ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Δ.

Το σχέδιο Μητσοτάκη για απασχόληση, αναθεώρηση

Ανοίγει την ατζέντα έναντι της κυβέρνησης ο Πρόεδρος της Ν.Δ. εν αναμονή... εξελίξεων.

Η αίσθηση ότι οι ένοικοι του Μαξίμου, παρά τα πυροτεχνήματα περί δημοψηφισμάτων κ.ο.κ., θα επιδιώξουν να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία εμπεδώνεται και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προχωρά, βήμα – βήμα πλέον, στην οικοδόμηση της στρατηγικής του.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται σήμερα να τοποθετηθεί για το ζήτημα της απασχόλησης, και εμμέσως των εργασιακών σχέσεων, σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ.Καραμανλής, στην οποία μάλιστα (όπως σας ενημέρωσε ο ΝΕΟ) θα συμμετέχουν και οι Ανδ. Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ και Ιάσων Φωτήλας από το Ποτάμι.

Πρόκειται για άλλη μία πρωτοβουλία, μετά από αυτή για το ασφαλιστικό στην οποία συμμετείχε η Άννα Διαμαντοπούλου, που έχει ως στόχο να καταστήσει τη Ν.Δ. ως κύριο πυλώνα των ζυμώσεων του μεταρρυθμιστικού μετώπου.

Την ίδια στιγμή, επιταχύνεται η επεξεργασία των θέσεων της Ν.Δ. ενόψει συνταγματικής αναθεώρησης.

Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Συγγρού, υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του αρμόδιου συντονιστή του κόμματος Κ. Τασούλα και τη συμμετοχή σημαντικού αριθμού προσωπικοτήτων της πολιτικής και του πανεπιστημιακού
χώρου (μεταξύ άλλων οι Παν. Πικραμμένος, Γ. Γεραπετρίτης κ.α.) ενώ οι θέσεις του κόμματος αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές Ιουλίου, πολύ νωρίτερα δηλαδή από τις 24 του ίδιου μήνα που έχει προγραμματίσει την παρουσίαση της κυβερνητικής πρότασης ο κ. Αλ. Τσίπρας.

Από εκεί και πέρα, στη Συγγρού δεν λείπει – τουναντίον – η ανησυχία για τον τρόπο χειρισμού της αναθεώρησης από την κυβέρνηση. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν, άλλωστε, ότι και αυτό το ζήτημα θα υποκύψει σε επικοινωνιακές και μικροκομματικές σκοπιμότητες, σε μία προσπάθεια του στενού πρωθυπουργικού πυρήνα να αντιστρέψει το βαρύ για την κυβέρνηση κλίμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.