ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Μας κάνουν «πλάκα» με τα … Greek Statistics

Πολύ «κουβέντα» γίνεται για τα Greek Statistics… Ελληνική Δικαιοσύνη, ΚΟΜΙΣΙΟΝ, Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ακόμη να συμφωνήσουν τόσα χρόνια μετά το 2010 για το εάν τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία απεικονίζονταν ορθά ή όχι..

Να τους βάλουμε ακόμη πιο δύσκολα; Και να μιλήσουμε και για το σήμερα;

Μόλις πρόσφατα τα στοιχεία της ΤτΕ έδειχναν στο α΄εξάμηνο ότι οι τουριστικές εισπράξεις από τη Ρωσία μειώθηκαν κατά 8,3% και διαμορφώθηκαν στα 115 εκατ. ευρώ, ενώ τον Ιούνιο μειώθηκαν κατά  19,4% και διαμορφώθηκαν στα 61 εκατ. ευρώ. Οι αφίξεις από τη Ρωσία στο εξάμηνο αυξήθηκαν κατά 7,7% και διαμορφώθηκαν στις 162 χιλ. ταξιδιώτες, ενώ τον Ιούνιο καταγράφεται μείωση  κατά 16 % (ήρθαν 80 χιλ. ταξιδιώτες).

Έλα όμως που αυτά τα στοιχεία βάλθηκε να καταρρίψει ο Σύνδεσμος Ρώσων Τουρ Οπερέιτορ (ATOR)!!

Στην ιστοσελίδα τους, υπό τον τίτλο «Εκπλήξεις από τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία», δημοσιεύονται δηλώσεις εκπροσώπων ρωσικών τουριστικών οργανισμών, οι οποίοι υπογραμμίζουν την πολύ καλή και σταθερή ζήτηση που έχει η Ελλάδα.

Όμως, ειδικά τα στοιχεία του Ιουνίου της Τράπεζας της Ελλάδος προκάλεσαν έκπληξη.

Ενδεικτικές δηλώσεις:

– Svetlana Davidyuk,από το Russian Express, αναφέρει ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση για τα ελληνικά νησιά από τους Ρώσους. Αυτή την εποχή, λέει, best seller είναι η Ζάκυνθος. Οι Ρώσοι επιλέγουν πακέτα διακοπών 10-15 ημερών, με μέση δαπάνη ανά ταξίδι τα 1.500 -2.000 ευρώ για δυο άτομα.

– Εκπρόσωπος του Coral Travel αναφέρει τη μεγάλη ζήτηση για Κρήτη, Ρόδο, Κω και άλλα νησιά, με μέση διάρκεια τις 9 νύχτες και μέση τιμή τα 26.160 ρούβλια ( για 3άστερο «all inclusive» ξενοδοχείο) και τα 31.280 ρούβλια για διαμονή σε all in ξενοδοχείο 4 *.

Το εάν έχουν ουσία ή όχι, αυτά που λένε οι Ρώσοι οι οποίοι αμφισβητούν ευθέως τα στοιχεία της ΤτΕ για τον τουρισμό είναι κάτι που ενδεχομένως θα ψάξουν αυτοί που πρέπει..

Αλλά αυτό που δια γυμνού οφθαλμού είναι εμφανές αφορά στο ότι .. μάθανε και οι Ρώσοι για τα Greek Statistics και μας κάνουν πλάκα..

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. N Bράχος 12:51 26/08/2016

    BOMBA ΤΡΙΣΕ :ΞΕΤΙΝΑΖΕΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!
    ==============================================================
    Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Απλά διαβάστε τι είπε ο Τρισέ, πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σήμερα στο MEGA.

    1.-Ερώτηση: “Η ανεργία φτάνει το 30%…Το Πρόγραμμα δεν είχε λάθη;”
    -Απάντηση: «Αν ξοδεύετε 15% περισσότερα από όσα κερδίζετε, και πρέπει να ισοσκελίσετε τον προϋπολογισμό σας γιατί δεν υπάρχουν πλέον χρηματοδότες στην Ευρώπη και παντού που είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν, τότε αυτό είναι πάντα πολύ πολύ δύσκολο. Τα λάθη είχαν γίνει πριν!»

    2. -Ερώτηση: «Γιατί είχατε αρνηθεί την αναδιάρθρωση χρέους το 2010, ενώ έγινε σε χειρότερες συνθήκες το 2011;»
    -Απάντηση: «Αν είχε γίνει νωρίτερα η αναδιάρθρωση, η αξιοπιστία της Ελλάδας θα είχε καταρρεύσει εντελώς! Η απόφαση ελήφθη όταν η Ελλάδα απέδειξε ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Το κλειδί ήταν η αξιοπιστία της Ελλάδας! Δεν ήταν θέμα του αν κάναμε κάτι ή όχι, το θέμα ήταν αν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα ή όχι!»
    3. Ερώτηση: Πρότεινε ο Στρος Καν το 2010 αναδιάρθρωση χρέους στον Γ. Παπανδρέου και αυτός το αρνήθηκε;
    Απάντηση: «Δεν ξέρω τι πρότεινε και σε ποιον, ξέρω ότι σε μένα δεν μου το πρότεινε ποτέ! Πότε το ΔΝΤ δεν έκανε τέτοια πρόταση σε μένα και το ΔΝΤ, όπως ξέρετε ενέκρινε όλες τις αποφάσεις που ελήφθησαν!»
    4. Ερώτηση: «Ποιος είπε τελικά όχι στην αναδιάρθρωση; Εσείς; Οι Γερμανοί;»
    Απάντηση: «Όλοι είπαν όχι! Εμείς ως Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έπρεπε να διαφυλάξουμε τη σταθερότητα της Ελλάδας και με αυτά που έγιναν τελικά τη διαφυλάξαμε!»

    ΣΧΟΛΙΟ: Όλοι είπαν όχι… Και ο Παπανδρέου πάλευε να βρει λύση. Και βρήκε, για να αποφύγει η Ελλάδα την τραγική χρεοκοπία.

  2. N Bράχος 12:43 26/08/2016

    ΘΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ?
    =========================
    Ο κ. Σαμαράς τον Απρίλιο του 2012,
    σε άρθρο του στην πασίγνωστη αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, ανέφερε: «Η Ελλάδα έχει ήδη εφαρμόσει περιοριστικά μέτρα που φτάνουν το 20% του ΑΕΠ της, για να ελέγξει ένα έλλειμμα που έφτανε το 15% το 2009».

    Κατόπιν αυτών οι «καραμανλικοί» ελέγχονται για προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης, εκτός κι αν θεωρούν ότι ο αρχηγός τους ήταν μεταξύ εκείνων που «φούσκωσαν» το έλλειμμα ή το συντηρούν «φουσκωμένο».

    ¨Ένα ερώτημα υπάρχει
    και προς τον οικονομικό εισαγγελέα, ο οποίος αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς της κ. Γεωργαντά ότι το έλλειμμα ήταν 3,9% και άσκησε ποινική δίωξη κατά του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και κατά των ηθικών αυτουργών, για «φούσκωμα» του ελλείμματος (όπου ηθικοί αυτουργοί εννοούνται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν η ΕΛΣΤΑΤ είναι ανεξάρτητη Αρχή και δεν λογοδοτεί στην κυβέρνηση).

    Το ερώτημα είναι:
    προτίθεται ο κ. οικονομικός εισαγγελέας να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Αντώνη Σαμαρά διότι διατηρεί το έλλειμμα του 2009 «φουσκωμένο» υποβάλλοντας σε παράλογες και παράνομες θυσίες τους Έλληνες πολίτες;

    Και κάτι για τα «γενναία παλληκάρια» τους «καραμανλικούς».
    Όλοι τους δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν την προέλευση του non paper με τους έωλους ισχυρισμούς.
    Όλοι τους είπαν ότι το βρήκαν στις θυρίδες τους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν δουλειά του Γιάννη Παπαθανασίου, μιας και τα στοιχεία του περιλαμβάνονται στο βιβλίου του υπουργού του υπερβολικού ελλείμματος.
    Τόσο «γενναίοι».

  3. N Bράχος 12:37 26/08/2016

    Δεν «χωνεύεται» το έλλειμμα του 2009
    ==================================
    Νέος κύκλος μουρμούρας άνοιξε στο εσωτερικό της Ν.Δ. από καραμανλικούς που αντιδρούν στη νέα αναφορά της κυβέρνησης, στην εισηγητική έκθεση του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε προχθές, στο υψηλό έλλειμμα του 2009, το οποίο αποτυπώνεται στο 15,6%.
    Οι καραμανλικοί δυσφορούν καθώς θεωρούν ότι οι εν λόγω αναφορές αποτελούν, πέραν από «δάκτυλο» Στουρνάρα, ουσιαστική αθώωση του επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Ανδρέα Γεωργίου, τον οποίο πολλοί γαλάζιοι προτιμούν να αποκαλούν «υπόδικο».
    «Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε αυτό το μέγεθος» σημειώνουν στελέχη του καραμανλικού περιβάλλοντος, αν και έχουν ένα μικρό πρόβλημα. Το ίδιο μέγεθος αποδέχεται η Eurostat και, εκ των πραγμάτων, και η κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά και ταυτόχρονα ψήφισαν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ, του κ Καραμανλή και Παυλόπουλου, συμπεριλαμβανομένων..

  4. N Bράχος 12:35 26/08/2016

    «Απαλλακτικό βούλευμα» Παπανδρέου για το έλλειμμα του 2009 μέσω του πολυνομοσχεδίου;
    =======================================================================
    Τρεις πρώην γαλάζιοι βουλευτές αποκαλύπτουν πως στην αιτιολογική έκθεση ομολογείται ότι το έλλειμμα ήταν 15,6%, κάτι που διέψευδε η ΝΔ και ζητούσε εξεταστική. Αμηχανία στην Κ.Ο της ΝΔ για τη «δικαίωση Παπανδρέου».

    Μια παραδοχή μεγάλης πολιτικής σημασίας περιέχει…
    η αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου που συζητήθηκε στη Βουλή και η οποία, υπό προϋποθέσεις, ακυρώνει βασικές προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά αλλά, ταυτόχρονα, απαλλάσσει την κυβέρνηση Παπανδρέου και τον ίδιο τον πρωθυπουργό αλλά και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η χώρα βρέθηκε στην εποπτεία της τρόϊκας και στο Μνημόνιο το 2010.

    Οι δυο βουλευτές του κινήματος «Νέα ΜΕΡΑ», Νίκος Σταυρογιάννης και Γιάννης Κουράκος, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης (όλοι τους πρώην μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ), καλούν τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να απαντήσουν εάν αποδέχονται την αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου: σε αυτό – σύμφωνα με τους τρεις βουλευτές – αναφέρεται ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν στο ύψος του 15,6%.

    Σύμφωνα με κοινή δήλωση των τριών βουλευτών, η ψήφιση του νομοσχεδίου θα σημάνει και την ακύρωση των στοιχείων που έδινε η κυβέρνηση της ΝΔ το 2009 -και περιέχονται στο βιβλίο που έγραψε, τότε, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου- και επιβεβαίωση των δηλώσεων των κυρίων Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Γιώργου Παπανδρέου για το έλλειμμα, τις οποίες -σύμφωνα με τους ίδιους- διέψευσε η πλειοψηφία των μελών της ΕΛΣΤΑΤ.

    Δεν είναι, ακόμα, γνωστό εάν η συγκεκριμένη παραδοχή υπήρχε και στην αιτιολογική έκθεση του προϋπολογισμού που ψήφισε τον Δεκέμβριο η τρικομματική κυβέρνηση. Εάν, όντως, υπάρχει στην αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου, κι αυτό γίνεται για πρώτη φορά, είναι, πράγματι, ιδιαίτερης αξίας και είναι βέβαιο πως αφενός ερμηνεύει την επιμονή του Γιάννη Στουρνάρα να κρατά στη θέση του προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ τον Ανδρέα Γεωργίου που είχε ελεγχθεί για αλλοίωση («φούσκωμα») του ελλείμματος και αφετέρου προσφέρει ανέλπιστα επιχειρήματα στον πρώην πρωθυπουργό.

    Από την άλλη, μια τέτοια παραδοχή βάζει οριστικά τέλος στην δέσμευση του πρωθυπουργού ότι «θα γίνει μια εξεταστική κι αυτή θα είναι για το πως μπήκαμε στο Μνημόνιο».

    «Εμείς καταψηφίζουμε το πολυνομοσχέδιο και θέτουμε τα εξής ερωτήματα» ανέφεραν χαρακτηριστικά, οι τρεις βουλευτές, προσθέτοντας: «Η κυβέρνηση Σαμαρά επιβεβαιώνει το έλλειμμα του 15,6% για το 2009;».

    «Είναι απορίας άξιο με ποιο τρόπο θα ψηφίσουν οι βουλευτές της Ν.Δ, ειδικά όσοι κατείχαν υπουργικές θέσεις, το σημερινό πολυνομοσχέδιο στην αιτιολογική έκθεση του οποίου αναφέρεται το έλλειμμα του 2009 στο ύψος του 15,6%. Τελικά ακυρώνουν οι ίδιοι βουλευτές και υπουργοί της Ν.Δ τα στοιχεία που έδιναν στη δημοσιότητα το 2009; Επιβεβαιώνουν τις δηλώσεις Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα του 2009 που διέψευσε η πλειοψηφία των μελών της ΕΛΣΤΑΤ;».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.