ΚΟΣΜΟΣ

Έως το τέλος του 2017

Ρωσία: Παρατείνεται η απαγόρευση εισαγωγής τροφίμων από τη Δύση

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ζήτησε από τους υπουργούς του να εκπονήσουν προτάσεις για να παραταθεί έως το τέλος του 2017 η απαγόρευση εισαγωγών τροφίμων που έχει επιβληθεί από τη Μόσχα.

«Ανέθεσα στην κυβέρνηση να ετοιμάσει μια πρόταση για να παραταθούν τα μέτρα ανταπόδοσης των κυρώσεων, όχι για έναν χρόνο, αλλά έως το τέλος του 2017. Θα ετοιμαστεί ένα αίτημα προς τον πρόεδρο», δήλωσε στη διάρκεια συνάντησής του με τη Ρωσική Ένωση Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών.

Η παράταση της απαγόρευσης θα επιτρέψει στους Ρώσους αγροτικούς παραγωγούς να κάνουν μακροπρόθεσμες επενδύσεις, πρόσθεσε.

Η Ρωσία απαγόρευσε τις εισαγωγές φρέσκων προϊόντων τροφίμων από πολλές δυτικές χώρες το 2014 σε αντίποινα για τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν εξαιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας και της υποστήριξης των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία. Το 2015, η Ρωσία επεξέτεινε τις κυρώσεις αυτές ώστε να περιλάβουν και την Τουρκία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε χθες στην Ιαπωνία, κατά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών, ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει λόγος για άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.