ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Άλλο η θεωρία… και άλλο η πράξη!

Ναι η συμφωνία με τους δανειστές «κλείδωσε», παρά τις όποιες ζημιές μπορεί να υπέστη το Κυβερνητικό «προφίλ», δεδομένης της «σημαίας» που κρατούσε το κυβερνών κόμμα στο δρόμο για να αναρριχηθεί στην εξουσία.

Ναι.. Μεγαλύτερη η ζημιά που υπέστη  η κοινωνία: Άλλα πίστευε και ήλπιζε και άλλα της βγήκαν στην πορεία.

Και επιπροσθέτως διαπίστωσε πως ουδεμία «φαντασία» υπάρχει στην εξουσία.. Εφαρμόζεται και πάλι η ίδια «συνταγή», εκείνη της επιβολής πρόσθετων φόρων σε όσους …ήδη τους πληρώνουν. Που εξουθενωμένοι στα πρόθυρα κατάρρευσης καλούνται να σύρουν και πάλι το …κάρο.

Ναι. Η συμφωνία αυτή αν μη τι άλλο εξασφαλίζει ένα ήρεμο καλοκαίρι, υπό την έννοια ότι  η Αθήνα παύει για κάποιο διάστημα να βρίσκεται  στο «στόχαστρο» δανειστών και άλλων..

Ναι.. Θεωρητικά ανοίγει ο δρόμος για φθηνό και φρέσκο χρήμα στην αγορά, αλλά και για επενδύσεις.. Μόνον που αυτά δεν έρχονται «αυτόματα» απλά και μόνον επειδή εκπληρώνονται κάποιες παράμετροι και προϋποθέσεις.. Όπως δεν έρχεται «αυτόματα» και η ανάπτυξη.. Και η Κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει ότι είναι έτοιμη να αποδεχτεί και να ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα…

Ναι. Δυστυχώς υπάρχουν και κίνδυνοι που συνδέονται με το διεθνές περιβάλλον και μπορούν να ανατρέψουν αρκετά από τα δεδομένα -της μετά την συμφωνία εποχής- για την Ελλάδα: Το Brexit αυτή την φορά δείχνει να απειλεί να τινάξει τα πάντα στον «αέρα», όμως … μέσα σε κάθε κρίση προκύπτουν και ευκαιρίες.

Ναι.. Και δυστυχώς υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες και στο εσωτερικό.. Το πώς θα εξελιχθεί το προσφυγικό και πως  θα διαχειριστεί τους χιλιάδες των προσφύγων που είναι στην χώρα μας η Κυβέρνηση, αλλά και το πόσο ανθεκτικά θα αποδειχτούν τα συνήθη φορο- υποζύγια (που συνεχίζουν ασθμαίνοντας να σέρνουν το «κάρο» για να μπορεί ο κρατικός κορβανάς ..να έχει κάτι μέσα), είναι τα δύο από τα πολλά «στοιχήματα» που πρέπει να «βγουν» στην Αθήνα.

Και ναι.. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί για πολύ ακόμη εάν συνεχίσει να εμφανίζεται άτεγκτη στην είσπραξη φόρων απέναντι σε πολίτες με ελάχιστες οφειλές, έναντι των οποίων αξιοποιεί στο έπακρο κάθε εργαλείο που έχει στην διάθεσή της (τηλεφωνικές οχλήσεις, προειδοποιήσεις για κατασχέσεις, δεσμεύσεις λογαριασμών) και από την άλλη επιτρέπει να οδεύουν προς παραγραφή υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.