ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Σε πόλεμο με τον εαυτό τους

Παιδάκια εκτός παιδικών σταθμών. Νοσοκομεία που θα μείνουν χωρίς προσωπικό. Λεφτά του κόσμου που επιστρέφουν σε πολύ πλούσιους επιχειρηματίες. Δικαστικό πραξικόπημα για την ανατροπή της κυβέρνησης. Άθλιοι δικαστές που έκριναν συνταγματικά τα μνημόνια και το μαύρο της ΕΡΤ και τόλμησαν τώρα να πουν όχι. Είμαστε σε ανοιχτό πόλεμο και πολλά, πολλά, άλλα.

Και όλα αυτά χωρίς ούτε καν να έχει διαβάσει κανείς το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ.

Ή μαζί μας ή εναντίον μας. Και προπαγάνδα δίχως όριο.

Ακόμα και τώρα ανερυθρίαστα παραμένουν στις επάλξεις του αντιμνημονιακού αγώνα. Οι άνθρωποι που ψήφισαν το 3ο και βαρύτερο μνημόνιο. Που διέλυσαν τις τράπεζες. Άλλα η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Οι άλλες κυβερνήσεις ήταν «προδότες» - «γερμανοτσολιάδες» υπογράφοντας μνημόνια ενώ αυτή ήρωες πατριώτες που έσωσαν την δημοκρατία από την ανατίναξη του κράτους, υπογράφοντας μνημόνιο. Ίχνος ντροπής.

Η οικονομία σε κώμα, οι τράπεζες σε καταστολή, οι επιχειρήσεις ασφυκτιούν, η ανεργία στο 25%, (στους νέους 50%), η φοροδιαφυγή θεριεύει και η κυβέρνηση πολεμά τη διαπλοκή, με σύμμαχο τον κ. Καλογρίτσα.

Χρόνια τώρα το ίδιο τροπάριο. Πόλεμος, μάχη, ξανά πόλεμος, ξανά μάχη και μετά άλλοι πόλεμοι και νέες μάχες. Και πάλι από την αρχή. Διχάζουμε και προχωράμε. Διαίρει και βασίλευε.

Το νέο, το τρίτο, μνημόνιο γρήγορα θα ολοκληρωθεί και η κυβέρνηση διαπραγματεύεται αυτά που διαπραγματευτικέ πέρυσι και είχαν διαπραγματευτεί και άλλοι πρόπερσι. Και ο χρόνος κυλά, με τη χώρα καθηλωμένη όταν είναι βέβαιο ότι αν πάμε σε τέταρτο μνημόνιο (που είναι το καλό σενάριο) και νέα μέτρα θα έρθουν, και νέες περικοπές στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, και κούρεμα καταθέσεων. Αλλά ποιος νοιάζεται το τι θα γίνει το 2018; Ότι και να γίνει κάποιοι άλλοι θα φταίνε.

Ασυδοσία με αφορμή την τάξη και την νομιμότητα. Ασφαλώς να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Αλλά αντί να καθορίσουν ένα ποσό για να αποκτήσουν οριστικές άδειες τα κανάλια που εκπέμπουν αποφασίστηκε να δοθούν τέσσερις άδειες. Γιατί τέσσερις; Γιατί έτσι λέει γνωμοδότησε το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας! Και τι ακριβώς είναι το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας; Αρες μάρες κουκουνάρες από την κυβέρνηση: δεν ξεχνάμε το μαύρο της ΕΡΤ, επίθεση στη ασυδοσία κλπ κλπ. Κάθε άλλη άποψη ήταν με τους καναλάρχες και τη διαπλοκή. Η μαζί μας ή εναντίον μας.

Και μετά με νύχια και με δόντια να πάρει άδεια ο κ. Καλογρίτσας, καταστρατηγώντας τους τραπεζικούς κανόνες και διοχετεύοντας δεκάδες εκατ. σε χρεοκοπημένη εταιρία. Και όταν η ΤτΕ αντέδρασε, ακριβώς την ίδια ημέρα που η κεντρική απέρριπτε την διοίκηση της Τράπεζας Αττικής και επέβαλε πάγωμα στις δανειοδοτήσεις, οι οικονομική αστυνομία έκανε έλεγχο στην εταιρία της συζύγου του διοικητή της ΤτΕ. Και μετά όταν η υπόθεση του ΣτΕ δεν πήγαινε καλά βγήκαν στη φόρα προσωπικές αμαρτίες δικαστή του ΣτΕ. Γιατί στον πόλεμο δεν υπάρχουν όρια.

Δυστυχώς πράγματι σε εξέλιξη βρίσκεται ένα είδος πολέμου. Άτομα που βρίσκονται σε πόλεμο με τον εαυτό τους και τις ιδεοληψίες τους. Και η ελπίδα για τη χώρα, μέρα με τη μέρα, σβήνει.

Ο Γιάννης Παπαδογιάννης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Τον περασμένο Νοέμβριο κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο «Από το Μεγάλο Πάρτι στη Χρεοκοπία – 1980-2015: Δημαγωγία και μοιραίες επιλογές» (Εκδόσεις Παπαδόπουλος).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.