ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Βολές κατά Σημίτη, Καστανίδη, Βενιζέλο, Σαμαρά

Τσοχατζόπουλος: «Κατασκευασμένα και ψεύτικα τα στοιχεία εις βάρος μου»

Κατασκευασμένα και ψεύτικα απολογούμενος, στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας ο Άκης Τσοχατζόπουλος, είπε ότι είναι τα στοιχεία που τον έφεραν αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες».

«Πέρασα μέσα από φωτιά και εμπόδια για να φτάσω εδώ που έφτασα και σας βεβαιώ ότι δεν έκανα τίποτα. Τίποτα δεν υπήρχε τίποτα εις βάρος μου. Μπορώ να κοιτάξω τον άλλο κατάματα και να του πω την άποψή μου» ανέφερε χαρακτηριστικά .

Για άλλη μία φορά ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επιχείρησε να βάλει στο κάδρο το ΚΥΣΕΑ που τα μέλη του αποφάσιζαν για την προμήθεια των εξοπλιστικών. «Δεν αποφασίζει ο υπουργός» και συνέχισε «εδώ δικάζεται η πολιτική ιστορία της Ελλάδας από το 1974 έως τώρα».

Κατά την απολογία του, πρόσθεσε ότι "με απόφαση του ΚΥΣΕΑ και σύμφωνη γνώμη του Κ. Σημίτη αποφασίστηκε η αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων και καταλήξανε σε νέα οπλικά συστήματα και 100.000 ένοπλους άνδρες. Φέραμε την
τεχνολογία στην Ελλάδα".

Χαρακτήρισε "ανίερη συμμαχία" τη συνεργασία Ευαγγ. Βενιζέλου - Αντ. Σαμαρά, η οποία -όπως είπε- τον οδήγησε στη φυλακή, ενώ στράφηκε και κατά πρώην συντρόφων του, κυρίως κατά του Κ Σημίτη χαρακτηρίζοντάς τον "ξεπερασμένο
και συντηρητικό, και του Χ. Καστανίδη, ο οποίος -κατά τον κατηγορούμενο- μεθόδευσε μαζί με πρώην σύμβουλό του και νυν εισαγγελικό λειτουργό τη δίωξη σε βάρος του για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, για την οποία καταδικάστηκε.

Αναφορά έκανε και στην οικογένειά του και κυρίως στη Βίκυ Σταμάτη. "Γιατί απέρριπταν συνεχώς τις αιτήσεις της γυναίκας μου για αποφυλάκιση; Και η κόρη μου έμεινε στη φυλακή για τρία χρόνια. Υπάρχουν αποφάσεις εγκλεισμού και εξόντωσης, από άποψης υγείας. Ο εγκλεισμός είναι η χειρίστη μορφή, είτε είναι φυλακή είτε είναι ψυχιατρείο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.