ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΛ.ΑΣ προειδοποιεί

Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες!

Βίντεο της Ελληνικής Αστυνομίας δίνει ειδικές συμβουλές για να μην εξαπατηθούν οι πολίτες.

Η απάντηση σε ένα απλό τηλεφώνημα, μπορεί να σας κοστίσει ακριβά. Τα περισσότερα θύματα περιγράφουν ότι απλά δέχονται μια κλήση στο κινητό τους, απαντούν και μετά από μερικά δευτερόλεπτα ακούν ένα ηχογραφημένο μήνυμα που τους ευχαριστεί.  Εν τω μεταξύ έχουν χρεωθεί με αρκετά ευρώ...

Οι καταγγελίες ήταν αρκετές στην αστυνομία, η οποία ανάρτησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεo που αποσκοπεί στην ενημέρωση των πολιτών για την προστασία τους από τηλεφωνικές απάτες. Το συγκεκριμένο βίντεο ξεκινάει με την επισήμανση «κάποια τηλεφωνήματα κοστίζουν ακριβά» και περιλαμβάνει υποτιθέμενη συνομιλία ηλικιωμένης γυναίκας με άγνωστο άτομο, που δηλώνει αστυνομικός και ζητάει δήθεν 10.000 ευρώ για να βοηθήσει τον γιο της, που σκότωσε σε τροχαίο ένα παιδί, προκειμένου να μην πάει φυλακή.

Ένας από τους αστυνομικούς της θεατρικής ομάδας εμφανίζεται στο βίντεο και τονίζει: «Σας λέει ψέματα. Μην τον πιστέψετε. Είναι απάτη. Κάποιοι τηλεφωνούν για να αποσπάσουν χρήματα. Να σας εξαπατήσουν. Προσποιούνται αστυνομικούς ή άλλους κρατικούς λειτουργούς. Πολλές φορές προσποιούνται ότι είναι το ίδιο σας το παιδί. Μην τους πιστέψετε. Ενημερώστε αμέσως την Αστυνομία. Καλέστε το 100».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.