ΚΟΣΜΟΣ

Για την υπόθεση χειραγώγησης των ρύπων

Ισπανία: Η μητρική της VW καλείται σε απολογία

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η μητρική εταιρία της Volkswagen, που εδρεύει στη Γερμανία, και όχι οι συνδεόμενες με αυτή εταιρίες στην Ισπανία, θα είναι υπόλογη για να απαντήσει στις όποιες κατηγορίες αφορούν την χειραγώγηση των εκπομπών ρύπων.

Η Volkswagen (VW) παραδέχθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι παραποίησε τις δοκιμές για τις εκπομπές ρύπων στις ΗΠΑ και ανακοίνωσε ότι έως και 11 εκατ. οχήματα παγκοσμίως ίσως έφεραν το παράνομο λογισμικό.

Η αυτοκινητοβιομηχανία είχε πει ότι οι ισπανοί ερευνητές, που την κατηγορούν για απάτη σε σχέση με τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων με κινητήρες ντίζελ, θα πρέπει να στραφούν στις συνδεόμενες με αυτή εταιρίες στην Ισπανία, την Seat, την Volkswagen-Audi España και την Volkswagen Navarra.

Η προκαταρκτική δικαστική διαδικασία σε βάρος της VW ξεκίνησε τον Οκτώβριο, ενώ εκτιμάται ότι η υπόθεση αφορά περίπου 700.000 οχήματα ντίζελ στην Ισπανία, κυρίως μοντέλα VW και Seat.

Σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη κατατεθεί πολλές αγωγές σε βάρος της εταιρίας, ενώ χθες της ανακοινώθηκε ότι πρέπει να καταβάλει επιπλέον πρόστιμα 86 εκατ. ευρώ στην Καλιφόρνια πέρα από το διακανονισμό της περασμένης εβδομάδας στις ΗΠΑ ύψους 14,7 δισεκ. δολαρίων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.