ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προϋπόθεση για την αξιολόγηση

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου οι διοικητικές αλλαγές στις τράπεζες

Οι διοικητικές αλλαγές αποτελούν προϋπόθεση για την αξιολόγηση.

Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες ημέρες για τις διοικητικές αλλαγές στις τράπεζες καθώς μέχρι το τέλος του μήνα οι αλλαγές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί. Σημειώνεται ότι οι αλλαγές στις διοικήσεις αποτελούν προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Η Πειραιώς αποτελεί την πιο δυσεπίλυτη περίπτωση καθώς υπάρχουν μεγάλες αντιθέσεις μετόχων και στελεχών για την επόμενη ημέρα και την επιλογή ενός προσώπου κοινής αποδοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια για την εξεύρεση συναινετικής λύσης, προσπάθεια δύσκολη, δεδομένων των περιορισμένων χρονικών περιθωρίων και του κλίματος που αποτρέπει πολλούς από τους υποψηφίους.

Πηγές της Πειραιώς εμφανίζονται καθησυχαστικές και εκφράζουν την πεποίθησή τους ότι το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας η υπόθεση θα έχει λήξει θετικά. Σημειώνεται ότι η διοικητική αναταραχή στην Πειραιώς έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Ιανουάριο μετά την παραίτηση του τότε διευθύνοντος συμβούλου Ανθιμου Θωμόπουλου και έκτοτε η τράπεζα βρίσκεται με προσωρινό - μεταβατικό CEO.

Αντίθετα, συμφωνία φαίνεται πως υπάρχει για τη θέση του νέου προέδρου καθώς όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές συναινούν στο πρόσωπο του Γιώργου Χατζηνικολάου. Ο κ. Χατζηνικολάου έχει εργαστεί για μεγάλο διάστημα ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην ISDA (International Swaps and Derivatives Association) και σε μεγάλες ξένες τράπεζες, ενώ έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σημειώνεται ότι εκτός της Πειραιώς, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εκκρεμότητα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία για την εύρεση νέου προέδρου, καθώς και άλλων μελών του Δ.Σ., της Εθνικής Τράπεζας. Εδώ η διαδικασία προχωρεί ομαλά και είναι θέμα ημερών η επιλογή του νέου προέδρου.

Στελέχη τραπεζών σημειώνουν ότι οι διοικητικές αλλαγές πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα ώστε οι τράπεζες να μπορέσουν να επικεντρωθούν απερίσπαστες στις μεγάλες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, με βασικότερες τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και την προσέλκυση καταθέσεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.