ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητική ενόχληση

Δεκτή η παραίτηση Βουδούρη από τον πρωθυπουργό

Παρελθόν από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αποτελεί ο Οδυσσέας Βουδούρης, αφού το απόγευμα ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την παραίτησή του.

«Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση την οποία του υπέβαλε ο Γενικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδυσσέας Βουδούρης», ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ήδη από το μεσημέρι ο κ. Βουδούρης βρισκόταν υπό παραίτηση, με κυβερνητικές πηγές να μην κρύβουν την ενόχλησή τους για την δημοσιοποίηση των διαφορών και των αντιθέσεων που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Υπενθυμίζεται ότι, σε τηλεοπτική συνέντευξή του το πρωί, ο κ. Βουδούρης δήλωνε ότι βρισκόταν υπό παραίτηση, αναφέροντας πως δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις. Στις ίδιες δηλώσεις του ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως είναι «πιο έντιμο να υποβάλω την παραίτησή μου», και πως υπάρχει ζήτημα στις σχέσεις του με τον προϊστάμενο υπουργό Γιάννη Μουζάλα.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. NMan. 23:42 13/09/2016

    Τσίπρας: Μόνο πολιτικοί απατεώνες ή οικονομικοί δολοφόνοι υποστηρίζουν το μνημόνιο
    ===============================================================
    H κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μνημονιακή και σκοπό έχει να επιβάλει τους όρους που θέτουν οι δανειστές μας.
    «Μονόδρομο προς την κόλαση» χαρακτήρισε το μνημόνιο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος να λέει ότι πέτυχε αυτή η συνταγή, σε δηλώσεις που έκανε στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
    «Δε υπάρχει νομίζω κανένας σοβαρός άνθρωπος σε αυτή τη χώρα παρά μονάχα κάποιοι πολιτικοί απατεώνες ή οικονομικοί δολοφόνοι, ενδεχομένως, κάποιοι οι οποίοι έχουν συγκεκριμένα συμφέροντα -εννοώ- που να λέει ότι δεν απέτυχε αυτή η συνταγή», είπε ο κ. Τσίπρας.
    Επίσης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μνημονιακή και σκοπό έχει να επιβάλλει τους όρους που θέτουν οι δανειστές μας, ενώ σημείωσε ότι ένας από τους στόχους μακροημέρευσης αυτής της κυβέρνησης είναι οι διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι τον ελληνικό λαό δεν τον αφορούν όλα αυτά.
    Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση. «Αν υπήρχε μία αριστερή κυβέρνηση, στο δίλημμα: μισθοί ή υποχρεώσεις στους δανειστές, θα επέλεγε την καταβολή των μισθών», είπε χαρακτηριστικά.

    • Τσίπρας: Συζητάμε με δυνάμεις προερχόμενες από το ΠΑΣΟΚ» – κάλεσμα στην Αριστερά
      ====================================================================
      Η ευρύτερη κεντροαριστερή παράταξη οφείλει να εκμεταλλευτεί την «πολύ καλή πολιτική στιγμή», τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνοντας νέες γέφυρες προς τα άλλα σχήματα.
      ΕΘΝΟΣ On Line
      18/12/2011

      Νέο μήνυμα συνεργασίας των κομμάτων της Αριστεράς και δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ που αντιτίθενται στη μνημονιακή πολιτική έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.
      Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και πάλι άμεση προσφυγή στις κάλπες, προκειμένου «να επιλέξει δημοκρατικά ο λαός το πολιτικό πρόγραμμα και την στρατηγική την οποία θα ακολουθήσει η χώρα».
      Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε ότι «χρειάζεται κοινή δράση μέσα στο λαϊκό κίνημα. Το ΚΚΕ μετά από πολύ καιρό δυσπιστίας ήρθε σε κοινή διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος. Καλωσορίσαμε αυτή την επιλογή με ειλικρίνεια. Θα είναι θετικό αν τη συνεχίσει».
      Παράλληλα, επέκρινε την «μνημονιακή» στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη: «Η Αριστερά πρέπει σε αυτή τη φάση να γίνει δύναμη αλλαγής. Όχι μαλακό μαξιλαράκι για το ΠΑΣΟΚ. Διότι Αριστερά του μνημονίου δεν υπάρχει», όπως υποστήριξε.
      Η περίοδος αυτή είναι «μια πολύ καλή πολιτική στιγμή» για την συμμαχία της Αριστεράς, εκτίμησε ο κ.Τσίπρας και απευθύνθηκε και στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, για την οποία η προσέγγιση με τις «φιλοευρωπαϊκές» δυνάμεις είναι σταθερό εμπόδιο: «Πιστεύουμε ότι μπορούμε να συνυπάρξουμε. Στην υπεράσπιση των δυνάμεων της εργασίας, στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού».
      Ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε και στην συνεργασία με την Σοφία Σακοράφα, την μία από τους τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διαγράφηκαν το 2010 γιατί δεν υπερψήφισαν το πρώτο Μνημόνιο. Πρόκειται για «υποδειγματική φωνή αξιοπρέπειας» είπε ο κ.Τσίπρας και ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «σε συζητήσεις με άλλες δυνάμεις προερχόμενες από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Και αισιοδοξούμε ότι οι εξελίξεις θα οδηγήσουν σε συνεργασία».
      «Δεν ζητάμε από καμιά αριστερή δύναμη να αυτοδιαλυθεί, να ρευστοποιηθεί σε ευρύτερα σχήματα, να αναθεωρήσει τις απόψεις της. … Αυτό που ζητάμε είναι η ενότητα. Ενότητα στη δράση, στους αγώνες, ακόμη και εκλογική συμπαράταξη, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Ξέρουμε ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για τα πράγματα, ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Αλλά αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα», κατέληξε.
      Οσον αφορά τις απαιτήσεις των δανειστών προς την Ελλάδα, ο κ.Τσίπρας ήταν και πάλι καυστικός:
      «Δεν στέγνωσε το μελάνι από αυτά που ψήφισαν προχθές, λέγοντας ότι είναι τα τελευταία, τώρα μας λένε κατάμουτρα: Απέτυχε το μνημόνιο, πάρτε κι άλλο μνημόνιο. Aφού δεχτήκατε πάνω στην αποτυχία της συνταγής να θέσετε ως στόχο να συσσωρεύσετε 85 δισ. ευρώ πλεόνασμα μέχρι το 2020, τώρα δεχθείτε και άλλα 14, διορθωτικά μέχρι το 2014. Αλλιώς λεφτά δεν έχει.
      Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Αυτά που μας ζητάνε απλά δε γίνονται. Γιατί μας τα ζητάνε; Μα δε θέλει και ερώτημα. Διότι κάθε νέα διαπίστωση αποτυχίας, βγάζει στο σφυρί δημόσιο πλούτο και κοινωνικά

  2. Οταν καποιος αποδέχεται την παραίτηση κάποιου αυτό συμμαίνει οτι αναλαμβάνει και την ευθύνη της πραξης ή των πραξεων και παραλήψεων για τις οποίες ο παραιτηθείς προέβη στην παραιτησή του.
    Θα μας εξηγήσει λοιπόν ο Πρωθυπουργός γιατι υπάρχουν αυτά τα κενά στην λειτουργία
    Των σταθμών υποδοχής των προσφύγων ;
    Γιαυτό στην Ελλαδα η καταγραφή και η πιστοποίηση οπως άκουσα σημερα στα νεα , κοστίζει κοντά τρεις φορές περισσοτερο απ´ ότι στην Δανία ;
    Γιαυτό η σίτισης στην περιοχή της Κοζάνης , ανετέθη στον νομαρχιακό γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ; Θυμαστε ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.