ΚΟΣΜΟΣ

Την Πέμπτη

Χαλέπι: Για άλλες τρεις ώρες θα παραταθεί η κατάπαυση του πυρός

Η κατάπαυση του πυρός που έχει κηρυχθεί για αύριο στο Χαλέπι, για ανθρωπιστικούς λόγους, θα παραταθεί κατά τρεις ώρες, μετά από αιτήματα που υπέβαλαν διάφοροι διεθνείς οργανισμοί, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι, ο επικεφαλής των επιχειρήσεων του ρωσικού γενικού επιτελείου.

Την Δευτέρα η Μόσχα ανακοίνωσε ότι στις 20 Οκτωβρίου θα σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Χαλέπι από τις 8 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) μέχρι τις 16.00. Με τη διακοπή των αεροπορικών επιδρομών, οι άμαχοι θα μπορέσουν να φύγουν από τις πολιορκημένες, ανατολικές συνοικίες της πόλης ενώ οι αυτοκινητοπομπές που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια θα φτάσουν με ασφάλεια σε όσους παραμείνουν εκεί.

"Μετά από πολλά αιτήματα εκπροσώπων διεθνών οργανισμών, ελήφθη η απόφαση να παρατείνουμε την κατάπαυση του πυρός για άλλες τρεις ώρες, μέχρι τις 19.00", είπε ο Ρουντσκόι.

"Ελπίζουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι παράγοντες θα επηρεάσουν τους ηγέτες των ενόπλων οργανώσεων και θα διασφαλίσουν την απομάκρυνση των ασθενών και των τραυματιών, την έξοδο των αμάχων και των μαχητών από την πόλη", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.