ΚΟΣΜΟΣ

Άμαχοι τα θύματα

Υεμένη: Εννέα νεκροί από επιδρομή της Σαουδικής Αραβίας

Εννέα άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή του συνασπισμού δυνάμεων υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας έξω από την πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, όπως ανέφεραν κάτοικοι, καθώς οι δυνάμεις πιστές στην εξόριστη κυβέρνηση εντείνουν την επίθεση τους στην περιοχή.

Η επιδρομή έπληξε το χωριό Οντάρ στην περιοχή Νεμ, που αποτελεί το κέντρο των νέων συγκρούσεων ανάμεσα στους υποστηρικτές του προέδρου της κυβέρνησης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι και των δυνάμεων των Χούτι, που φέρεται να έχουν την στήριξη του Ιράν.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για τον τερματισμό των συγκρούσεων στην Υεμένη κατέρρευσαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις ανέφεραν πως ξεκίνησαν επιχείρηση για την ανακατάληψη της Σαναά.

Δύο κάτοικοι της περιοχής Νεμ είπαν σε τηλεφωνική επικοινωνία πως τέσσερις άνθρωποι που επέστρεφαν από μια αγορά σκοτώθηκαν όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν χτυπήθηκε καθώς περνούσε από ένα παντοπωλείο. Πέντε άνθρωποι στο παντοπωλείο επίσης σκοτώθηκαν από την επιδρομή, τόνισαν.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SABA, που ελέγχεται από τους Χούτι, ανέφερε πως 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων έξι μέλη μιας οικογένειας και πως κάποια πτώματα κάηκαν σε βαθμό που δεν μπορούν να αναγνωριστούν τα θύματα. Το πρακτορείο πρόσθεσε πως ακόμη 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ένας εκπρόσωπος της σαουδαραβικής συμμαχίας παρέπεμψε σε έρευνες της κυβέρνησης της Υεμένης. Ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης τόνισε πως ελέγχει τις πληροφορίες αυτές.

Τουλάχιστον 6.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον 16μηνο πόλεμο της Υεμένης, οι μισοί εκ των οποίων ήταν άμαχοι, σύμφωνα με απολογισμό των Ηνωμένων Εθνών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.