ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φέρνει εσωκομματικά προβλήματα το «ναι» στις τροπολογίες Παππά

Αυτό που ο Λοβέρδος βαφτίζει «νίκη», ο Βενιζέλος το λέει «λάθος»...

Μπορεί στη Δημοκρατική Συμπαράταξη να …πανηγυρίζουν για τα όσα ‘πέτυχαν’ με τη στάση τους στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, μετά το χθεσινό ‘ναι’ στις επίμαχες τροπολογίες του Νίκου Παππά όμως, δεν αποκλείεται να έρθει αντιμέτωπη με εσωκομματικά προβλήματα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι με τη θετική ψήφο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην ψηφοφορία επί της τροπολογίας που αναστέλλει το άρθρο 2Α (που ορίζει ότι οι άδειες θα είναι τέσσερις και ο διαγωνισμός διενεργείται από τη ΓΓ Ενημέρωσης), διαφωνεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ότι όλες οι απόψεις νομικών που συμβουλεύτηκαν συνέκλιναν στο ότι «δεν υπάρχει νομική διαφορά μεταξύ αναστολής και κατάργησης» του άρθρου, εξού και η θετική ψήφος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος όμως, έχει άλλη άποψη και πιθανότατα θα την εκφράσει και στην προγραμματισμένη για σήμερα τηλεοπτική του συνέντευξη, προκαλώντας "πονοκέφαλο" στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Επισήμως πάντως, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη που ζητούσε από την πρώτη στιγμή την κατάργηση των αντισυνταγματικών διατάξεων του νόμου Παππά και την πλήρη απόδοση στο Ε.Σ.Ρ. των αρμοδιοτήτων του, εκτιμούν -με πρώτο και καλύτερο τον Ανδρέα Λοβέρδο, που ήταν από τους πρωτεργάτες της σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ σ' αυτό το θέμα- ότι η πίεση και η επιμονή τους έφεραν αποτελέσματα, αφού το ‘μαύρο’ δεν πέρασε και οι ρυθμίσεις που αναγκάστηκε να φέρει η κυβέρνηση επαναφέρουν στο ΕΣΡ τον αποφασιστικό του ρόλο καταργώντας στην πράξη τις αντισυνταγματικές διατάξεις. Επί λέξει μάλιστα αναφέρουν ότι «με τις ρυθμίσεις που τον πιέσαμε να φέρει και τελικά έφερε (σ.σ. ο Νίκος Παππάς) στην ουσία ακυρώνει τον νόμο του».

Μετά την αποδοχή της πρότασης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μάλιστα, η «σύμφωνη γνώμη» του Ε.Σ.Ρ. να επεκταθεί σε όλα τα θέματα της αδειοδότησης, θεωρούν ότι ήταν η Δημοκρατική Συμπαράταξη που «πέτυχε» να ακυρωθούν τα σχέδια Τσίπρα – Παππά και να κατοχυρωθεί η Δημοκρατία και η πολυφωνία στην ενημέρωση.

Από τη στιγμή που απαιτείται σε όλα η σύμφωνη γνώμη του Ε.Σ.Ρ, δε, θέτουν μετ’ επιτάσεως πλέον το αίτημά τους να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια πραγματικά συνθετικής λύσης σ αυτό με πρόσωπα υψηλού κύρους. «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν μπορούν πια να συντηρούν τις ακρότητες και τα μικροκομματικά παιχνίδια», λένε, αποδίδοντας εκ των προτέρων τυχόν ναυάγιο στη συγκρότηση του ΕΣΡ στα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία και καλούν ουσιαστικά να αφήσουν τις διαφωνίες στην υπόθεση του ΕΣΡ και να ασχοληθούν με τα μείζονα και πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και της χώρας. «H Δημοκρατική Συμπαράταξη όταν μιλά για ‘ρύθμιση’ του τηλεοπτικού τοπίου, το εννοεί απόλυτα. Δεν αναζητά ούτε εφευρίσκει προσκόμματα προκειμένου να παραπέμψει το θέμα στις καλένδες», λένε, ζητώντας η ρύθμιση να γίνει με κανόνες από το ΕΣΡ και χωρίς δικαιολογίες που θα επιτρέψουν τη συνέχιση της ‘αυθαιρεσίας’ Παππά και της προσπάθειας ελέγχου της ενημέρωσης από την κυβέρνηση Σύριζα / ΑΝΕΛ.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Jontikis 18:30 04/11/2016

    Ας παει ο χοντρος στη ΝΔ Γιατι βασανιζει τους συντροφους του;Τι περιμενει λοιπον;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.