ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Προσχεδιασμένη η επίθεση στο ΚΚΕ»

Σ. Πουλικόγιαννης: Η Χρυσή Αυγή τα είχε καλά με τους εργολάβους στα Ναυπηγεία

Για δεύτερη μέρα συνέχισε την κατάθεσή του στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλων Σωτήρης Πουλικόγιαννης.

«Μου είπε εργαζόμενος στα Ναυπηγεία που γράφτηκε στο Σωματείο της Χρυσής Αυγής ''Σωτήρη εγώ δεν έχω πρόβλημα μαζί σου αλλά αυτοί μου είπαν πως θα βρω δουλειά γιατί τα έχουν καλά με τους εργολάβους..Για αυτό το Σωματείο της Χρυσής Αυγής το λέμε δουλεμπορικό''» κατέθεσε στην δίκη της Χρυσής Αυγής ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης για την επίθεση σε βάρος αφισοκολλητών του ΚΚΕ, στο Πέραμα στις 12 Σεπτεμβρίου 2013.

Ο κ. Πουλικόγιαννης απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρθηκε και στον Παύλο Φύσσα ο οποίος «ήταν ένα τρομερό παιδί». 'Οπως είπε τον γνώριζε καθώς ο μουσικός είχε δουλέψει στα Ναυπηγεία και ήταν μέλος του Συνδικάτου : «Δυστυχώς είχε δουλέψει με κάποιους από αυτούς που εμπλέκονται στην δολοφονία του..ήταν ένα τρομερό παιδί και στην δουλειά και στις παρέες. Δεν δημιουργούσε προβλήματα, ήταν γελαστός ,είχε κοινωνική ευαισθησία, χιούμορ, σκάρωνε στιχάκια και στην δουλειά επάνω».

Σύμφωνα με όσα είπε ο συνδικαλιστής του ΚΚΕ , η επίθεση που είχαν δεχθεί από την ομάδα των Χρυσαυγιτών ήταν ένα σχέδιο που υπήρχε για το οποίο «έγινε προετοιμασία και υπήρχε ετοιμότητα , ενώ για την υλοποίηση του απαιτείται εκπαίδευση».

Αναφερόμενος στα ειδικά κατασκευασμένα στυλιάρια με τα οποία τους επιτέθηκαν οι χρυσαυγίτες ο κ. Πουλικόγιαννης είπε «αυτά τα εργαλεία εγώ τα χαρακτηρίζω φονικά ,με προορισμό να κάνουν ζημιά είτε σε
άψυχα είτε σε έμψυχα. Όταν σηκώνεται ένα τέτοιο εργαλείο και πέφτει στο κεφάλι αφαιρεί ζωή».

Λίγο αργότερα ο μάρτυρας κλήθηκε από την υπεράσπιση να εξηγήσει γιατί κατά την γνώμη του κάποιοι από τους δράστες της επίθεσης σε βάρος τους είχαν καλυμμένα χαρακτηριστικά φορώντας κράνη μηχανών ενώ άλλοι παρέμεναν αναγνωρίσιμοι. Ο κ. Πουλικόγιαννης απάντησε: «τα κράνη δεν είναι για κάλυψη. Τα κράνη είναι ρόλος μέσα στην επίθεση. Είναι η ομάδα που αν χρειαστεί να μπει και να μην κινδυνεύσουν αν πρέπει να συνεχίσουν την επίθεση..Ο καλός σχεδιασμός τα προβλέπει όλα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και κατά τη σημερινή από την συνεδρίαση δεν έλειψαν αντιπαραθέσεις μεταξύ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής και Υπεράσπισης, προκαλώντας εκνευρισμό στην Έδρα με την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη να κάνει παρατηρήσεις .

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.