ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κατάθεση μάρτυρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

«Οι Χρυσαυγίτες μας φώναζαν: ελάτε εδώ κότες θα σας σφάξουμε»

Με λεπτομέρειες περιέγραψε ο μάρτυρας Μιχ. Ξυπόλυτοςπου έζησε από κοντά τα γεγονότα της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013 στο Κερατσίνι.

Ο μάρτυρας μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι οπαδοί της ΧΑ που επιτέθηκαν το βράδυ εκείνο στον Παύλο Φύσσα και την παρέα του, ήταν οργανωμένοι.

Ο Μιχάλης Ξυπόλυτος συγκεκριμένα ανέφερε, πως ένα ασημί αυτοκίνητο σταμάτησε στη μέση του δρόμου και "πίσω του ήταν 6 - 8 μηχανές με δυο άτομα η καθεμία και όλοι φορούσαν κράνη. Μου έδωσαν την εντύπωση πως ήταν όλοι μαζί λειτουργούσαν συντεταγμένα".

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως δεν είδε ποιος ήταν στο αυτοκίνητο ( σ.σ. σύμφωνα με την κατηγορία οδηγός ήταν ο Γ. Ρουπακιάς). " Άκουσα την ερώτηση προς τον Παύλο. Τον ρώτησε αν αυτή είναι η Κεφαλληνίας και ο Φύσσας  απάντησε θετικά. Του είπε ευχαριστώ και έφυγε" .

Αμέσως μετά, σύμφωνα με τον μάρτυρα , τα 10 άτομα έγιναν 40 και άρχισαν να τους κυνηγούν. Σύμφωνα με τον μάρτυρα αυτοί που τους κυνηγούσαν κρατούσαν ρόπαλα , γάντια, και κράνη στα χέρια . "Τα ρόπαλα μέσα είχαν και καρφιά ήταν ίδια με την επίθεση στο Πέραμα" είπε.

Ο νεαρός περιέγραψε : " Μας κυνηγούσαν και φώναζαν "ελάτε εδώ κότες θα σας σφάξουμε" . Μας απειλούσαν και υπήρχε έντονη φασαρία. Ο Φύσσας φώναξε τρέχουμε - τρέχουμε και αρχίσαμε να τρέχουμε . Εγώ κρύφτηκα με δυο ακόμη παιδιά σε μια πυλωτή. Ο Νίκος ( σ.σ. μέλος της παρέας ) κάλεσε την αστυνομία. Ακούσαμε διάφορες μηχανές να περνάνε και φώναζαν "βγείτε έξω κότες" . Εμείς ήμασταν κρυμμένοι. Όταν ήρθε το περιπολικό μας έβαλαν χειροπέδες και μας έλαβαν σε ένα περιπολικό το οποίο χάλασε και μετά περιμέναμε να έλθει άλλο. Από τον ασύρματο ακούσαμε πως κάποιος μαχαιρώθηκε
στην καρδιά".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.