ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Με ρωτούν οι κόρες μου

Ρωτούν οι κόρες μου, η μητέρα τους είναι Βρετανίδα.

-Μπαμπά, τι πρέπει να κάνουμε;

-Πέρασα ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, εκπαιδευόμενος και εργαζόμενος στο "μεγάλο νησί”.

Έχω βιωματική εμπειρία από τις επιπτώσεις της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της "σιδηράς κυρίας” και των διαδόχων της, με χρονικό ορόσημο την μεγάλη απεργία των ανθρακωρύχων και την πανεθνική απεργία του 1985, και εντεύθεν.

Αργά αλλά σταθερά, αυτές οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές (ποτέ δεν κατάλαβα τι σχέση έχουν με την ελευθερία, ούτε γιατί αποκαλούνται έτσι) οδηγούν κατά εκατομμύρια, δεκάδες και εκατοντάδες εκατομμύρια, τους πολίτες του Πλανήτη στο ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ και την ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ.

Αυτά εκφράζει η έκβαση ΚΑΙ του Βρετανικού δημοψηφίσματος.

Το BREXIT αποκάλυψε τις από μακρού χρόνου υποβόσκουσες, επιδεινούμενες παθολογίες – ανωμαλίες του συστήματος… Μικροαστικός Βοναπαρτισμός στην υπηρεσία του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου!

Τί αποτέλεσμα θα έχει το BREXIT;!

Εθνικισμός, σωβινισμός, ξενοφοβία, χέρι-χέρι με λιτότητα για ΟΛΗ την Ευρώπη, αλλά και για τους ίδιους λόγους, για ΟΛΟ τον πλανήτη…

Περιουσίες θα χαθούν και περιουσίες θα αλλάξουν χέρια.

Πολιτικές καριέρες θα καταστραφούν και πολιτικές καριέρες θα ανθίσουν.

Η κοινωνικοοικονομική κατάσταση των λαών θα επιδεινωθεί.

Η πολιτική δημοκρατία θα εξασθενήσει ακόμα περισσότερο.

Κλείσιμο συνόρων και επιβολή μέτρων προστατευτισμού. Η συνταγή της καταστροφής!

Νέος Μεσαίωνας!

Η αποσύνθεση, διάλυση της Ευρώπης, η υποστροφή στον δεξιό και αριστερό εθνικισμό και ο εγκλωβισμός στον αναχρονιστικό, "τεχνητό" θεσμό του έθνους - κράτους μόνο τα χειρότερα δεινά επιφυλάσσει για τους λαούς της Ευρώπης αλλά και του Πλανήτη.

Επίταση των συγκρούσεων και ανταγωνισμών, παγκόσμιος εμπορικός και συναλλαγματικός πόλεμος, πολεμικές συγκρούσεις, τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, πυρηνικός αρμαγεδών…

Θεωρώ ότι το δημοψήφισμα γενικά συνιστά αντιδημοκρατική και αντιεπιστημονική κοινωνική και πολιτική άσκηση.

Θέλω να γνωρίζουμε το όλο πλαίσιο πολιτικής στο οποίο εντάσσεται συγκεκριμένη επιμέρους πρόταση. Επί του συνολικού πλαισίου πρέπει να καλούμεθα για να αποφασίσουμε.

Θέλω να μπορούμε να συζητάμε αναλυτικά και διεξοδικά για όλα όσα μας απασχολούν και μας αφορούν.
Μεγάλα: ποιός κυβερνάει και πώς;! (εκλογικός νόμος, συνταγματική αναθεώρηση, περιβάλλον, διατροφή, υγεία, παιδεία, πρόνοια)

Μικρά: απλά και όλα...καθημερινά...

Ο πλανητικός άνθρωπος - πολίτης έχει εξωθηθεί στο έσχατο σημείο προσωπικής, κοινωνικής και πολιτικής απαξίωσης και εξευτελισμού!

Καλούμεθα να διαλέξουμε ανάμεσα στο φρικτό και το απαίσιο...!
Οι συνθήκες της Ρώμης, ως κορύφωση των διεργασιών από την λήξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για ευρωπαϊκή ενοποίηση και έτσι ελαχιστοποίηση έως εξάλειψη νέου αιματηρού πολέμου.

Τα τελευταία χρόνια η πολιτική σκληρής λιτότητας οδήγησε τους Ευρωπαίους πολίτες σε απελπισία.

Πτωχευμένοι λαοί,

Χρεοκοπημένες πολιτικές,

Αναξιόπιστοι και απαξιωμένοι πολιτικοί...

Η στροφή στην άκρα δεξιά, λύση που θεωρούν οι λαοί ότι ενδείκνυται στις παρούσες συνθήκες, πηγάζει από την ίδια την απελπισία τους και αποδεικνύεται εφιαλτικά απελπιστική…

Δεν ξηλώνουμε το πουλόβερ της Ευρωπαϊκής ενοποίησης για να ξεκινήσουμε μετά, πάλι από την αρχή!
Αφετηρία μας είναι ό,τι καλύτερο και ευνοϊκότερο διαπιστώνουμε στις παρούσες συνθήκες.

Οι μεγάλες ιδέες βλαστάνουν στο εύφορο χώμα τής βαθιάς γνώσης των πραγματικών ανθρώπινων αναγκών!

Η Επιστήμη είναι ΜΙΑ, ενιαία, αδιαίρετη και Οικουμενική , συνεπώς Πανανθρώπινη…

Κάνουμε για τους συνανθρώπους μας ό,τι είναι αναγκαίο και όχι ό,τι θεωρείται εφικτό!

Απορρίπτουμε την παγίδα της διλημματικής επιλογής ανάμεσα στο φρικτό δυνάστη, "έθνος - κράτος" και τον απαίσιο δυνάστη, απάνθρωπη, απολυταρχική, αντιδημοκρατική, αντιπολιτική, αντικοινωνική, φιλοπόλεμη Ευρώπη.

Η λύση βρίσκεται στη συγκρότηση ενός Πανευρωπαϊκού Δημοκρατικού Πολιτικού κινήματος, με επιδίωξη την άμεση πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης, ενίσχυση, διεύρυνση και εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών και ταυτόχρονη κατάργηση - απαλλαγή από όλους τους μη εκλεγμένους γραφειοκρατικούς - τεχνοκρατικούς ευρωπαϊκούς και «εθνοκρατικούς» «θεσμούς».

Αγωνιζόμαστε και θριαμβεύουμε στην υπηρεσία των αρχών και αξιών μας προς όφελος ολόκληρης της ανθρωπότητας!

Πρέπει, οφείλουμε να κερδίσουμε τη μάχη για την πανηπειρωτική, σε πρώτη φάση, Δημοκρατία!
Στη μάχη αυτή, οφείλουμε να κερδίσουμε, με τον πλέον καταλυτικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο, τη μάχη των ιδεών.

Οι εχθροί της Δημοκρατίας θα επιχειρήσουν να μας στερήσουν τα πάντα, ακόμα και τη ζωή μας. Τα μόνα που δεν μπορούν μα μας στερήσουν, είναι οι γνώσεις μας και η αξιοπρέπειά μας.

Με αυτά τα όπλα θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να νικήσουμε.
Μορφώνοντας τους λαούς, πυκνώνουμε τις τάξεις μας, γινόμαστε η κυρίαρχη πλειοψηφία.

Το πλαίσιο συνεργασίας των λαών προσδιορίζεται και διέπεται από την ταυτόχρονη συνύπαρξη στο κίνημά μας:

Ευρύτατα συλλογικός νόμος

Ευρύτατα δημοκρατική τάξη

Επιστημονικός συντονισμός

Πανανθρώπινη αλληλεγγύη.

Όλη η εξουσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!

7 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ποιος φορεας υπαρχει που θα προσπαθησει να υλοποιησει μια τετοια προτασει;

  2. Τέλειος γιατρος! Τέλειος άνθρωπος με πολλές γνώσεις σε πολλά θέματα. Αν εσείς που μιλάτε απαξιωτικά γι αυτόν πιστεύεται πως εμείς που τον έχουμε «ψηλά» θα σας ακολουθήσουμε κάνετε λάθος!

  3. Ίσως δεν είμαι τόσο γρήγορη στο μυαλό μου άρεσαν πάρα πολύ αυτά που γράφει ο κύριος Γεωργακόπουλος αλλά δεν κατάλαβα τι εννοεί τι γίνεται δηλαδή τι κάνει ακριβώς τι συμβαίνει

  4. Εξαιρετική ανάλυση, πολύπλευρη που εισέρχεται στην καρδιά του προβλήματος χωρίς, όμως, να μένει μόνο σε διαπιστώσεις, αλλά προτείνει λύσεις εφικτές και ρεαλιστικές. Φανερώνει επιστημοσύνη, ευρύτητα πνεύματος, αλλά και βαθιά ανθρώπινο ήθος που τόσο χρειαζόμαστε σήμερα. Συγχαρητήρια στον κ. Γεωργόπουλο και είμαι σίγουρος ότι δεν τον αγγίζουν η ύβρις και η μικροψυχία των κακοπροαίρετων ανθρώπων.

  5. Ο Χρήστος ο Γεωργόπουλος δεν είναι είναι μόνο ένας κορυφαίος επιστήμονας, δεν είναι μόνο ένας σπάνιος γιατρός, δεν είναι μόνο ένας εξαιρετικός επαγγελματίας. Είναι και ένας σκεπτόμενος άνθρωπος. Αυτό ξενίζει κάποιους γιατί δε συνηθίζεται. Θέλω να τον συγχαρώ και να παρατηρήσω ότι κάποιοι συμπολίτες μας αρπάζουν κάθε διαθέσιμη ευκαιρία για να ποτίσουν τους τόπους δημόσιας συζήτησης με οργή, που θα έπρεπε να κατευθύνεται αλλού. Ή μήπως τους ενοχλεί η διαφορετική άποψη; (η πολιτική παθολογία της της σύγχρονης κοινωνίας)
    Έχω σχετιστεί με τον Χρήστο ως συνεργάτης του, ασθενής του και τελικά φίλος του. Δε μπορεί κανείς να μου αλλάξει τη γνώμη για αυτόν. Συμβουλεύω τους κακοπροαίρετους να είναι πιο σεμνοί όταν εκφράζονται δημοσίως με άκομψο- η ηπιότερη λέξη που βρήκα- τρόπο για ανθρώπους που έχουν ιστορία.

  6. Υποκλινομαι στον ανθρωπο Γεωργοπουλο, υποκλινομαι στον επιστημονα Γεωργοπουλο, υποκλινομαι στον οραματιστη Γεωργοπουλο, υποκλινομαι στον μαχητη Γεωργοπουλο!!!! Παντα θα υποκλινομαι σε σας!!!!

  7. Αυτα πες τα σε αυτους που δεν σε ξερουν απληστε μεγαλοαστε του κεφαλαριου

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.