ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η Μάγδα Φύσσα

Παρέμβαση Τσίπρα για να «ξεμπλοκάρει» η δίκη της Χρυσής Αυγής

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προκάλεσε η δημόσια έκκληση της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, προκειμένου να «ξεμπλοκάρει» η δίκη των κατηγορούμενων στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Μετά από επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, η Μάγδα Φύσσα και οι οικείοι του Παύλου επισκέφθηκαν το γραφείο του κ. Βούτση και παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, εξέθεσαν τα γεγονότα και περιέγραψαν την εμπειρία τους, των προηγούμενων μηνών, ζητώντας να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την επιτάχυνση της δίκης, την ανάληψη όλων των ευθυνών και την προώθηση των απαιτούμενων ενεργειών για να λυθεί το πρόβλημα, το οποίο και ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «ιδιαίτερα κρίσιμο για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη στη χώρα μας».

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Παρασκευόπουλος ανακοίνωσε ότι απηύθυνε έγγραφο-παράκληση προς τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και τη δυσκολία προόδου της δίκης, και στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του- εφόσον διαπιστώνει τη δυσκολία- να απευθύνει στον υπουργό Δικαιοσύνης σχετικό έγγραφο. Σε αυτό το πλαίσιο, υπήρξε, ήδη, τηλεφωνική επικοινωνία του γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης και το έγγραφο διαβιβάζεται άμεσα στον κ. Παρασκευόπουλο για τις περαιτέρω ενέργειες.

«Γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με μία κίνηση. Απαιτούνται διαρκείς προσπάθειες», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης και δήλωσε: «Διαβεβαίωσα την κ. Φύσσα και τους οικείους της ότι εμείς θα παρακολουθούμε διαρκώς τη δίκη και, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διευκολύνουμε την Δικαιοσύνη».

Ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε ότι δεν είναι αισιόδοξος για την ταχύτητα με την οποία θα αποδοθεί Δικαιοσύνη. Ωστόσο, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να μη γίνει η δίκη. Επίσης, εξήγησε ότι η δική του παρέμβαση θα είναι να ορίσει τον χώρο διεξαγωγής της, μετά από συνεννόηση και με τρόπο που η δίκη θα διεξάγεται καθημερινά, είτε αυτό συμβεί στον Κορυδαλλό, είτε σε χώρο στο Εφετείο.

Γι' αυτά που έχουν προηγηθεί, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε σε χρήση, με τον κατάλληλο εξοπλισμό, επιπλέον μία αίθουσα για τη διεξαγωγή μεγάλων δικών και αυτή η αίθουσα ήταν έτοιμη από την 5η Οκτωβρίου του 2016. «Ο χρόνος και ο τόπος διεξαγωγής μίας δίκης αποτελεί αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης και το υπουργείο οφείλει να σπεύσει αρωγός, αν υπάρξει σχετική ανάγκη, δηλαδή, μία διαρκής αντικειμενική αδυναμία διεξαγωγής. Οπότε ο υπουργός έχει αρμοδιότητα να δώσει διέξοδο» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος και εξήγησε ότι «αν ο υπουργός έσπευδε να προσδιορίσει χρόνο ή τόπο δίκης, χωρίς δικαστικό αίτημα, θα επενέβαινε με τρόπο που ο νόμος δεν επιτρέπει». Ακόμη, επεσήμανε ότι αν γινόταν παρέμβαση χωρίς δικαστικό αίτημα, υπήρχε ο κίνδυνος επίκλησης παραβίασης της συνταγματικά κατοχυρωμένης ανεξάρτητης λειτουργίας της Δικαιοσύνης και κίνδυνος δημιουργίας δικονομικής εμπλοκής της συγκεκριμένης δίκης.

Ως προς την παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι η μητέρα του Παύλου Φύσσα, από προχθές, μέσα από δημόσια έκκληση-κραυγή αγωνίας για το γεγονός ότι η δίκη δεν προχωρά, ζήτησε την ανάληψη όλων των ευθυνών και μέτρων, απευθυνόμενη στους πολιτειακούς θεσμούς και την κυβέρνηση. «Ο πρωθυπουργός, ανταποκρινόμενος στην έκκληση, ανέλαβε την πρωτοβουλία και είχαμε σήμερα τη συνάντηση με τη μητέρα και τους οικείους του Παύλου Φύσσα» εξήγησε ο κ. Βούτσης και τόνισε ότι η δίκη δεν έχει ούτε ρυθμό, ούτε ορίζοντα, ούτε και τη δημοσιότητα που θα έπρεπε.

Στόχος της επιστολής του υπουργού Δικαιοσύνη προς τον διευθύνοντα του Εφετείου Αθηνών είναι η ενεργοποίηση του άρθρου 18 του νόμου 1756/1988, που ορίζει ότι αν υπάρχει διαρκής αντικειμενική αδυναμία πραγματοποίησης των συνεδριάσεων του δικαστηρίου, ορίζεται ύστερα από αίτηση του δικαστή που το διευθύνει (δηλαδή του διευθύνοντος το Εφετείο) από τον υπουργό Δικαιοσύνης η αίθουσα άλλου δικαστηρίου για την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. GEORGIA. 9:09 04/06/2016

    Για τους δύο νέους τον Μάνο και τον Γιώργο που δολοφονήθηκαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο το Ελληνικό σύστημα εξουσίας χέστηκε.Άν ήταν κάποιος αριστερός η κάποιος λαθρομετανάστης αμέσως θα έδειχναν ενδιαφέρον.Αυτό που κάνει η Κυβέρνηση στην υπόθεση Φύσσα είναι ωμή παρέμβαση στην Ελληνική Δικαιοσύνη.Ή υπόθεση πήγε πίσω εξαιτίας της απεργίας των Ελλήνων Δικηγόρων που απεργούν επειδή η χούντα Τσίπρα, Καμμένου με το νέο μνημόνιο που έφερε καταδικάζει τους λειτουργούς της δικαιοσύνης να ζούν μέσα σε ακραία φτώχεια.Να αφήσει τις παρεμβάσεις η χούντα του Τσίπρα και του Καμμένου στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

  2. FRIDA. 8:16 04/06/2016

    Αυτή η πρωτοβουλία Τσίπρα είναι ωμή παρέμβαση στην δικαιοσύνη που επηρεάζει άμμεσα και την τελική απόφαση των δικαστών.Για τα δύο παιδιά της Χρυσής Αυγής γιατί δεν έγινε καμία παρέμβαση; Ή έρευνα για αυτούς σταμάτησε και δεν υπάρχει και καμία πιθανότητα για δίκη.Οι χειρισμοί της προηγούμενης κυβέρνησης από τον Δένδια και τον Αθανασίου και της σημερινής από τον Παρασκευόπουλο, αποτελούν ντροπή στην μνήμη των Φουντούλη και Καπελώνη.Και σκυλιά του δρόμου να είχαν σκοτώσει πιό πολύ θα ενδιαφέρονταν.Στην Ελλάδα αυτή την στιγμή κυβερνάει μια αλήτικη αριστερή χούντα που νοιάζεται μόνο για αριστερούς, αναρχικούς και λαθρομετανάστες.Άν υπήρχε περίπτωση να είχαμε θύμα παράνομο μετανάστη η παρέμβαση Πρωθυπουργού και ΠτΔ θα ήταν κάτι παραπάνω από άμμεση.Μόνο οι ζωές των αριστερών και των λαθρομεταναστών αξίζουν στην Ελλάδα του Τσίπρα, του Καμμένου και του Παυλόπουλου.

  3. ELLHNAS. 22:35 03/06/2016

    Ευθεία παρέμβαση στην Ελληνική Δικαιοσύνη είναι αυτό που κάνει ο Τσίπρας.Δεν έχει διακίωμα ακόμα και μιά μητέρα θύματος να βάζει τον Πρωθυπουργό η τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβουν σε μιά Δίκη σε βάρος του κατηγορούμενου.Για τα δύο θύματα της Χρυσής Αυγής τον Φουντούλη και τον Καπελώνη κανένα ενδιαφέρον και καμία δίκη από το άθλιο Ελληνικό παρακράτος.Σαν σκυλιά σκότωσαν οι παρακρατικοί φονιάδες τους δύο Χρυσαυγίτες, τα δύο Ελληνόπουλα και ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Παυλόπουλος έδειξαν το παραμικρό ενδιαφέρον για αυτά.Για τα ρεμάλια τους φονιάδες ισλαμιστές νοιάζονται πολύ περισσότερο.Στην Ελλάδα του Τσίπρα και του Παυλόπουλου προτεραιότητα έχουν οι άπλυτοι αριστεροί, οι αναρχικοί και οι ισλαμιστές λαθρομετανάστες.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.