ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ιδού η πραγματικότητα κύριοι της Κυβέρνησης 

Μια ματιά στο τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο, ίσως σας πείσει.. Ίσως σας πείσει πως στραβά αρμενίζουμε.. Και πως οι κορώνες δεν πιάνουν πια .. Χρειάζονται πράξεις..

Ξεκινά λοιπόν, «σαφάρι» κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς: Στο στόχαστρο μπαίνουν εκείνοι που χρωστούν σε Εφορίες και ασφαλιστικά Ταμεία πάνω από 500 ευρώ...

Σκοπός ως τον Δεκέμβριο να μπουν στα Ταμεία 5 δισ. ευρώ από κατασχέσεις, γιατί τόσα είναι τα ποσά που προβλέπει το Μνημόνιο ... Αν στα κρατικά ταμεία δεν μπουν αυτά τα λεφτά, τότε θα ενεργοποιηθεί ο «κόφτης», που θα ψαλιδίσει αυτόματα μισθούς και συντάξεις σε ποσοστό πάνω από 50% των συνολικών αποκλίσεων !
Για να πιάσουν τους στόχους τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας πρέπει να προχωρήσουν σε κατάσχεση των λογαριασμών του 55% των οφειλετών!

Το Δημόσιο δεν μένει μόνο στις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, αφού τρέχει με γοργούς ρυθμούς και τις διαδικασίες πλειστηριασμών..
Αυτή την στιγμή έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, πρόγραμμα με πλειστηριασμούς 64 ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο.
Το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να αναγκάσει μεγαλοοφειλέτες να εξοφλήσουν τα χρέη τους, έδωσε στην δημοσιότητα και λίστα με τα ονοματεπώνυμα σχεδόν 14.000 φορολογουμένων που έχουν χρέη ο καθένας, τα οποία ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ!
Μόνον που όπως φαίνεται … «άνθρακες ο θησαυρός»: Τα υπέρογκα χρέη τα έχουν είτε εταιρείες του Δημοσίου που έχουν βάλει «λουκέτο» (πχ Ολυμπιακή Αεροπορία και … Τράπεζα Κρήτης!!) ή εταιρείες που είναι σε εκκαθάριση ή και ακόμη εταιρείες «φάντασμα» που είχαν ως μόνο λόγο ύπαρξης την έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων…

Ποιος λοιπόν πληρώνει την νύφη, για ακόμη μία φορά; Είτε ο συνεπής φορολογούμενος (…αυτός που αδυνατεί να κρύψει εισόδημα) ή ο οφειλέτης του 500αρικου…

Χώρια όλα αυτά, η υπόσχεση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη για εξόφληση του φόρου εισοδήματος σε 7 με 8 μηνιαίες δόσεις παραπέμφθηκε στις… καλένδες.. Και επιπλέον,  ο ίδιος υπουργός δηλώνει πως ο ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε 4 δόσεις και όχι 5 ή 6 όπως πέρυσι και πρόπερσι !

Και ενώ έτσι «στραγγίζουν» (… χρόνια τώρα γίνεται η ίδια δουλειά και το επισημαίνουμε για να μην νομίζει κανείς πως μεροληπτούμε κιόλας) τα «εύκολα θύματα», όταν είναι για να τους επιστρέψουν φόρο… περί άλλων τυρβάζουν !!! Κοινώς… κάνουν το «παγώνι»! Μήνα με το μήνα αυξάνονται οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου, αυτή την φορά από τα 1,18 δισ. του Απριλίου, πήγαμε στα 1,26 δισ. του Μαΐου: Με άλλα λόγια το Κράτος καθυστερεί να επιστρέψει ολοένα και περισσότερα χρήματα σε πολίτες που τα δικαιούνται..

Καλά λοιπόν τα «παραμυθάκια» για χτυπήματα κατά της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής και για όλα φταίνε οι προηγούμενοι και τα μνημόνια… αλλά έχουν και ημερομηνία λήξης. Και αυτή θα έρθει σύντομα και με μαθηματική ακρίβεια, εάν δεν γίνει κατανοητό ότι ακόμη και για προσλάβεις κάποιους υπαλλήλους στο δημόσιο, αυτός που χρειάζεται να δουλέψει είναι αφενός ο εισπρακτικός μηχανισμός εισπράττοντας όμως από εκείνους που τα κρύβουν και όχι από αυτούς που διαρκώς δίνουν και ξαναδίνουν και ξαναδίνουν γιατί απλά δεν γίνεται να τα κρύψουν από την εφορία και αφετέρου ο ιδιωτικός τομέας… Δεν γίνεται άλλο να αρνείσαι πεισματικά να φτιάξεις ένα ελκυστικό περιβάλλον για επενδύσεις, επιχειρηματικότητα και καινοτομία, επειδή κάποια αρνούνται να χάσουν τα προνόμιά τους.. Με άλλα λόγια, βρες τον τρόπο να ανοίξουν δουλειές .. αλλά όχι με τον γνωστό τρόπο των προσλήψεων στο Δημόσιο… γιατί οι υπόλοιποι δεν αντέχουν να πληρώνουν άλλο φόρους για να το στηρίζουν και μάλιστα χωρίς να έχει αντίκρισμα..

Και επιτέλους με τόσες «λίστες» … φέρε πίσω κάτι και από τα «κλεμμένα» !! Γιατί διαφορετικά; No money... No honey…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.