ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Σκέψεις με αφορμή μια πρωινή εκπομπή…

Ήταν 25η Μαρτίου, πρωί. Οι τηλεοπτικές εκπομπές ασχολούνταν με δύο βασικά ζητήματα: Την εθνική επέτειο της εξέγερσης κατά των Τούρκων και την σύνοδο των 27 στη Ρώμη. Οι σκέψεις ήρθαν αυθόρμητα!

Σε ότι αφορά το πρώτο ιστορικό γεγονός, πέρασαν πολλά χρόνια για να γίνει πλήρως αντιληπτό ότι δεν ξεσηκώθηκαν όλοι οι Έλληνες κατά του Οθωμανικού ζυγού. Υπήρχαν και οι συνεργάτες των κατακτητών και οι «ουδέτεροι». Πολλοί είναι αυτοί που αποκήρυξαν την επανάσταση, ορισμένοι πολέμησαν κατά των εξεγερμένων Ελλήνων. Στη συνέχεια, όλοι το ξέρουμε, μεγάλο μέρος των πρωτεργατών της επανάστασης φυλακίστηκε, διώχθηκε, συκοφαντήθηκε και κάποια στιγμή αποκαταστάθηκε… Πολλοί από τους συνεργάτες των Τούρκων, απλά κατάφεραν να επιβιώσουν και να αναρριχηθούν σε «θέσεις ευθύνης»… Η ιστορία αυτή επαναλήφθηκε και με την Γερμανική κατοχή, την αντίσταση, την απελευθέρωση και όσα ακολούθησαν.

Σε ότι αφορά την Σύνοδο των 27 στη Ρώμη, οι σκέψεις είναι πιο σύνθετες:

-Εμείς είμαστε σαφώς με την Ευρώπη, αλλά έχουμε την απορία αν η Ευρώπη είναι μαζί μας…

-Εμείς είμαστε σαφώς υποστηρικτές των ευρωπαϊκών κατακτήσεων, αλλά δεν καταλαβαίνουμε γιατί κάποιοι θέλουν να μας εξαιρέσουν από αυτό το «ευρωπαϊκό κεκτημένο».

-Ξέρουμε ότι η Ευρώπη είναι ενιαία, αλλά ακούμε για «πολλές ταχύτητες» και υποθέτουμε ότι σε αυτή την περίπτωση εμείς θα κινηθούμε κάπου μεταξύ 1ης και όπισθεν…

-Υπάρχουν βέβαια και τα κοινά σημεία: Και τότε και τώρα μας έδιναν δάνεια… Απλά για την ιστορία να θυμηθούμε ότι στις 26 Ιανουαρίου 1824, συμφωνήθηκε δάνειο 800.000 λιρών με τον οίκο Λόφναν στο Λονδίνο με τόκο 5%, προμήθεια 3%, ασφάλιστρα 1,5% και περίοδο αποπληρωμής 36 χρόνια. Ως εγγύηση για την αποπληρωμή του δανείου τέθηκαν από ελληνικής πλευράς τα δημόσια κτήματα και όλα τα δημόσια έσοδα.

Όμως, το ποσό που έφθασε στην επαναστατική διοίκηση ήταν μόλις 298.000 λίρες, αφού το παραχωρούμενο δάνειο είχε οριστεί στο 59% του ονομαστικού (472.000 λίρες) και από αυτό παρακρατήθηκαν 80.000 ως προκαταβολή τόκων δύο ετών, 16.000 για χρεολύσια, 2.000 ως προμήθεια και άλλες δαπάνες…

Βεβαίως, ακόμη και με αυτό τον τρόπο η νεαρή τότε ελληνική πολιτεία, πέτυχε την ανεξαρτησία της, αναπτύχθηκε, μεγάλωσε και σιγά-σιγά έγινε ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας.

Σήμερα όλοι προβληματιζόμαστε για το που πάει η Ευρώπη και τι πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Σε μια Ευρώπη που οι ακροδεξιές δυνάμεις «σηκώνουν κεφάλι», η απάντηση δεν μπορεί να βρίσκεται στο ότι «ευτυχώς νίκησε ο Ρούτε στην Ολλανδία και όχι ο Βίλντερς»… Όσοι αρκούνται σε αυτό, λειτουργούν αμυντικά, δεν μπορούν να αντιληφθούν τις κοινωνικές φυγόκεντρες δυνάμεις που αναπτύσσονται, δεν δίνουν όραμα σε ένα Ευρωπαϊκό σχέδιο που δοκιμάζεται πολλαπλώς. Η λύση δεν είναι οι πολλές ταχύτητες, αλλά η επαναφορά στις βασικές αρχές της ευρωπαϊκής ενοποίησης, στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και στην οικοδόμηση μιας κοινότητας με αυξημένα δικαιώματα των λαών που την συναποτελούν.

Στη χώρα μας υπάρχει μια διπλή πρόκληση: Από τη μια η  διαπραγμάτευση που συναρτάται με τη δεύτερη αξιολόγηση και από την άλλη η συνολική πορεία της κυβέρνησης.

Σε ότι αφορά την αξιολόγηση, όλα δείχνουν ότι σύντομα θα έχει κλείσει. Η ελληνική πλευρά διεκδικεί τα υφεσιακά μέτρα να αντισταθμίζονται από ελαφρύνσεις με τρόπο ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι δημοσιονομικά ουδέτερο. Βεβαίως υπάρχει το ερώτημα σε σχέση με τις πιέσεις των δανειστών: Αφού τα Μνημόνια επιβλήθηκαν για δημοσιονομικούς λόγους (το χρέος) τι νόημα έχει αυτή η συνθήκη  που δεν παράγει δημοσιονομικό αποτέλεσμα; Εδώ θα συμφωνήσω με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Αριστείδη  Μπαλτά ο οποίος επισημαίνει σε άρθρο του στην ΑΥΓΗ ότι «τα Μνημόνια δεν είχαν ποτέ τον χαρακτήρα μιας πολιτικά αδιάφορης δανειοδότησης. Αυτά συνοδεύονταν εξ αρχής από μια κατ’ ουσίαν ανεξέλεγκτη πολιτική επιτροπεία προικισμένη με τη δυνατότητα να διευρύνει τα πεδία παρέμβασής της πολύ πέρα από τα δημοσιονομικά».

Είναι σαφές ότι απλά επιδιώκουν να «στριμώξουν» πολιτικά την κυβέρνηση, να την εμφανίσουν ανακόλουθη σε σχέση με δεσμεύσεις της, να την αποκόψουν από κοινωνικές ομάδες οι οποίες παραδοσιακά στήριζαν τα κόμματα που την συναποτελούν και ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ.  Είναι σαφές ότι κεντρική επιδίωξη των διεθνών συντηρητικών κύκλων για την Ελλάδα είναι το ότι η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί το γρηγορότερο και κατά το δυνατόν τιμωρητικά.

Το ερώτημα είναι τι κάνουμε εμείς; Έχουμε εξαντλήσει τις δυνατότητες μας; Είμαστε σε θέση να εμπνεύσουμε τον ελληνικό λαό;  Και πολύ περισσότερο, κινδυνεύουμε να αφομοιωθούμε και να εξελιχθούμε σε μια κυβέρνηση συντηρητικής διαχείρισης;

Είναι σαφές πως όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Όσο δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στις γραμμές μας η μικρή και ή μεγαλύτερη ιδιοτέλεια, ο διαγκωνισμός για θέσεις εξουσίας, η διακριτική μεταχείριση των πολιτών, η αδιαφορία για νόμιμα και ηθικά αιτήματα, οι προσωπικές πολιτικές και ιδιαίτερα η κάθε είδους διαφθορά,  τότε η κυβέρνηση αυτή και οι δυνάμεις που την συναποτελούν θα είναι αυτές που θα κυριαρχούν πολιτικά και ηθικά στη χώρα μας.

Είναι επίσης σαφές ότι αν  τέτοια φαινόμενα δεν αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά, τότε η αφομοίωση θα έχει συντελεστεί... Εμείς δεν αγωνιστήκαμε τόσα χρόνια, ούτε ο λαός μας στήριξε για να ενταχθούμε σε ένα  οποιοδήποτε σύστημα διακυβέρνησης-κατανομής εξουσιών γινόμενοι κληρονόμοι του ενός πόλου του δικομματισμού.

Όμως αυτές οι ανησυχίες απέχουν παρασάγγας από όσα επιδιώκουν να μας προσάψουν τα παπαγαλάκια του παλαιού συστήματος. Αυτοί που δεν έχουν ακόμα απαντήσει αν και πότε θα πληρώσουν τα χρεωστούμενα των κομμάτων τους στις τράπεζες, μας κατηγορούν ότι έχουμε «στεγνώσει» από ρευστότητα την αγορά… Αυτοί που πάντα επεδίωκαν να ελέγχουν ασφυκτικά τη δικαιοσύνη, μας κατηγορούν για παρεμβάσεις… Αυτοί που σε μεγάλο βαθμό προέρχονται από τις ίδιες πολιτικές και επιχειρηματικές οικογένειες, μας κατηγορούν για νεποτισμό… Αυτοί που βρίσκονται σε πολλές «λίστες» και ελέγχονται από τη δικαιοσύνη, ψάχνουν αγωνιωδώς να βρουν οτιδήποτε μπορεί να κηλιδώσει την «ηθική υπεροχή της αριστεράς».

Όλα εξαρτώνται από εμάς. Μέχρι τις επόμενες εκλογές, το 2019, χρειάζονται περισσότερες και πιο ουσιαστικές τομές οι οποίες θα αποτυπώνουν τα ριζοσπαστικά και προοδευτικά χαρακτηριστικά της κυβέρνησης: Η συνταγματική αναθεώρηση, η διοικητική μεταρρύθμιση, οι αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,  ο στρατηγικός αναπτυξιακός σχεδιασμός, οι βαθιές αλλαγές στην Παιδεία, την Υγεία και πολλά άλλα τα οποία θα αποτυπώνονται στη καθημερινότητα των πολιτών.

* Ο Γιάννης Μπαλάφας είναι Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Αθήνας

7 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. A propo Μπαλαμούτη (sic!), περιμένουμε τα αποτελέσματα ελέγχου του πόθεν το αίσχος των μελών της ¨αγίας» οικογένειας του Κούλη.

 2. Μπαλάφα, μέχρι και την προανακριτική ειδική επιτροπή για δίωξη στον Παπαντωνίου για το θεαθήναι την κάνετε.
  Κανένας νοήμονας πολίτης δεν εμπιστεύεται τα βολεμένα στο κυνόβιο σούργελα να λειτουργήσουν σαν εισαγγελείς.
  Αν θέλατε να αποδοθεί δικαιοσύνη, απλά θα ψηφίζατε την άρση ασυλίας του για να δικαστεί από τους δικαστές.
  ΥΓ. Προς ΝΔουλο-θύματα : Υπάρχει και ο Παπαγγελόπουλος που καθαρίζει τις υποθέσεις της περιόδου του Βούδα της Ραφήνας, για τους νοήμονες !!

 3. Τα πολιτικά στηρίγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι δύο πρώην υπουργοί της Δεξιάς της περιόδου 2004-2009. Ο ένας, αρχηγός του κόμματος των ακροδεξιών ψεκασμένων, εξασφαλίζει στην κυβέρνηση κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ανταμείφτηκε γι αυτό με το καίριο ΥΠΕΘΑ. Ο άλλος, πρώτος τη τάξει υπουργός του ακούραστου πρώην ΠΘ, ανταμείφθηκε με το θώκο του ΠτΔ. Αν ένας από τους δύο δεξιούς πρώην υπουργούς παραιτηθεί από το αξίωμά του, η «αριστερή» κυβέρνηση θεσμικά θα πέσει. Από την άλλη όμως, στη σημερινή Ελλάδα, το να συμβεί κάτι τέτοιο αγγίζει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Έχοντας τα παραπάνω υπόψη, κατανοεί κανείς ευκολότερα γιατί ο συντάκτης του ανερμάτιστου άρθρου εμπαίζει τους αναγνώστες του, ηθικολογώντας στρογγυλοκαθισμένος στο υπουργικό του οφίκιο…

 4. Failed state παρέδωσαν οι ΣημιτοΠαπαντωΚαρΑλογομούρηδες.

  Οι ΣημιτοΚαραμανλοΠαπανδρεοΠαπαδημοΣαχλαμαροΒενιζελοΚοτζαμπάσηδες άφησαν χρεοκοπημένη την χώρα με 320 δις € εμφανές χρέος + αφανές + 85 δις TARGET-2 + ιδιωτικό + χρεοκοπημένες τράπεζες με αναβαλόμενο φόρο ως «κεφάλαια» και τους πολίτες σε υπαρξιακό αδιέξοδο και μετανάστες, εφάρμοσαν την τρομοκρατία των μαζών, τον κοινωνικό αυτοματισμό, την θεωρία των δύο άκρων, την μηδενική ανοχή στους πρόσφυγες για να απενοχοποιήσουν και να συγκαλύψουν τους Λισταρχοκατσαπλιάδες της ΚΑΣΤΑΣ εξουσιών («πολιτικοί», «δικαστές», κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες, χρηματιστοτραπεζητοκατσαπλιάδες) που χρεοκόπησαν την χώρα και οδήγησαν σε γενοκτονία και υπαρξιακό αδιέξοδο τους δύσμοιρους ιθαγενείς !!

  Προσωπικά βλέπω ότι οι ΣΑΝΕΛ αποτελούν τους χρησιμότατους ηλίθιους της ΚΑΣΤΑΣ των δημαγωγών-λησταρχοκατσαπλιάδων που εφαρμόζουν τον μαφιόζικο νόμο της ΟΜΕΡΤΑ, αφού τα υβρίδια της νεποτιστικής νομενκλατούρας (κρατικοδίαιτοι δημαγωγονταβατζηδοχρηματιστοτραπεζητοκατσαπλιάδες και γιουσουφάκια τους) που χρεοκόπησαν την χώρα, πληβειοποίησαν βίαια τους δύσμοιρους ιθαγενείς και τους οδήγησαν σε υπαρξιακό αδιέξοδο, απολαμβάνουν τα ληστεφθέντα (έχοντας τα παρκαρισμένα σε φορολογικούς παραδείσους) απολαμβάνοντας την ασυλία που τους προσφέρει η μαφιόζικη οργάνωση (ΝΔουλοπασοκοκική στρούγκα) της οποίας είναι μέλη και υπηρέτες.
  Έχουν το θράσος να κατακρίνουν αυτούς που διαχειρίζονται την σαλαμοποίηση-πληβειοποίηση (ενδεχομένως με παραλείψεις και λάθη «αυταπάτης») που αυτοί με τις «πολιτικές» τους δημιούργησαν !!
  Τέλος του καταναλωτικού μοντέλου μεγέθυνσης (και ΟΧΙ ανάπτυξης, όπως το αποκαλούσαν οι ΣημιτοΠαπαντωνιοΚαραμανλοΑλογομούρηδες) της οικονομίας με δανεικά (εγγυημένα από το δημόσιο) για φρου φρου και αρώματα, φεσώνοντας τα στο δημόσιο χρέος !

  Μοιραίοι, μαφιόζοι και αδίστακτοι !! Ο Κούλης (enfant gâté των διαπλεκόμενων ΝταβατζηδοΚοτζαμπάσηδων) που απέλυε αδιακρίτως όποιον του υπαγόρευαν, σήμερα προβάλλεται από το κατεστημένο ως Σωτήρας ! Uncroiyable mais vraie !!
  Οι φιλελεύθεροι απεχθανόμαστε ΚΑΘΕ δικτάτορα και κάθε μορφής δικτατορία (π.χ. των αγορών) !!
  Ο Κούλης είναι ένα νεποτιστικό αναρριχητικό υβρίδιο της μαφιόζικης ΚΑΣΤΑΣ των αριβιστών δημαγωγών που το αβαντάρουν οι νταβατζήδες !!
  Οι ΣημιτοΠαπαντωνιοΚαραμανλοΑλογομούρηδες, Νονοί της ΚΑΣΤΑΣ των μαφιόζων κομματοδημαγωγών σε αγαστή συνεργασία με τους χρηματιστοτραπεζητοκατσαπλιάδες, εν γνώσει τους, εκποιήσαν την χώρα και οδήγησαν σε υπαρξιακό αδιέξοδο και γενοκτονία τους πληβειοποιημένους ιθαγενείς.
  Οι ΣημιτοΚαραμανλοΠαπανδρεοΠαπαδημοΣαχλαμαροΒενιζελοΚοτζαμπάσηδες άφησαν χρεοκοπημένη την χώρα με 320 δις € εμφανές χρέος + αφανές + TARGET-2 + ιδιωτικό και τους πολίτες σε υπαρξιακό αδιέξοδο και μετανάστες !
  Σαλαμοποίηση της πληβειοποίησης των δύσμοιρων ιθαγενών συντελείται από το 2010. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός εάν θέλουμε ως κοινωνία να επιστρέψουμε στην δεκαετία του 1960 !
  Για τους νοήμονες και ορθολογιστές (Η καλύτερη ανάλυση για την Ευρωζώνη και το μέλλον του ευρώ):
  http://www.anoixtoparathyro.gr/%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%B6%CF%8E%CE%BD%CE%B7-%CE%BA%CE%B1/

 5. «Είναι σαφές πως όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.»
  Δυστυχώς, καθημερινά αποδεικνύετ-αι (ε) ότι είστε οι χρησιμότεροι ηλίθιοι Τροϊικανών εσωτερικού και εξωτερικού !
  Συνεχίζετε την γνωστή μέθοδο (που επιβλήθηκε στους ΠαπανδρεοΣαμαροΒενιζελοΚοτζαμπάσηδες από τους δανειστές) της σαλαμοποίησης της πληβειοποίησης των δύσμοιρων ιθαγενών, διανθίζοντας την με grotesca naif αριστερίστικους βερμπαλισμούς .
  Έχετε αφήσει ανεξέλεγκτους τους ποινικούς (κοινούς εγκληματίες, νταβατζήδες, φορείς εξουσιών) να τρομοκρατούν τους πολίτες παντοιοτρόπως (οι υποτιθέμενες «δικαστικές» – «εισαγγελικές» αποφάσεις-διώξεις παραπέμπουν σε αποφάσεις Νονών μαφιόζικων οργανώσεων της ΚΑΣΤΑΣ της ΟΜΕΡΤΑ)!
  Οι νταβατζήδες (των ΣαμαροΒενιζελοΚουλών) σας αποδομούν πολιτικά-ηθικά καθημερινά και δεν μπορείτε να επιβάλλετε (μέσω ΕΣΡ-βολεμένων κομματικών θρεφταριών σας) ούτε την διεξαγωγή ενός πλειοδοτικού διαγωνισμού για την απόκτηση νόμιμων αδειών παρόχων περιεχομένου.
  Τα ελάχιστα θετικά που υλοποιείτε, κονιορτοποιούνται από τους νταβατζήδες και τα κάθε λογής «χλωρίδας και πανίδας» γιουσουφάκια τους (πασών ).
  Κάθε εμφάνιση Σας (εννοώ της πλειοψηφίας των βολεμένων με τις ψήφους μας) προκαλεί την νοημοσύνη μας !
  Μοιραίοι, οπορτουνιστές, αδίστακτοι και συνεχιστές του μαφιόζικου δόγματος της ΟΜΕΡΤΑ των μελών της βολεμένης ΚΑΣΤΑΣ (η υπόθεση Βατοπεδίου αποκάλυψε τον «πολιτικό» και ηθικό οπορτουνισμό Σας) !
  P.S. Επειδή η απογοήτευση που αισθάνονται οι ανιδιοτελείς πολίτες που πίστεψαν σε υποσχέσεις ισονομίας, ισοπολιτείας, αξιοκρατίας, απόδοσης δικαιοσύνης αποδεικνύεται και επιβεβαιώνεται από την πλήρη απάθεια των πολιτών (40%-50% αναποφάσιστοι) έναντι των μαφιόζων της ΚΑΣΤΑΣ της ΟΜΕΡΤΑ, περιμένουμε από τους δημοσιογράφους να είστε αμείλικτοι με τους δημαγωγούς (κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενους) γιατί έχουν χάσει την επαφή με την μη βιώσιμη κοινωνική πραγματικότητα που δημιούργησαν, οι πρώην εθνικοφρονοθρησκοπατριδοκάπηλοι ΝΔουλοπασοκοΛισταρχοΚατσαπλιάδες κοτζαμπάσηδες και οι μαθητευόμενοι αρουραίοι που τους διαδέχτηκαν.
  Οι μαφιόζοι της δημαγωγικής ΚΑΣΤΑΣ της ΟΜΕΡΤΑ παραμένουν στο απυρόβλητο και έμμεσα συνεχίζουν να απολαμβάνουν ποινική και αστική ασυλία ελέω «ιδιότητας».
  Οι επιλογές-τοποθετήσεις κομματικών σούργελων σε επιτελικές θέσεις (τύπου Καρανίκα και Λολίτας στο γραφείο Θεσ/νίκης Σχοινά).
  Το φαινόμενο της κοινωνίας ανθρωποειδών έχει «εδραιωθεί».
  Τα όργανα τάξης αποσπασμένα για την φύλαξη της Λολίτας (+20 στο «υπουργείο» Β.Ε) και των λοιπών κρατικοδίαιτων μαφιόζων και βολεμένων στο κυνόβιο ενώ Οι πολίτες καθημερινά ληστεύονται, δολοφονούνται από εγκληματίες που δρουν ανεξέλεγκτα αφού η απόδοση δικαιοσύνης λόγω νόμων και αρνησιδικίας δεν εφαρμόζεται.
  Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μαφιόζικος τρόπος εφαρμογής του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.
  Δεν νοείται έθνος-κράτος-πολιτεία αν δεν μπορεί να παράσχει ασφάλεια και συνθήκες κοινωνικής ειρήνης και συμβίωσης στους πολίτες του.
  Οι μαφιόζοι διαπλεκόμενοι φορείς των κρατικών εξουσιών με τους νταβατζήδες βγάζουν δικαστικές αποφάσεις (βλέπε ENERGA-HELLAS POWER, Χρυσαλήτες, Siemens, Χρηματιστοτραπεζήτες, ΣτΕ για ΜΜΕ-νταβατζηδοκάναλα-αθώωση φοροφυγάδων) που προκαλούν την νοημοσύνη και εξαγριώνουν τους νομοταγείς πολίτες.
  Δημαγωγικά Σούργελα όπως η Καρακώστα, η Αυλωνίτου, ο Μπαλαούρας, ο Τσακαλώτος, Αναγνωστοπούλου, ιγγλέζη, Καφαντάρη, Κουράκης, Μιχελογιαννάκης κ.λ.π. ων ουκ έστι τέλος βρέθηκαν να μας εκπροσωπούν και να αηδιάζουμε με την επιλογή μας !
  Το «δημόσιο λογιστικό» του ΛτΚ (κατά τον κρετίνο Βούτση) δεν ενδιαφέρθηκε για την ισότιμη φορολόγηση των βολεμένων αιρετών ανδρείκελων αλλά για την απάλειψη του 8% της παρακράτησης αλληλεγγύης που εισέφεραν.
  Αιδώς αχρεία υποκείμενα !!
  ΥΣ. Η αποπομπή του Γ. Πανούση, αποδείχτηκε μοιραία και προμήνυε τις συνέπειες της μαφιοζο-κομματικής άσκησης διακυβέρνησης και τα όσα ακολούθησαν.
  Κομματοσκυλοκρατία, βόλεμα ημετέρων-νεποτιστική δεσποτεία, μουλωχτή αδιαφάνεια, και «αριστερά» μνημόνια και μέτρα εξόντωσης των δύσμοιρων ιθαγενών.

  Αηδιασμένος

  Μαντενίδης Κωσταντίνος

  • Θ.Τ. 17:31 03/04/2017

   Ετσι μπράβο,, αλλά ένα-ένα , όχι όλα μαζί. Γράφε συχνότερα .
   Και μην βάζεις μέσα τον ΓΑΠ του 2009 – 2011.

 6. Ποιός μίλησε , είπατε ο Γιαννης Μπαλάφας ;
  «Πάεν ´έξω ρε συ , κουμάση ! » …..
  Είχε πει στον πολίτη που διαφωνούσε ;
  Τώρα τι να του πω εγώ …… ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.