσα σε όσους εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και αντίστοιχα στην κρατική μηχανή…

Με τέτοια δεδομένα η «σπίθα» δεν είναι δύσκολο να ανάψει.. για αυτό και η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνον τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια..

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Θ.Τ. 9:36 27/05/2016

    «Πέτσινα» πτυχία, «πέτσινες» συντάξεις, με «πέτσινα» πλασματικά χρόνια, χωρίς ούτε καν «πέτσινες» εισφορές κ.λπ. κ.λπ. Και αυτό ΑΚΟΜΑ. Μετά 7 ολόκληρα χρόνια μετά την φωτιά που μας άναψε ο Καραμανλής και κράτησαν αναμένη σαμαροβενιζέλοι και τώρα ακόμα χειρότερα οι τσιπρανέληδες , δίπλα στις μπουκάλες γκαζιού ( bail out, δραχμή, grexit ) που αν πάει η φωτιά εκεί θα γίνει ΕΚΡΗΞΗ .
    Αν δεν αρνηθούμε ,ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ όλα αυτά τα «πέτσινα», πάνε οι θυσίες στράφι και δεν κινδυνεύουν καθόλου αυτοί εκεί πάνω της «πέτσινης» ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗΣ οικονομίας και πολιτικής . Γκλαμουροάθλιοι που το παίζουμε, «αγανακτισμένοι» κ.λπ. θα γίνουμεκι άλλο ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ και οι γκλαμουράτοι πελατειακοί ακόμα πιό λίγοι και πιό «πλούσιοι» σε χρήμα, Μ.Μ.Ε. και εξουσία .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.