ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Δεν θα ανεχτούμε μειώσεις στην κυριαρχία της Κύπρου

Λαβρόφ: Όχι σε ασφυκτικές προθεσμίες για λύση του Κυπριακού

Μήνυμα πως η Ρωσία δεν θα δεχθεί ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και προθεσμίες στις συνομιλίες για το Κυπριακό έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Κάποιοι δεν θέλουν την επίλυση του Κυπριακού. Δεν δεχόμαστε τις προσπάθειες άσκησης πιέσεων έξωθεν ή τις προσπάθειες να οριστούν προθεσμίες» είπε ο Rώσος ΥΠΕΞ, υπογραμμίζοντας πως η Ρωσία στηρίζει λύση στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και πρέπει οι ελληνοκύπριοι και οι τουρκοκύπριοι να συμφωνήσουν και στα τρία βασικά ζητήματα που αφορούν στην κυριαρχία, το περιουσιακό και τις εγγυήσεις.

Στηρίζουμε τη συνεργασία Ρωσίας, Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκής Ένωσης για να τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της προσφώνησης του προς τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ με τον οποίο συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η συνεργασία δείχνει ότι οι τρεις μεγάλες δυνάμεις είναι η εγγύηση για τον κόσμο, είπε ο ΠτΔ.

Σε ότι αφορά το Κυπριακό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τη Ρωσία για τη στήριξη που παρέχει στην Κύπρο. Δεν θα ανεχτούμε μειώσεις στην κυριαρχία και στρατό κατοχής στην Κύπρο, τόνισε ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών.

Μετά το Προεδρικό Μέγαρο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας υποδέχθηκαν στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.