ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Ξεκίνημα της δίκης για τον εμπρησμό της Marfin

Έξι χρόνια μετά τον εμπρησμό της Marfin ,στην οδό Σταδίου αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την υπόθεση αυτή.

Εμπρησμός που κόστισε την ζωή τριών υπαλλήλων και για την βομβιστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, επιθέσεις που είχαν γίνει κατά την διάρκεια συλλαλητηρίου για το πρώτο Μνημόνιο, τον Μάιο του 2010.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου ένα άτομο , που σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών , μαζί με άλλους δύο άγνωστους, φέρεται ως δράστης της επίθεσης με μολότοφ κατά του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου, και ένας ακόμα κατηγορούμενος , που φέρεται υπαίτιος για την επίθεση στον "Ιανό" μαζί με άλλους τρεις άγνωστους δράστες.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, κατά περίσταση, αδικήματα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και απρόκλητη φθοράς ξένης περιουσίας.

Και οι δύο κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.Απολογούμενοι μάλιστα είχαν αρνηθεί ότι είχαν οποιαδήποτε ανάμειξη στην εκδικαζόμενη υπόθεση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.