ΚΟΣΜΟΣ

Τι δήλωσαν πάνω από 50 γυναίκες

NYT: Αμφιλεγόμενη συμπεριφορά σε δεκάδες γυναίκες έχει επιδείξει ο Τραμπ

Οι συνεντεύξεις με δεκάδες γυναίκες που εργάστηκαν για τον Ντόναλντ Τραμπ ή συναναστράφηκαν μαζί του κοινωνικά αποκαλύπτουν ένα μοτίβο μιας συχνά ανησυχητικής συμπεριφοράς από τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, επισημαίνουν σε άρθρο τους σήμερα οι New York Times.

Η αμερικανική εφημερίδα, που υποστηρίζεται ότι βάσισε το άρθρο της σε περισσότερες από 50 συνεντεύξεις, επικαλείται γυναίκες που εξιστόρησαν περιστατικά κατά τα οποία ο μεγιστάνας αντιμετώπισε τις γυναίκες ως σεξουαλικά αντικείμενα και προέβη σε σχόλια σχετικά με τη σωματική τους διάπλαση.

Ωστόσο ορισμένες γυναίκες είπαν ότι ο Τραμπ τους ενθάρρυνε κατά τη διάρκεια της καριέρας τους και τις προώθησε στις επιχειρήσεις του, συχνά και σε θέσεις όπου οι γυναίκες τείνουν να αποκλείονται.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα όχι και τόσο κολακευτικά περιστατικά που περιγράφονται στο άρθρο ο δισεκατομμυριούχος είτε αρνήθηκε ότι εκτυλίχθηκαν είτε αμφισβήτησε τις λεπτομέρειες τους, επισημαίνει η εφημερίδα.

«Πολλά περιστατικά τα έχουν επινοήσει στο πέρασμα των χρόνων» απάντησε ο Τραμπ.«Πάντα αντιμετώπιζα τις γυναίκες με μεγάλο σεβασμό» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Μπάρμπαρα Ρες, η οποία επέβλεπε την οικοδόμηση των κεντρικών γραφείων του Τραμπ στο Μανχάταν, είπε ότι εκείνος ορισμένες φορές διέκοπτε τις συσκέψεις με σχόλια για τη σωματική διάπλαση των γυναικών.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου για ένα έργο στο Λος Άντζελες, για παράδειγμα, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος προέβη σε ένα σχόλιο σχετικά με τις γυναίκες της Νότιας Καλιφόρνιας.

«Φροντίζουν τα οπίσθια τους» είπε ο εργοδότης της σύμφωνα με τη Ρες.
Χρόνια αργότερα, όταν η Ρες είχε πάρει κάποια κιλά, περιέγραψε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ της ανέφερε:
«Μοιάζεις με καραμέλα».

Ακόμα κι έτσι, η Ρες, η οποία εργάστηκε για τον Τραμπ για 12 χρόνια προτού παραιτηθεί και επιστρέψει εργαζόμενη ως σύμβουλός του για επιπλέον 6 χρόνια, τονίζει ότι νιώθει ευγνωμοσύνη για τον μεγιστάνα λόγω των επαγγελματικών ευκαιριών που της προσέφερε, αν και πολύ συχνά την αποκαλούσε «γλυκούλα», γράφει η αμερικανική εφημερίδα.

Ως υποψήφιος στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ αναφέρεται συχνά στο πως οι Αμερικανίδες θα ευνοηθούν εφόσον εκείνος εκλεγεί επικαλούμενος τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Συχνά διατείνεται ότι κανείς δεν «υπεραγαπά» ή «σέβεται» τις γυναίκες περισσότερο από τον ίδιο.

Κάποιες από τις γυναίκες που έδωσαν συνέντευξη εξήραν τον επιχειρηματία διότι έδωσε στις γυναίκες θέσεις ισχύος.
«Για εμένα, εκείνος δημιούργησε ένα καθεστώς όπου εγώ μπορώ να αριστεύσω στην εργασία μου και την ίδια στιγμή να αφιερώσω τον απαραίτητο χρόνο στην οικογένειά μου» υπογράμμισε η Τζιλ Μάρτιν, βοηθός σύμβουλος στο Trump Organization.

Washinghton Post: Μερίδα Ρεπουμπλικάνων αναζητεί έναν ανεξάρτητο υποψήφιο ικανό να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ

Μια μερίδα του κατεστημένου στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα συνεχίζει να αναζητά ενεργά έναν ανεξάρτητο υποψήφιο της τελευταίας στιγμής, ικανό να κερδίσει τον μοναδικό πλέον διεκδικητή του χρίσματος ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, τον Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλυψε χθες Σάββατο η εφημερίδα The Washington Post, που πήρε συνεντεύξεις από δέκα και πλέον στελέχη του GOP τα οποία συμμετέχουν στις ζυμώσεις.

Ο Τραμπ μοιάζει να εξασφάλισε πρακτικά το χρίσμα ενόψει του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων, τον Ιούλιο, μετά τη νίκη του στις προκριματικές που διεξήχθησαν στην Ιντιάνα την 3η Μαΐου. Ωστόσο, παρότι προηγουμένως υποσχόταν να ταχθεί υπέρ οποιουδήποτε από τους 17 υποψήφιους αναδεικνυόταν νικητής της κούρσας για το χρίσμα, μια ομάδα σκληροπυρηνικών στελεχών του GOP υποστηρίζει ακόμη το κίνημα «Ποτέ Τραμπ» και αναζητεί έναν ανεξάρτητο υποψήφιο που θα μπορούσε να τον κερδίσει.

«Δεν το βλέπω να προχωράει. Δεν υπάρχει αρκετός χρόνος», ανέφερε πάντως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Ουάσινγκτον Ποστ ο Μαρκ Κιούμπαν, δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και αστέρας τηλεοπτικών ριάλιτι σόου, τον οποίο προσέγγισαν στελέχη των Ρεπουμπλικάνων στην προσπάθεια τους να βρουν έναν υποψήφιο με χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα του Τραμπ, ικανό να τον κερδίσει (“to out-Trump Trump”, κατά το αμετάφραστο λογοπαίγνιο της Ουάσινγκτον Ποστ).
Ο Κιούμπαν ήταν ανάμεσα σε μια σειρά διασημοτήτων που προσέγγισε η ομάδα αυτή των Ρεπουμπλικάνων.

Αναφερόμενος σε μια υποθετική αναμέτρησή του με τον Τραμπ, ο Κιούμπαν υποστήριξε πως ο μεγιστάνας των ακινήτων «θα μπορούσε να ορμάει εναντίον μου όσο ήθελε», αλλά «ξέρει πως θα τον έβαζα στη θέση του». Μολαταύτα, απέρριψε την πρόταση.

Ο γερουσιαστής Μπεν Σας (Νεμπράσκα) και ο κυβερνήτης του Οχάιο Τζον Κέισικ—ο οποίος αποσύρθηκε από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων μετά τις προκριματικές στην Ιντιάνα—είναι οι υποψήφιοι που θα προτιμούσε η ομάδα αυτή του ρεπουμπλικανικού κατεστημένου, στα μέλη της οποίας συγκαταλέγονται ο Μιτ Ρόμνεϊ και ο συντηρητικός σχολιαστής Γουίλιαμ Κρίστολ.

Ο Ρόμνεϊ φέρεται να έκανε «προσωπικές προτάσεις» στον Σας και τον Κέισικ τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με πρόσωπα ενήμερα για τις κινήσεις του. Εκπρόσωπος του Κέισικ πάντως απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος, μιλώντας στην Ουάσινγκτον Ποστ.
Η Ποστ επισημαίνει ότι τα χρονικά περιθώρια για μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα θα έχουν ουσιαστικά εξαντληθεί σε δύο εβδομάδες.
Το κίνημα «Ποτέ Τραμπ» εξάλλου σταδιακά αποδυναμώνεται καθώς σκληροί επικριτές του Ντόναλντ Τραμπ, ανάμεσά τους ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν και ο επικεφαλής της εθνικής επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων Ράινς Πρίμπους, συναντήθηκαν με τον δισεκατομμυριούχο σε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές τους.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.