ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ο... «κρυφός άσος» ποιος είναι;

Ουδείς φυσικά μπορεί να αρνηθεί στον άλλον -όταν έχει ένα σχέδιο στο μυαλό του για να εκπληρώσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες- να κρατά έναν «κρυφό άσο» τον οποίο και δεν αποκαλύπτει, εάν έτσι διευκολύνονται τα όποια πλάνα του.

Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μία Κυβέρνηση όπως η ελληνική που ψηφίστηκε από τους πολίτες για να ανοικοδομήσει την οικονομία της χώρας, η οποία και είχε καταρρεύσει και επιπλέον της ζητήθηκε να εκτελέσει το δικό της σχέδιο για το μέλλον, ένα μέλλον που πίστευαν οι πολίτες πως θα είναι ευοίωνο.

Όσο περνάει ο καιρός όμως, δύσκολα μπορεί να ισχυριστεί κάποιος πως υπάρχει ένα σχέδιο!

Μες στα προαπαιτούμενα «πέρασε» για παράδειγμα η κατάργηση της διάταξης που προέβλεπε την καταβολή μειωμένων εισφορών για υγειονομική περίθαλψη για τα 5 πρώτα έτη ασφάλισης των υπαγομένων στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Αυτοαπασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α.).

Ένα ακόμη πλήγμα για τους νέους επαγγελματίες, μετά από τόσα άλλα.

Πλήγμα όμως δέχονται και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης: Με μία απόφαση μάλλον ακατανόητη η Αθήνα αποφάσισε να περιορίσει τους καναλάρχες σε τέσσερις, συστήνοντας ένα «καρτελ» περιορισμένου αριθμού επιχειρηματιών που διαθέτει πρόσβαση και στο τηλεοπτικό τοπίο, μειώνοντάς τους στο μισό.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;

Ότι όποιοι εργαζόμενοι μείνουν άνεργοι μέσα σε μια νύχτα, θα χρειαστεί να χτυπήσουν την πόρτα για εύρεση δουλειάς σε μόλις 4 καναλάρχες (αντί για 8), αδυνατώντας να διαπραγματευτούν σοβαρούς μισθούς, όταν το καζάνι των ανέργων θα ξεχειλίζει.

Υπολογίστε μάλιστα ότι από τους 4 προσωρινούς υπερθεματιστές, θα πρέπει να μετρήσουμε ουσιαστικά 2, ως ενδιαφερόμενους να βρουν εργατικό δυναμικό.. Εκείνους που δεν έχουν κανάλι.

Οι υπόλοιποι διατηρούν το ήδη υπάρχον υπαλληλικό προσωπικό, που όμως πλέον θα το κουμαντάρουν πολύ πιο εύκολα, υπό την απειλή μιας πιθανής απόλυσης που θα τους οδηγήσει στην τεράστια πλέον δεξαμενή ανέργων.

Από την μια λοιπόν πλήγμα σε νέους επαγγελματίες και από την άλλη σε απλούς εργαζόμενους: Που το πάει λοιπόν αυτή η Κυβέρνηση, όταν τα βάζει με νέους επαγγελματίες και μικρομεσαία στελέχη των ΜΜΕ (καθώς τα «πρώτα ονόματα» θα βρουν δουλειά .. να είστε σίγουροι);

Ποιοι είναι το σχέδιό της όταν με τις ενέργειές της φέρνει στα πρόθυρα της εξαθλίωσης ότι πιο ζωτικό σε αυτή την χώρα… Νέους επαγγελματίες και εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα;

Γιατί αυτή η μέθοδος που ακολουθεί σήμερα οδηγεί μόνον σε έναν δρόμο: Γιγάντωση των ήδη «μεγάλων» και κατάρρευση των μικρομεσαίων που θα οδηγηθούν όλοι στο Ταμείο ανεργίας ή θα αναζητούν έναν πολιτικό φίλο για να τους βρει μια θεσούλα στο Δημόσιο (σ.σ.: το από πού θα εισπράττει το Κράτος είναι μία άλλη ιστορία, για κάποια άλλη στιγμή) …

Αν αυτό είναι το σχέδιό της… Όλα καλά.. Απέχει ελάχιστα από το να το πετύχει.

Αν είναι κάτι  άλλο… ή μας κρατά καλά κρυμμένο κάποιο «χαρτί» ή απλά έχει... αποτύχει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.